Kotka z 5 maluchami.Kacperek,Franuś, Morusek - FIP [']['][']

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto maja 19, 2015 8:44 Re: Mała kociczka z 5 maluchami blisko ruchliwej ulicy, pomo

ASK@ pisze:Cieszę się.
Oby Mamunia siły miała do opieki nad dziecmi. Niech jej "zagłodzenie" nie odbije się na niej.

Rano gdy weszłam do nich to sprawdziłam czy są wszystkie. Jeden bardzo malutki, pozostałe rodzeństwo jest większe i rozpychające się.

Mam pytanie odnośnie innej kotki a tam nikt już praktycznie nie zagląda viewtopic.php?f=1&t=165685&start=345#p11102100
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto maja 19, 2015 8:57 Re: Mała kociczka z 5 maluchami blisko ruchliwej ulicy, pomo

Anna61 pisze:
ASK@ pisze:Cieszę się.
Oby Mamunia siły miała do opieki nad dziecmi. Niech jej "zagłodzenie" nie odbije się na niej.

Rano gdy weszłam do nich to sprawdziłam czy są wszystkie. Jeden bardzo malutki, pozostałe rodzeństwo jest większe i rozpychające się.

Mam pytanie odnośnie innej kotki a tam nikt już praktycznie nie zagląda viewtopic.php?f=1&t=165685&start=345#p11102100

Ostatni nasz miot (8-mka była slepaczków) dokarmiałam bo matka była bardzo słaba. Zaglodzona i chora. Po kilku dniach małe (waże co dzień o tej samej porze) nie przybierały na wadze. A najmniejsze dostawiałam do cyca specjalnie osobno (matkę wyjmowałąm z klatki) by się nacyckał i natulił. Mamunia załatwiała za nas "wylizywanie" i kochanie.
Jeszcze troszeczkę ,jak mamunia naje się to cycunie powinny sie wypełnić. Dawałam i convę matce.
Powodzenia.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto maja 19, 2015 10:07 Re: Mała kociczka z 5 maluchami blisko ruchliwej ulicy, pomo

trzymam kciuki!
jak odzyskasz telefon, to zadzwoń
---------
a odnośnie rekonstrukcji odbytu u Soni, to może poradź się innego kotologa
---------
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Wto maja 19, 2015 11:27 Re: Mała kociczka z 5 maluchami blisko ruchliwej ulicy, pomo

ewar pisze:Dla mnie sterylka aborcyjna to ciężkie przeżycie, ale jakoś jeszcze do przeskoczenia, uśpienie kociąt już nie.Cokolwiek ktoś o tym myśli.Nie i już.

Mam tak samo ....już urodzonych maluszków też nie potrafiłabym uśpić ... Ostatnio niestety, przeżywałam dwie sterylki aborcyjne ... :( ... trzeciej "ciężarówki" nie udało mi się złapać ...i gdzieś urodziła ...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Wto maja 19, 2015 12:27 Re: Mała kociczka z 5 maluchami blisko ruchliwej ulicy, pomo

Sterylki aborcyjne mam na porzadku dziennym...
Ech i uspienie slepego miotu tez bylo.
I stracilam jednego malucha ktorego kotka zdazyla mi wyniesc...i inne makabryczne historie.
Najwiekszemu wrogowi nie zycze takiego bagazu.
Gdyby ludzie byli bardziej wspolczujacy, nie musielibysmy podejmowac takich decyzji...to taka gorsza strona naszego kociego "hobby". :(

A Asia ogolnie powiedziala juz wszystko, o convie, o siemieniu lnianym, codziennym wazeniu o tej samej porze i dostawianiu do cyca najmniejszego.

W razie co mozesz podkladac na krancach poslania butelki z ciepla woda (ja mam torebki/zgrzewki zakrecane czyli opakowania uzupelniajace po mydle lub po soczkach, ktore sa male i plaskie wiec swietnie sie nadaja do tego, mozna ew. w nie wsypac kasze gryczana i pogrzewac w mikrofali).

:ok:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Wto maja 19, 2015 12:56 Re: Mała kociczka z 5 maluchami blisko ruchliwej ulicy, pomo

Dziękuję cioteczki za rady. :1luvu:

A ja muszę się pochwalić, że odwiozłam do domku burasie które były u mnie ponad pół roku viewtopic.php?f=13&t=168082

Teraz mogę wreszcie zjeść śniadanie. :wink:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Wto maja 19, 2015 12:59 Re: Mała kociczka z 5 maluchami blisko ruchliwej ulicy, pomo

Smacznego :)

Podaj mi adres na pw, to podeślę mleko i coś tam jeszcze, co mi zostało.
Mleko możesz i matce karmiącej podawać albo dokarmiać brzdące. Albo oba ;)

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto maja 19, 2015 13:31 Re: Mała kociczka z 5 maluchami blisko ruchliwej ulicy, pomo

kot z wozu, koniom lżej - gratulacje Aniu, no i kciuki żeby adopcja się utrwaliła ;)
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Wto maja 19, 2015 16:23 Re: Mała kociczka z 5 maluchami blisko ruchliwej ulicy, pomo

Kładę poduszkę elektryczną. Jak trzeba to kocia sama się przemieszcza.
Gratulacje i kciuki dla buraskow.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro maja 20, 2015 5:58 Re: Mała kociczka z 5 maluchami blisko ruchliwej ulicy, pomo

Mamy problem z kotką bo od wczoraj nie chce jeść. Rano zjadła sheby i popiła śmietanki słodkiej z deczko wody i conva a potem już nic.
Nie tknęła nawet fileta gotowanego, nic, nawet teraz rano, choć lizła sheby, ale nawet się nie napiła.
Będę zaiwaniać do lecznicy i oby nic się nie działo po porodzie bo to przecież młodziutka koteczka. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro maja 20, 2015 17:19 Re: Mała kociczka z 5 maluchami blisko ruchliwej ulicy, pomo

i jak kotka? jest jakaś zbiórka na rzecz kociaków? chciałabym pomóc

rolka_

Od: Nie sty 04, 2015 23:00

Post » Śro maja 20, 2015 17:47 Re: Mała kociczka z 5 maluchami blisko ruchliwej ulicy, pomo

Kotka w lecznicy dostała kilka zastrzyków, w tym witaminki i niestety antybiotyk ale bezpieczny dla maluszków, miała temperaturę 39,2 co sugeruje jakiś rozwijający się stan zapalny.
Została też nawodniona podskórnie i za 2 dni znowu do lecznicy.
Kotka oceniona na 8 miesięcy po ząbkach które dopiero wychodzą, waga 2,25kg.
Zapłaciłam po mojej zniżce 37zł.
Dzisiaj też przyszło zamówienie dla rodzinki za 231zł.
Obrazek Obrazek

Wpływy na kociarnię :D
DARIUSZ TOMASZ F +100zł :1luvu:
MAŁGORZATA ELŻBIETA B + 100zł :1luvu:
JOLANTA J + 100zł :1luvu:
ANNA DOMINIKA K+100zł :1luvu:
CHRISTINE G + 58,15zł :1luvu:
Bardzo Wam kochani dziękuję
:aniolek: :1luvu: :aniolek:

Wydatki 268zł, wpływy 458,15zł.

Biedulka nasza, imię jakieś piękne poszukiwane :wink: w lecznicy jest na razie X :oops:

Obrazek

Obrazek Obrazek

pędraki :D

Obrazek

rolka_ pisze:i jak kotka? jest jakaś zbiórka na rzecz kociaków? chciałabym pomóc

Jest zbiórka, na pw podam dane.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro maja 20, 2015 18:04 Re: Mała kociczka z 5 maluchami blisko ruchliwej ulicy, pomo

Danusia? A kociaki też potem można nazwać na "D".
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro maja 20, 2015 18:10 Re: Mała kociczka z 5 maluchami blisko ruchliwej ulicy, pomo

Danusia to dobre imię :D

rolka_

Od: Nie sty 04, 2015 23:00

Post » Śro maja 20, 2015 19:19 Re: Mała kociczka z 5 maluchami blisko ruchliwej ulicy, pomo

REA (Rejka, Rejcia)
Gdy ją zobaczyłam przypomniała mi się pewna klaczka, którą przed laty znałam... miła bardzo, ale też koński drobiazg. Miała czarną sierść, a na głowie taką szerokachną białą łysinę ( tak w końskiej terminologii określa się szeroki pas białej sierści na głowie, właściwie to była " latarnia" = baardzo szeroki pas białego)
Za kiciuchnę :ok:

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

[poprzednia][następna]