Fudżi - klamka zapadła...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lis 14, 2019 18:09 Re: Fuji - bardzo pilnie potrzebny dom dla kotki !!!

Kochani, teraz już wiem, że najlepszą decyzją było zarejestrowanie się na tym forum. Wasze rady są dla mnie bardzo cenne, nigdy nie byłam w sytuacji, kiedy muszę szukać domu własnemu zwierzakowi. Zwracacie uwagę na bardzo istotne sprawy, których w obecnym stanie rzeczy do końca widać nie ogarniam...dzięki :* Państwa z domku mamy już off, zgłosił się Pan, który ma dom w bardzo spokojnym miejscu przy lesie i bardzo sensownie zapytał, czy kotka była wychodząca (nie była i nie jest). Ten gość prawie natychmiast powiedział, że wielka szkoda, bo to pewnie spowodowałoby dodatkowy stres u kotki, a tego nie chce i napisał, żeby wybrać możliwie najlepszy dom... trochę szkoda, bo facet wydawał się bardzo współczujący i rozsądny...jak nie urok, to ....trzeba czekać...

Rumpus

Od: Wto lis 12, 2019 11:37

Post » Czw lis 14, 2019 18:14 Re: Fuji - bardzo pilnie potrzebny dom dla kotki !!!

A ja się cieszę, że tak poważnie podchodzisz do sprawy. To żywe stworzenie, nie zepsuty gadżet.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw lis 14, 2019 18:19 Re: Fuji - bardzo pilnie potrzebny dom dla kotki !!!

A jak inaczej, przecież to moje kocie dziecko ...

Rumpus

Post » Czw lis 14, 2019 18:34 Re: Fuji - bardzo pilnie potrzebny dom dla kotki !!!

Rumpus pisze:A jak inaczej, przecież to moje kocie dziecko ...

Dla nas wszystkich nasze zwierzaczki to rodzina, dbamy o nie i martwimy się problemami zdrowotnymi naszych ulubieńców.
Trzymam mocno kciuki :ok:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt lis 15, 2019 17:53 Re: Fuji - bardzo pilnie potrzebny dom dla kotki !!!

Dziś trochę większe zainteresowanie...jedna pani nawet wydaje się bardzo do rzeczy...póki co nie będę zapeszać, bo jeszcze długa droga...ogłoszenia wysłane również do Nadzieja na dom i Sosnośląskich...

Rumpus

Post » Sob lis 16, 2019 7:56 Re: Fuji - bardzo pilnie potrzebny dom dla kotki !!!

ewar

Post » Sob lis 16, 2019 21:05 Re: Fuji - bardzo pilnie potrzebny dom dla kotki !!!

I jak wygląda sytuacja? Masz jakieś potencjalne domki do sprawdzenia?

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Nie lis 17, 2019 17:04 Re: Fuji - bardzo pilnie potrzebny dom dla kotki !!!

SabaS, właściwie tylko jeden... reszta , niestety, rokuje bardzo słabo :/

Rumpus

Post » Nie lis 17, 2019 17:46 Re: Fuji - bardzo pilnie potrzebny dom dla kotki !!!

Jeden wystarczy, oby był dobry :ok:

ewar

Post » Nie lis 17, 2019 18:35 Re: Fuji - bardzo pilnie potrzebny dom dla kotki !!!

A jak po wizycie w Bytomiu? To ten domek? ewar dobrze pisze, może być jeden potencjalny domek, byle to był TEN domek. Potrzymam :ok:

SabaS

Post » Pon lis 18, 2019 6:40 Re: Fuji - bardzo pilnie potrzebny dom dla kotki !!!

SabaS pisze:A jak po wizycie w Bytomiu?

O ile zrozumiałam, to ten domek został odrzucony.

ewar

Post » Pon lis 18, 2019 12:49 Re: Fuji - bardzo pilnie potrzebny dom dla kotki !!!

Tak, Bytom odpadł, po rozmowie (przez telefon) sami zrezygnowali. Brak jednego , spójnego zdania, wątpliwości itd...
Zadzwoniła pani, której były facet pracuje w schronisku, ma bardzo duże doświadczenie w pracy ze zwierzętami, potrafi podawać leki i miała trzy koty, w tym Maine coon'a, którego znalazła w lesie, wyrzuconego w wieku 2-3 tygodni. Odchowała i opiekowała się nim. Sytuacja obecnie wygląda tak, że rozstała się z owym chłopakiem i z bardzo ciężkim sercem zostawiła swoje kotki w mieszkaniu owego pana, bo nie miała serca ich rozdzielać, podobno są bardzo zżyte...twierdzi , że nie potrafi żyć bez kociego przyjaciela, o koty zawsze były w jej życiu...jedyny feler jest taki, ze dziewczyna obecnie szuka mieszkania , wie o zabezpieczeniach itd i będzie to brała pod uwagę przy wyborze, zaznaczyła więc, że potrwa to zapewne do końca miesiąca. Rozmowa bardzo konstruktywna, kobieta świadoma sytuacji... co o tym myślicie? Martwię się tylko o to mieszkanie.... plus - mieszka blisko, bo jest z Sosnowca jak my.

My 28 listopada mamy umówioną wizytę kontrolną z Fuji, więc zapytamy przy okazji naszej pani vet, czy i jak powinna wyglądać procedura stopniowego odstawienia leków w przypadku poprawy samopoczucia, na co liczymy. O to właśnie zapytała dziewczyna, bo również ma nadzieję, że stres po okresie adaptacyjnym będzie mijał, dobrze byłoby wtedy pomalutku wycofać się z leków (bądź zmniejszyć dawkę). Nasza Vet jest bardzo zaangażowana w sprawy Fuji, przeżywa je razem z nami, podobnie neurolog z kliniki uniwersyteckiej we Wrocławiu. Mamy z nią kontakt i zawsze będzie można z niego korzystać.

To tak w skrócie...napiszcie, co Wam podpowiadają Wasze kotolubne serca? Buziaki dla wszystkich

Rumpus

Post » Pon lis 18, 2019 13:09 Re: Fuji - bardzo pilnie potrzebny dom dla kotki !!!

Koniec miesiąca już niedługo, może warto poczekać? Oczywiście nie usuwałabym ogłoszeń, bo a nuż coś interesującego się jeszcze trafi? Nie oddałabym kota do domu bez zabezpieczeń.

ewar

Post » Pon lis 18, 2019 14:01 Re: Fuji - bardzo pilnie potrzebny dom dla kotki !!!

popieram ewar, nie ma się co spieszyć ze zdejmowaniem ogłoszeń. Myślę też, że kotka powinna mieć bardziej stabilne warunki. Nie wiem, czy wynajmowane mieszkanie taką stabilizację daje, chociaż oczywiście nie przekreśla to chętnej do adopcji Fuji pani. Kotka jest na chwilę obecną zwierzakiem specjalnej troski i powinno się jej stworzyć warunki dostosowane do jej aktualnych potrzeb w sensie stabilizacja, spokój, jak najmniej zmian otoczenia.

SabaS

Post » Pon lis 18, 2019 14:08 Re: Fuji - bardzo pilnie potrzebny dom dla kotki !!!

Jasne, nie zdejmujemy, wręcz przeciwnie...ale też trzymamy kciuki za Panią. Mój mąż , jeśli będzie potrzeba, założy siatkę...

Rumpus

[poprzednia][następna]