Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
ewar pisze:To ja jeszcze zapytam co koty jedzą.Dwie rodowodowe MCO jadły ( wg zaleceń weta) wyłącznie suchą karmę light i w niedzielę dostawały jedną 85g puszkę Gourmeta na dwie kotki.Nie z oszczędności, ale tak im ów wet zaleciłNa szczęście znalazły super domek,wyglądają prześlicznie, są przemiłe i zdrowe, a sierść nareszcie jest ładna.
Może warto coś napisać o opiece po sterylce, bo kastracja to mniejszy problem, jak myślicie?
leeann pisze:ewar pisze:To ja jeszcze zapytam co koty jedzą.Dwie rodowodowe MCO jadły ( wg zaleceń weta) wyłącznie suchą karmę light i w niedzielę dostawały jedną 85g puszkę Gourmeta na dwie kotki.Nie z oszczędności, ale tak im ów wet zaleciłNa szczęście znalazły super domek,wyglądają prześlicznie, są przemiłe i zdrowe, a sierść nareszcie jest ładna.
Może warto coś napisać o opiece po sterylce, bo kastracja to mniejszy problem, jak myślicie?
Żywieniowe szaleństwo jednym słowem. Rozumiem, że to były inne MCO?
Masz rację miło byłoby przeczytać cokolwiek w tym temacie.
Kurcze kogoś stać na dwa rodowodowe koty i karmi je $%&%$. Jak sobie przypominam samą siebie 1,5 roku latalam po stronach, czytalam o opiece, żywieniu i pielęgnacji MCO bo to moje marzenie. Oczywista nic z tego nie wyszło gdyż los postawił mi przed nosem ,,rasowce'' z mojego podpisu, których tak czy siak nie wymienilabym na żadnego superchampiona.
Moja siostra również jest fanką MCO i zakupiła - wolę myśleć, ze na jej drodze nie stanęły takie ,,zwykłe'' koty,ale w jej przypadku hodowca również karmił swoje koty i mioty Felixem i ona tak czyni, bo przecież hodowca wie co najlepsze. Niedługo się okaże, że to te wielorasowe ,,bylejakie'' europejczyki jedzą porządna karmę. Ale, ale MCO to rasa amerykańska może i dieta powinna być fast food jak u ludzi.
felin pisze:Twoje dachowce przerosną MCO siostry i dopiero będzie zonk
Inriblog pisze:Witam, kot jest juz wykastrowany. Następna w kolejce czeka kotka - chwilkę to musi potrwać. Bardzo Wam dziękuje za pomoc i radę. Sytuacja uległa znacznej poprawie. Juz nie chce ich oddawać bardzo Wam dziękuje. koty nie są z rodowodem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: muza_51 i 110 gości