Nietypowa tricolorka MA JUŻ DOM:)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lis 20, 2005 20:17

Agn pisze:No to zamiast 'Gościu' - gratuluję Ci Nati :!: :!: :)
Napisz najwazniejsze: jak ona ma na imię.

oficjalnie ma miec na imie Mea lub Triss, ale chyba przyjmie sie malo oryginalnie Mała, dla odroznienia rezydentki, o ktorej odruchowo mowilismy "nasza", potem 'starsza", "wieksza". pierwsza kicia ma z adopcji imie Mimi ale tez sie nie przyjelo, bo wyszla Kicia lub Cziczi. wiem, ze to malo oryginalne imiona ale to tak samo sie robi. zatem Mala Mea:)
Malenka jest rzeczywiscie dziwna:) sama jeszcze nie podejdzie, ale jak tylko biore ja na rece, od razu zaczyna mruczec. jesli nie biore jej sila, to siedzi pod wanna. w ogole nie zwiedza mieszkania, chyba ze biegnac pod te wanne. cale szczescie zaczela jesc miesko gotowane, a potem zjadla nawet to z saszetki. natomiast nie widzialam, zeby pila wode. i niestety nie widzialam, zeby sie zalatwiala, mimo, ze wkladalam ja do kuwetki.
przez jakis czas spala na moim segregatorze i bylo tak:
Obrazek
bardzo bym chciala, zeby ona juz uwierzyla, ze nie musi sie juz bac, i zrobimy wszystko, zeby tak bylo.
naprawde musi miec trudne chwile: nie dosc, ze chora, to jeszcze kolejny raz na obcym terenie, a dodatkowo moja kicia pokazala co potrafi i prycha na mala i warczy. ciekawe jak dlugo bedzie to trwalo.
jest taka sliczna, ze rozczula mnie do lez.
pozdrawiam :D
Gość

Post » Nie lis 20, 2005 21:17

Jest śliczna, to fakt. :D
W sumie nie bardzo to istotne jak ostatecznie będziecie na nią wołać, grunt, że jakoś :wink:
I chyba musisz ją rzeczywiście przekonywać `na siłę`. To samo robił tu w Toruniu - uciekała jak tylko ktos wchodził do pokoju, potem chowała się po kątach. A złapana - przytulała się i mruczała. Dziwny kot 8)
A jesli chodzi o porozumienie na linii rezydent-nowy to z wymiany doświadczeń forumowych wynika, że najbardziej potrzeba czasu, cierpliwości i miłości. A potem jest już z górki. Początki masz świetne, co widac pozdjęciu na segregatorze :!: Cudna jest. I będzie coraz piękniejsza, zobaczysz.
Pozdrawiam.

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Nie lis 20, 2005 22:05

ale sie ciesze!!! To sciagam ja z allegro! :D
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Pon lis 21, 2005 10:23

Cieszę się, ze Mea ma dobry dom, koleżankę i dwa serca, które ją kochają.
Będzie dobrze :D

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Pon lis 21, 2005 10:42

lidiya pisze:ale sie ciesze!!! To sciagam ja z allegro! :D

oj, to ja nie trafilam na nia na allegro, mimo, ze zaczelam szukac tam. no ale nic sie nie stalo, inna droga Malutka trafila do nas:)
i mamy juz pierwsze postepy: oglaszam, ze:
- Mala byla widziana w kuwecie:D
- i SAMA PRZYSZLA do kuchni dzis rano, gdy dawalam jedzonko (i mialam jej zaniesc pod wanne). na dodatek obie najpierw jadly z oddzielnych misiek, potem sie zamienily, a potem juz zgodnie z jednej:)
- widziano jak kicia probowala bawic sie z malutka, lecz zostala oprychana:)
- moj maz twierdzi, ze nie mogl spac tak szalaly:)
czyli... pierwsze koty za ploty. Mala ozywa, jeszcze wczoraj zostawala tam, gdzie sie ja zanioslo, albo uciekala pod wanne. a w nocy juz lazila po mieszkaniu.
dzisiaj znowu wizyta u wetka, ale czuje, ze najgorsze juz minelo.
wieczorem moze jakies zdjatko wrzuce i przedstawie Wam takze kicie. pozdrawiam wszystkich:)

Nati

Od: Sob lis 19, 2005 17:10

Post » Pon lis 21, 2005 10:45

ciesze sie że malutka ma kochający domek :)
załóż na forum KOTY wątek o niej i tam opowiadaj. tutaj wiszą ogłoszenia ptrzebujacych kotów i nie ma co zaśmiecać. z resztą i tak zaraz wątek zostanie zamknięty :)

głaski dla obu koteczek :ok:

fruuu

Od: Wto wrz 13, 2005 11:32

Post » Pon lis 21, 2005 11:01

fruuu pisze:ciesze sie że malutka ma kochający domek :)
załóż na forum KOTY wątek o niej i tam opowiadaj. tutaj wiszą ogłoszenia ptrzebujacych kotów i nie ma co zaśmiecać. z resztą i tak zaraz wątek zostanie zamknięty :)

głaski dla obu koteczek :ok:

ups, powiedziano mi, ze ten watek zostanie przeniesiony na KOTY. jesli nie, to wieczorkiem napisze juz tam:)
pozdrawiam

Nati

Post » Pon lis 21, 2005 11:10

Bardzo się cieszę! Mizianki dla panienki! :D
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon lis 21, 2005 21:06

dziewczyny, przepraszam, ze jeszcze w tym watku ale nie mam glowy: moje dziewczyny sie bija, wala po mordach, prychaja, warcza, nie wiem co jeszcze, ale nie wyglada to dla mnie jak zabawa. mam wrazenie, ze poszlo o kuwete. kicia wywalila mala gdy ta sobie kopala miejsce. czy takie walki sa normalne? czy powinnismy je rozdzielac? czy powinnismy miec druga kuwete? co jeszcze powinnismy a czego nie?
bardzo prosze o pomoc. mam jeszcze male doswiadczenie z kotami, a zwlaszcza z dwoma.
chyba mala ozywa bo niezle sie bronila, chociaz byla ta na dole.
bylismy niedawno u wetka i dzis jeszcze tez ma goraczke ale dostaje zastrzyki.
pozdrawiam

Nati

Post » Pon lis 21, 2005 21:11

normalne :)
dopuki krew się nie leje i futro nie fruwa udawaj ze ich nie widzisz :D

za jakieś 3 dni żyć bez siebei nie będą mogły :twisted:
poczytaj koniecznie kocie ABC z forum koty, tam masz kilometry o dokoceniu, zapraszam też do historii mojego dokocenia - link w podpisie :)

fruuu

Od: Wto wrz 13, 2005 11:32

[poprzednia]