Perełka,cudna,miziasta 8-letnia kotka.Przekroczyła TM.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro mar 02, 2016 5:46 Re: Perełka, 8-letnia kotka, której Pani odchodzi...Jest lep

Mój wet mówi, że jak weszło to i wyjdzie :mrgreen: Nie wiem, który kot zostawił coś w kuwecie w nocy, jest tych kuwet kilka, są ogólnie dostępne.Perełka jest przemiłą kotką, ona nigdy nie doświadczyła niczego złego od człowieka, była kochana, przytulana...itd.To na pewno miało wpływ na jej charakter.Ona jest łagodna, nawet teraz, kiedy taka przestraszona nie syczy, nie drapie.Jest śliczna, to taka ciemna burasia z ogromnymi oczami.Byłaby fantastycznym kotkiem dla spokojnej, starszej osoby.Za wcześnie na szukanie domku dla niej, to oczywiste, musi zacząć normalnie funkcjonować.Jest naprawdę cudowna, uwielbiam ją przytulać i głaskać.Ma takie miłe futerko, tak ślicznie mruczy.Chciałabym, aby zaczęła się bawić.Nie jest kocią staruszką, jest w sile wieku.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw mar 03, 2016 6:25 Re: Perełka, 8-letnia kotka, której Pani odchodzi...Jest lep

Perełka już się tak nie chowa, je, co mnie cieszy, bo jest bardzo szczuplutka i leciutka, musi nabrać ciałka.Nie bardzo podoba jej się obecność tylu kotów :( , chociaż one są dla niej miłe.Wczoraj sama poszła do wiaderka z zabawkami i znalazła jabłko od Renatki ( pirulasińska), które coś w sobie ma, bo koty zachowują się jak po narkotykach.
Parę zdjęć tej kociej biedy.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
P.Mieczysława miała do mnie zadzwonić z Krakowa ze szpitala, dotąd nie miałam telefonu :( W domu dwie kotki, same, martwię się bardzo.

ewar

Post » Pt mar 04, 2016 8:00 Re: Perełka, 8-letnia kotka, której Pani odchodzi...Jest lep

P.Mieczysława wróciła przedwczoraj wieczorem, zmęczona, zadzwoniła do mnie wczoraj wieczorem.Na szczęście więc kotki nie były tak długo same.W przyszłym tygodniu mam się umówić z nią i zabrać Jagusię do weta.
Perełka się pięknie otworzyła.Spała ze mną w łóżku, łasiła się, ocierała.Rozmawiałam z koleżanką przez telefon, poprosiłam, aby mówiła coś do kotki, a Perełka ocierała się o telefon i mruczała :lol: Muszę postarać się o takie zdjęcie.Kotka jest pełna wigoru, bawi się cudownie.Nie przepada za towarzystwem kotów, chociaż cale życie z nimi mieszkała.Ona byłaby cudowną kotką, jedynaczką.Jest naprawdę bardzo grzeczna.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Pt mar 04, 2016 10:25 Re: Perełka, 8-letnia kotka, której Pani odchodzi...Jest lep

ewar pisze:Obrazek

Cudne buraskowe zdjęcie :1luvu:
Te dwa w tle to kto? :oops:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pt mar 04, 2016 10:27 Re: Perełka, 8-letnia kotka, której Pani odchodzi...Jest lep

Malwa i Michaś, czyli mama z synkiem.

ewar

Post » Pt mar 04, 2016 10:30 Re: Perełka, 8-letnia kotka, której Pani odchodzi...Jest lep

fajna trójeczka bura :D
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pt mar 04, 2016 16:29 Re: Perełka, 8-letnia kotka, której Pani odchodzi...Jest lep

:ok: świetnie, że się przestała tak stresować! śliczna z niej koteczka (widać po twarzy, ze dziewczynka) :1luvu:

jotpeg

Od: Śro paź 28, 2009 18:24

Post » Pt mar 04, 2016 17:51 Re: Perełka, 8-letnia kotka, której Pani odchodzi...Jest lep

Perełka to megamiziak.Kładzie się koło mnie, przytula i mruczy.Reaguje na swoje imię i natychmiast przychodzi.Jest delikatna, szczuplutka, łagodna bardzo.Często pomiaukuje głośno, żałośnie, czegoś chce, ale ja tego nie rozumiem :oops: Na szczęście nie chowa się już, chodzi do kuwety ( krytej), je wyłącznie suchą karmę, nie smakuje jej to, co jedzą inne koty. Kitekata jej nie kupię, trudno.Suchą mam dobrą, to Purizon.
Perełka pięknie się bawi.To bardzo dorosła kotka, więc tym bardziej mnie cieszy, kiedy morduje myszkę, albo łapie wędkę.Cudowna z niej kotka, będzie wspaniałym przyjacielem kogoś, kto dużo czasu spędza w domu i może czuje się trochę samotny.Perełka jest miła i nie kłopotliwa zupełnie.
Parę dzisiejszych zdjęć
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Pt mar 04, 2016 18:19 Re: Perełka, 8-letnia kotka, której Pani odchodzi...Jest lep

A tak się martwiłaś o Perełkę! :ok: :D

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Pt mar 04, 2016 19:14 Re: Perełka, 8-letnia kotka, której Pani odchodzi...Jest lep

Paradoksalnie to, co wydawało się złe, czyli odcięcie jej od łazienki, bo tam zamieszkał Gabryś wyszło na dobre.Kotka musiała zacząć normalnie funkcjonować.Otworzyła się i naprawdę już mam jeden problem z głowy.Jest normalnie, po prostu.Ona mnie lubi, potrzebuje mojej bliskości.Koty są jej obojętne.Są i już, ani ją grzeją ani ziębią.Nie szuka kontaktów z nimi, ale nie przejawia żadnej niechęci, o agresji to mowy nawet nie ma.Ona jest taka delikatna, że nawet porusza się jak baletnica.Kojarzy mi się trochę z japońskim ninja, takim bezszelestnym, mam na myśli sposób poruszania się.

ewar

Post » Sob mar 05, 2016 6:26 Re: Perełka, 8-letnia kotka, której Pani odchodzi...Jest lep

Jaka Perełka jest słodka :1luvu: Przychodzi do mnie, zwija się w kłębuszek i zasypia.W nocy śpi ze mną w łóżku, ale Michaś też lubi się do mnie przytulić i nad ranem on zajmuje miejscówkę.Jeżeli ktoś chce mieć kota miziastego do bólu to Perełka jest idealna.Moim zdaniem ona jest ideałem pod każdym względem.Na pewno jednak nie czułaby się dobrze w dużym stadzie, a najlepiej jakby była jedynaczką.

ewar

Post » Sob mar 05, 2016 15:51 Re: Perełka, 8-letnia kotka, której Pani odchodzi...Jest lep

Perełka jest niedużą, szczuplutką kotką.Ona ma bardzo ciemne umaszczenie jak na burasię, zdjęcia tego nie pokazują.
Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Nie mar 06, 2016 5:33 Re: Perełka, 8-letnia kotka, której Pani odchodzi...Jest lep

Trudno mi uwierzyć, że Perełka ma osiem lat.Jak ona wczoraj pięknie się bawiła :lol: U mnie zdecydowanie więcej zabawek, Perełka je uwielbia, zwłaszcza wędki.Zachowuje się jak kociak.Miziastością bije moje koty na głowę.Bardzo lubię ją głaskać, ma zdecydowanie dłuższe futerko niż na przykład Michaś, mięciutkie bardzo.Przekonała się już do mokrej karmy, kolację wczoraj zjadła ze smakiem, mam nadzieję, że troszkę przytyje.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Nie mar 06, 2016 6:59 Re: Perełka, 8-letnia kotka, której Pani odchodzi...Jest lep

:201461

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Nie mar 06, 2016 10:25 Re: Perełka,cudna,miziasta 8-letnia kotka, jej Pani odchodzi

Ewa, podziwiam, że u Ciebie 8 letnie koty się bawią zabawkami. Moje gamonie 2 razy młodsze, zabawki się kurzą, a jedyne, co się nie znudziło, to wzajemne polowanko i mordowanko :mrgreen:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 2 >>

[poprzednia][następna]