PILNE! 3 koty.. DS dla Kuby!!! Kocice mają dom!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie wrz 27, 2015 19:43 Re: PILNE! 3 koty.. DT dla 2 kotek na CITO!!! BŁAGAM!

Kuzynka kalkuluje spadkowo . A koty ucierpia.
Opcja wiekowa nie fajna choć nie beznadziejna. Tylko czasu mało :cry:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Nie wrz 27, 2015 19:55 Re: PILNE! 3 koty.. DT dla 2 kotek na CITO!!! BŁAGAM!

Szalony Kot pisze:Koszmar :/ W razie rozdzielenie dopuszczalne..?

Od początku jest dopuszczalne.
Tylko miałam nadzieję, że uda się im na spokojnie poszukać domów stałych.

ASK@ pisze:Kuzynka kalkuluje spadkowo . A koty ucierpia.
Opcja wiekowa nie fajna choć nie beznadziejna. Tylko czasu mało :cry:

Z całą pewnością kalkuluje spadkowo. Tym bardziej, że w jej sytuacji to wystarczą świadkowie - pani Teresa i tak się pod niczym nie podpisze.
Ja doskonale znam taką sprawę, gdzie się okazało raptem, że w ostatniej chwili był zrobiony testament ustny.
I na podstawie zeznań świadków został podważony testament notarialny, mimo że spadkodawczyni jeszcze dzień przed śmiercią go potwierdzała w rozmowie telefonicznej :|
P. Teresa nie chce iść do hospicjum, a szpital ją wypisze do domu, jeśli tylko ktoś się podejmie opieki - nie wnikając w kwalifikacje tej osoby (i możliwość sprawowania jednoosobowej opieki nad osobą w stanie p. Teresy).
Ale od tego jest bliższa rodzina. Postaramy się zawiadomić córkę, ale czy ona zdąży cokolwiek zrobić do jutra, to wątpię. Musiałaby natychmiast złożyć wniosek o ubezwłasnowolnienie i ustanowienie kuratora dla matki. Czy to się w ogóle da zrobić zdalnie (córka jest w Anglii) w kilka godzin, to nie mam pojęcia.

Z tym że nasze zmartwienie to koty :(
Koty nie mogą zostać w mieszkaniu, jeżeli wejdzie tam ta osoba - po prostu my się tam wtedy nie dostaniemy nawet po to, żeby zabrać kuwety, żwir i żarcie dla nich :|

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie wrz 27, 2015 19:56 Re: PILNE! 3 koty.. DT dla 2 kotek na CITO!!! BŁAGAM!

Mało czasu. Mało możliwości. :(
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie wrz 27, 2015 19:58 Re: PILNE! 3 koty.. DT dla 2 kotek na CITO!!! BŁAGAM!

Wiem. Tej osoby nikt z rodziny w ogóle nie brał pod uwagę, pewnie nawet nikomu nie przyszło do głowy :?

OKI

Post » Nie wrz 27, 2015 19:59 Re: PILNE! 3 koty.. DT dla 2 kotek na CITO!!! BŁAGAM!

Cholera jasna :(

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie wrz 27, 2015 20:13 Re: PILNE! 3 koty.. DT dla 2 kotek na CITO!!! BŁAGAM!

Ja mam dość :(
Córka prawdopodobnie nic nie zrobi :?

OKI

Post » Nie wrz 27, 2015 21:02 Re: PILNE! 3 koty.. DT dla 2 kotek na CITO!!! BŁAGAM!

Dla córki to może być także wygodna opcja. Na ten czas. Też znam takie sprawy.
Ale tu o koty chodzi.
Obrazek

ASK@

Post » Pon wrz 28, 2015 7:09 Re: PILNE! 3 koty.. DT dla 2 kotek na CITO!!! BŁAGAM!

Podrzucę.
Obrazek

aleusha

Od: Pon lip 09, 2012 14:19

Post » Pon wrz 28, 2015 7:56 Re: PILNE! 3 koty.. DT dla 2 kotek na CITO!!! BŁAGAM!

Bardzo dziękuję :1luvu:

OKI

Post » Pon wrz 28, 2015 21:04 Re: PILNE! 3 koty.. DT dla 2 kotek na CITO!!! BŁAGAM!

viewtopic.php?p=11242065#p11242065
lefurt pisze:Witam! Wiem, ze wyskakuję trochę znikąd - podczytuję tylko forum :), ale chciałam zaoferować awaryjny DT dla kotek na pobliskim osiedlu Górce, w mieszkaniu bez żadnych zwierząt. Mogłyby tam zostać co najmniej kilka dni, a może i dłużej, nawet od zaraz.
Chciałam napisać więcej na PW ale nie ogarniam jeszcze forum :roll: i mi nie wyszło.

:201494 :201494 :201494
Bardzo, bardzo dziękujemy lefurt i jej Rodzicom - kotki bezpieczne :1luvu:

W dalszym ciągu bardzo pilnie poszukujemy DT lub DS dla nich :!:
To tymczasowe DT - są bezpieczne, nie grozi im schron ani ulica, ale obiecaliśmy, że nie będą nadwyrężać gościny
:!:

Nie obyło się bez akcji jak z kiepskiej komedii przy zabieraniu kotów, a ja mogłam tylko kibicować telefonicznie.
Pani Basia b. czujnie zabrała rano kotki do siebie. B. czujnie, bo obie ekipy - ta po kocice i karetka zjawiły się w tym samym momencie :?
Tyle, że pani Basia wypuściła je luzem u siebie w mieszkaniu, po czym Kika natychmiastowo wykonała znikota.
Na tyle skutecznie, że poszukiwania trwały ponad 4 godziny i wiązały się z dokładnym przeryciem mieszkania p. Basi przy wtórze ujadającego paniobasiowego łowcarka zamkniętego uprzednio w jednym z pokoi :roll:
Poradziłam, żeby zabezpieczyć Perełkę w transporterze i wypuścić łowcarka, pod kontrolą oczywiście - powinien namierzyć kota, nie?
Powinien, ale najpierw postanowił ukochać gościa i resztę świata, i dopiero po dłuższym czasie zaczął obszczekiwać szafeczkę, koło której przypadkiem stał od dłuższego czasu...
Szafeczka - wedle relacji - była gabarytów takich, że nikt by jej nie podejrzewał o pomieszczenie szczura, a co dopiero dość tłustego kociszcza :|
Tak, w szafeczce była Kikunia oczywiście.
Pozostało doprowadzić przeryte mieszkanie p. Basi do względnego porządku i już można było odwieźć kocice.
Takie rzeczy to tylko u nas :201436

Po odebraniu telefonu, że już wszyscy są na swoich (choć tymczasowych) miejscach padłam na godzinkę i obudziłam się po trzech :oops:

Raz jeszcze bardzo, bardzo dziękuję za schronienie dla kocic :1luvu:

Nie mamy wprawdzie określonego terminu, ale obiecaliśmy, że zrobimy, co w naszej mocy, żeby pobyt dziewczyn trwał jak najkrócej.
W dalszym ciągu proszę o pilne nagłaśnianie i udostępnianie kocic i Kubusia, bo on też nie może siedzieć wiecznie w lecznicy w mikroklateczce
:(

OKI

Post » Pon wrz 28, 2015 22:13 Re: PILNE! 3 koty.. DT dla 2 kotek na CITO!!! BŁAGAM!

Tylko pozostaje mi trzymać kciuki za dalsze rozwiązanie problemu. I oczywiście dziękować TDT u Lefurt. :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon wrz 28, 2015 22:15 Re: PILNE! 3 koty.. DT dla 2 kotek na CITO!!! BŁAGAM!

Kciuki bardzo się przydadzą :1luvu:
I udostępnianie, gdzie się da :oops:

OKI

Post » Wto wrz 29, 2015 6:45 Re: PILNE! 3 koty.. DT dla 2 kotek na CITO!!! BŁAGAM!

Pilne!
Obrazek

ASK@

Post » Wto wrz 29, 2015 8:01 Re: PILNE! 3 koty.. DT dla 2 kotek na CITO!!! BŁAGAM!

lefurt :1luvu:
Obrazek

aleusha

Od: Pon lip 09, 2012 14:19

[poprzednia][następna]