Prosze pomóżcie nie wiem co robić - szukamy domku stałego

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sty 21, 2006 17:45

iwcia pisze:Tak szybko kicio siedzi u mnie włazience :) i ma się całkiem nieźle (chudzinka jest straszna :( ).
Reszta informacji za chwilę, muszę coś zjeść. :wink:

Iwcia, kochana jesteś!!!
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Sob sty 21, 2006 18:44

Iwica, suuuper :king:

Mam karmę, ale przywiozę Ci dopiero w poniedziałek, dobrze? Nie dam wcześniej rady. Mieszkasz gdzieś przy schronisku? Bo nie wiem, gdzie to jest :wink:
Obrazek

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Sob sty 21, 2006 19:20

Widziałam tego kotka, łapeczki wyglądają dużo gorzej niż na zdjęciu, są poparzone - popalone od spodu, uszka też są poparzone. Wygląda na to, że kocio wskoczył pod maskę samochodu, i tam się poparzył .....
Ale jest jest bardziej nieprzyjemna sprawa - kotka podobno przywieziono z lecznicy.....
Spróbuję się czegoś więcej dowiedzieć i napisać :evil: [/code]

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Sob sty 21, 2006 22:34

Goście poszli mogę napisać troszkę obszerniej. Kocurek został przywieziony do schroniska z lecznicy, bez postawienia diagnozy i bez jakiegokolwiek leczenia. :evil: W schronisku powiedziano mi, że kota mógł sobie odmrozić te łapki albo jest to grzybek. Najgorzej wyglądają przednie łapki, tylne maja tylko opuszki i pazurki w takim stanie. Moja wetka niewiele mogła powiedzieć, ponieważ łapki były dziwnie oblepione, próbowaliśmy to usunąć, ale kocurkowi to sprawiało ogromny ból, bardzo płakał, zostawiłyśmy to tak jak było. Dostałam do domu płyn do odmoczenia łapek, już trochę ta skorupa się odkleiła.
Kocio jest kotem domowym bardzo grzecznym, w poczekalni u weta siedział grzecznie na kolanach na kocyku i ciekawie się rozglądał dookoła, wszyscy się nim zachwycali a szczególnie jego pięknymi zielonymi oczami. Głaskany włączył traktorek i zadowolony zaczął bawić się frędzlami kocyka. :D
W schronisku dano mu 3 lata, wetka mówi, ze jest młodszy może mieć ok. 1,5 roku tylko te ząbki nie wyglądają na jego wiek.
Podejrzewam, że kot został wyrzucony z domu i błąkał się po ulicach, nieprzyzwyczajony do zimna mógł się schować w samochodzie i stąd te poparzenia, ale to tylko moje przypuszczenie, wetka powiedziała, że może to być również choroba skóry (będzie wiadomo jak obejrzy go wet już po odmoczeniu łapek).
Teraz siedzi w łazience i jak tylko ktoś do niej wejdzie to gada i mruczy, no i próba skorzystania z ubikacji kończy się tym, że kot ląduje zadowolony na kolanach. :twisted:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Sob sty 21, 2006 22:47

A ten dom w Chełmie to stały, czy tymczasowy?

Iwcia, jesteś wspaniała, naprawdę :D
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Nie sty 22, 2006 8:09

Iwcia, kochana jesteś :love:
Jak minęła kici noc? Jak się czuje? Kiedy do domku jedzie?

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Nie sty 22, 2006 8:47

Noc mineła dobrze. Kocurek wzgardził puszkowym Felixem, :roll: ale kurczaczek jest super, właśnie pałaszuje śniadanko. :)
Pieknie załatwia się do kuwetki niestety narazie ma rozwolnienie, ale to powinno szybko minąć

Zapomniałam jeszcze wczoraj napisać, że kotek bedzie miał tylko pół ucha, końcówka jest martwa i napewno ladachwila odpadnie. :?

Kocurek do domku tymczasowego na leczenie i odchuchanie jedzie dziś i wcale nie do Chełma tylko do Warszawy :D 8)
Dziękuje bardzo pewnej Pani :wink: za to że zgodziła sie przyjąć czarnuszka do swojej łazienki na leczenie.
Ostatnio edytowano Nie sty 22, 2006 10:10 przez iwcia, łącznie edytowano 1 raz
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Nie sty 22, 2006 9:55

Czyżby Kicia jechała dziś razem z Kubunią? :)

mokkunia

Post » Nie sty 22, 2006 11:59

fantastycznie ze dostał od was szanse... :king:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Nie sty 22, 2006 13:14

wspaniale, dziękuję Iwciu
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Nie sty 22, 2006 17:34

To może u tej miłej Pani już zostanie na dłuzej. :wink:
"Nie chcę iść do raju, jeśli tam moje koty mnie nie przywitają"
"Stajesz sie odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś"
Obrazek
Inek i Kropek czyli Chłopaki

Corn

Od: Wto sie 31, 2004 13:45

Post » Nie sty 22, 2006 18:04

Czy kiciuś pojechał do domku tymczasowego?

mokkunia

Post » Nie sty 22, 2006 19:03

Właśnie dostałam informacje że kiciuś juz w domku tymczasowym. Wyszedł z kontenerka i zwiedził pokój, sioo do kuwety też już było :)
A to zdjecie z nowedo domku tymczasowego
Obrazek

iwcia

Post » Nie sty 22, 2006 19:06

Super :!: Co za szczęśliwa niedziela dziś :)
Czy domek tymczasowy będzie pisał na forum co u Kici?

mokkunia

Post » Nie sty 22, 2006 19:08

A co z jego poparzeniami? Wiadomo już coś?
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

[poprzednia][następna]