Maciej - senior z deprechą, MACIEJ JUZ U YAGUTKI!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 05, 2006 11:01

Yagutko to może jeszcze jakiś maluch? :) do towarzystwa dla Macieja :)
mam jednego slicznego w Krakowie, a i z Opola przywiozę Ci jakiego chcesz :D

wanila

Od: Pon cze 13, 2005 16:25

Post » Czw paź 05, 2006 11:23

Yagutka pisze:Też się strasznie cieszymy, bo wreszcie będziemy miec dużego przytulastego nakolankowego kota :D
:dance: :kotek: :dance:

Mam wielką nadzieję, że jak Maciejka dojdzie do siebie to będzie baaaardzo nakolankowy. Na razie jest bardzo smutny, ale lubi drapanie za uszkiem :)
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Czw paź 05, 2006 11:34

Wanila, hmm, chwilowo chyba nie :wink: Ale za jakiś czas, kto wie, kto wie :wink:

Boo, to będę go drapać za uszkiem :D I mam nadzieję, że szybko przestanie być smutny i dojdzie do siebie :)

Yagutka

Od: Nie paź 01, 2006 17:27

Post » Czw paź 05, 2006 12:01

to w oczekiwaniu masz jeszcze jedno zdjęcie Macieja :)

Obrazek

wanila

Post » Czw paź 05, 2006 18:11

Tak się cieszę, że Maciej znalazł dom! Hurrrrrra! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw paź 05, 2006 19:21

Wanila, dzięki za fotę :D

Yagutka

Post » Czw paź 05, 2006 21:00

Ale niespodzianka, chwilę mnie nie było a tu takie super wieści.
Straaaaaaaaaasznie się cieszę :dance: :1luvu: :dance: :1luvu: :dance2: :balony: :dance2: :balony: :kitty:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw paź 12, 2006 22:32

Nie miałam zupełnie czasu zajrzeć tu i opisać co słychać u Macieja przed wielkim dniem :) A dzieje się sporo.
We wtorek byliśmy na wielkich, dokładnych badaniach.
Maciej, mimo tego, że jest z dwa razy większy od mojego Toffcia jest od niego lżejszy :( Nasza dr Asia bardzo nad tym ubolewała, bo pamięta Macieja jak szczepiła go w sierpniu, przed oddaniem go do schroniska przez jego "właścicielki" :(
Maciej nie posiada żadych pasożytów zewnętrzych, a po odrobaczaniu nie wyszły też żadne pasożyty wewnętrzne :) Waży około 4,30kg. Uszka ma czyste. Osłuchowo serducho i płucka czyściutkie. Namacalnie brzuszek w porządku.
W parwym oczku lekkie zapalenie spojówki, zaaplikowano Atecortin.
W moczu wyszło białko i leukocyty, więc dr Asia zaleciła karmę Urinary.
Natomiast wszystkie dokładne i szczegółowe badania krwi wyszły idelanie i wprost książkowo, łącznie z wątrobą i nerkami!
Także jedynie co to karma urologiczna i przyszłosciowo jak Maciej się już odpasie i dojdzie do siebie, a co za tym idzie, będzie można mu odstawić psychotropy antydepresyjne, trzeba będzie wyczyścić mu zęby, ponieważ wychodował sobie całkiem niezły kamień :D
A tak, to nawet sama dr Joanna była zaskoczona tak dobrym stanem zdrowia naszego Macieja :)

Poza tym dowiedzieliśmy się kilku ważnych rzeczy o Maćku: Maciej nie lubi jeździć w transporterku samochodem - miauczał żałośnie całą drogę do/od weta /współczuję już Wanilii drogi z Opola do Krakowa :wink: /, Maciej w transporterku zrobił i sioo i qpalka :? , Maciej cudnie mruczy przy mizianiu, Maciej jest całkiem sprawny i w sytuacjach które mu nie odpowiadają z zadziwiającą jak na 8-mio latka sprawnością, momentalnie wskakuje ludziowi na plery 8O

No, to tak to jest z Maciejem :) Wanilko, Yagutko - życzę powodzenia! :ryk:
Obrazek

Boo

Post » Czw paź 12, 2006 23:50

Boo, wielkie dzieki za kolejna relację!!!
No i dzięki za opiekę nad Maciejem!!!!
I mam nadzieję, że Wanila jakoś przeżyje tę podróż z naszym Mackiem :wink: Będę mocno trzymać kciuki za nią i za niego oczywiście :D

Natomiast zastanawia mnie coraz bardziej to wskakiwanie na plecy hmm, :roll: czy mam zacząć się bać ? :D

Już nie możemy się doczekać :kitty:
Prawie wszystko już mamy dla Macka przygotowane: kuweta + żwirek, miseczki, karma sucha i mokra.... Jeszcze nam tylko zostało dokupić legowisko, bo nie mieli w sklepie, gdzie zamawialiśmy.
Jeszcze tylko 3 dni, tylko 3 dni :wink:

Yagutka

Post » Pt paź 13, 2006 12:48

trzymaj, trzymaj :)

Boo pamietaj żeby Maciek był na czczo :roll:
aaa i papierowy ręcznik poproszę :D

wanila

Post » Sob paź 14, 2006 10:35

wanila pisze:trzymaj, trzymaj :)

Boo pamietaj żeby Maciek był na czczo :roll:
aaa i papierowy ręcznik poproszę :D

Trzymam kciuki, pamiętam o wszystkim, cieszę się na jutro :)
Obrazek

Boo

Post » Nie paź 15, 2006 21:31

HURRAA!!!! Maciek już w domku :D

Powiem Wam jedno - jak tak wygląda senior z deprechą, to ja nie wiem jak wygląda mały rozbrykany kociak. Maciek miał zostać wypuszczony obok kuwety... Taaaak, został wypuszczony, nawet wszedł do kuwety a potem był jeden wielki miauczący sprint po całym mieszkaniu w tempie biegu na 100 m :wink: Zdążył na parę razy wejść pod łóżko, za biurka i w inne mało dostępne miejsca. Hmmm..... Ale na szczęście potem się trochę uspokoił, nawet już kilka razy zjadł.
Nie napił się tylko wody i nie mamy pojęcia dlaczego.

W każdym razie zupełnie nie wygląda na kota, który musi brać psychotropy :wink: No chyba, że ta jego radosna bieganina jest wynikiem leków, ale może nie.

Obecnie siedzimy z nim w kuchni i głaskamy :D Jest fajnie :D

Yagutka

Post » Nie paź 15, 2006 22:24

Boziuuuuu, tak bardzo się cieszę!!!! Ale też przyznam, że bardzo tęsknię... Maciej zasłuzył na najlepszy domek pod słońcem i taki też ma !!!!
Yagutko pisz jak najwięcej i jak najczęściej.
Teraz to chyba Maciej już będzie miał swój wątek na "Kotach" co? :)

YAGUTKO, DZIEKUJE CI JAK NIE WIEM CO!
Obrazek

Boo

Post » Nie paź 15, 2006 22:27

ja tez gratuluje i czekam na wiesci o kocie :) :!:
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Nie paź 15, 2006 23:11

Oczywiście wątek na Kotach założę, ale jutro :)
Dzisiaj jeszcze tutaj.
Na razie Maciek był już 3-4 w kuwecie, ale nic tam nie zostawił. Kiedy mamy się zacząć niepokoić?
Jadł jeszcze i pił wodę, wiec myślę, że jest OK :)

Boo, to ja Ci dziękuję, ze podsunęłaś mi ten pomysł adopcji - bo ja myślałam, że z racji odległości nic z tego nie wyjdzie. A tu? Jak fajnie :D

PS. Maciek tylko co jakis czas tak głosniej miauczy, jakby coś chcial, ale nie bardzo wiemy co to może być? Patrzy się i miauczy... No i nie wiemy.... :roll:

A druga sprawa - a może tak cały wątek przenieść na Koty? Jak to możliwe?

Yagutka

[poprzednia][następna]