Biało - marmurkowa koteczka, Szukamy DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 19, 2014 0:27 Re: Biało - marmurkowa koteczka, Szukamy DS

Miała być już dziś z nią, ale moja kotka tak bardzo się rozchorowała, że kompletnie straciłam głowę i pojechałam tylko z Amelką. U nas wizyta u weterynarza w sezonie letnim to niestety wyprawa na cały dzień :( W czwartek jestem umówiona, więc jak nic się nie zmieni to powinnam wiedzieć coś więcej. Póki co Kłapouszka cały czas pije "rosołki" i w końcu zaczęła pić już normalnie wodę, ale niestety uszka się nie podniosły :(

Irmina SM

Od: Wto sty 22, 2013 12:06

Post » Wto sie 19, 2014 12:46 Re: Biało - marmurkowa koteczka, Szukamy DS

Odpoczywamy :)

Obrazek
Obrazek

Irmina SM

Post » Czw sie 21, 2014 23:05 Re: Biało - marmurkowa koteczka, Szukamy DS

Mała rośnie i się socjalizuje. Dziś spała nawet razem z Oczko, która bardzo długo nie dała się Małej przekupić, skończyło się warczenie i fukania. Ile taki mały kotek może jeść?? Wydaj mi się, że to żołądek bez dna. Kłapouszka dostaje swoje żarcie, potem dogląda misek stada, a na koniec jeszcze po moich talerzach buszuje....a brzuch wypchany. Wczoraj przyszły ciocie, wygłaskały, wypieściły - jedna nawet chciała już brać do siebie, ale się mąż nie dał przekupić - chyba decyzja o pierwszym kocie jest trudna! Nie byłyśmy dziś u weta, nie udało się zorganizować samochodu :( A moja Amlecia nareszcie dochodzi do siebie! Leczyłam jej biegunkę antybiotykiem, po którym najprawdopodobniej wystąpiła reakcja alergiczna!! Po zmianie, wprowadzeniu Fortiflory i i/d jak ręką odjął, a już się o nią bałam...A o Małą nadal nikt nie pyta :((

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Edit: zmieniłam zdjęcia- teraz działają :)
Ostatnio edytowano Pt sie 22, 2014 18:10 przez Irmina SM, łącznie edytowano 1 raz

Irmina SM

Post » Pt sie 22, 2014 9:06 Re: Biało - marmurkowa koteczka, Szukamy DS

Ooo, miałam nadzieję, że coś się z uszkami wreszcie wyjaśni.. :( No nic, to czekamy na wizytę u weta - oby jak najszybciej, aby małej takie kłapouszki na stałe nie zostały! :wink: :lol:

Kciuki za dobry domek! :ok: Wakacje się kończą, może zaraz telefony się rozdzwonią do dziewczyny :D

kachat

Od: Pon sty 13, 2014 19:07

Post » Pon sie 25, 2014 21:25 Re: Biało - marmurkowa koteczka, Szukamy DS

Byłyśmy dziś u wterynarza. Mała dostała preparat wzmacniający chrząstkę. Szczerze mówiąc lekarz nie był pewny co może być przyczyną takiego wyglądu uszek. Wszystko dokładnie obejrzał w środku i nie miał żadnych zastrzeżeń. Powiedział też, że uszka mogą się nie podnieść ;/ Jak będzie, zobaczymy. Mała rośnie jak na drożdżach :)

Irmina SM

Post » Pon sie 25, 2014 22:01 Re: Biało - marmurkowa koteczka, Szukamy DS

Rozumiem :) ważne, że rośnie.
Obrazek

Artyna

Od: Śro kwi 09, 2014 19:10

Post » Pon sie 25, 2014 22:17 Re: Biało - marmurkowa koteczka, Szukamy DS

Oj tak, rośnie, tyje, baraszkuje, dużo gada :) I zero respektu do moich dużych kotów ;) Nawet już trochę mniej potrzebuje moich czułości - wchodzi w etap poznawania świata ;)

Irmina SM

Post » Nie sie 31, 2014 9:33 Re: Biało - marmurkowa koteczka, Szukamy DS

Mam nadzieję, że preparat na chrząstkę pomoże... Ale jak nie, to przynajmniej dziewczyna będzie najoryginalniejszym kłapouszkowym kociakiem w kraju :lol: Pewnie jak skacze i bryka to jej uszka śmiesznie podskakują ;)

kachat

Od: Pon sty 13, 2014 19:07

Post » Nie sie 31, 2014 11:00 Re: Biało - marmurkowa koteczka, Szukamy DS

Irmina SM pisze:Oj tak, rośnie, tyje, baraszkuje, dużo gada :) I zero respektu do moich dużych kotów ;) Nawet już trochę mniej potrzebuje moich czułości - wchodzi w etap poznawania świata ;)

Jakbym o swojej Nośce czytała - słowo w słowo, identyczne są.
Gdyby jeszcze te uszka... Skoro malutka jest zdrowa, to zazdroszczę takiego oryginalnego egzemplarza :D

:201461

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pon wrz 01, 2014 18:07 Re: Biało - marmurkowa koteczka, Szukamy DS

Dłuugo nas nie było, bo pojechałyśmy do mojego rodzinnego domu. Ale już jesteśmy z powrotem. Malutka hmmm...wydaje mi się, że niewiele urosła, przytyła tylko 200g od ostatniego ważenia :(
Wydaje mi się, że prawe uszko lekko się uniosło, ale lewe dalej jak kłapouch. Dwa dni temu dostała drugą porcję odrobaczenia: milbemax jak zwykle - no i mamy okropne rozwolnienie. Mimo, że mamy dwie kuwetki to zdarza jej się nie trafić :( Dziś już lepiej. A młoda ciągle tylko wymusza jedzenie :< Dobrze, że wodę pije już normalnie (duże ilości, bez rosołków).

Telefonów sensownych brak :(

Irmina SM

Post » Pon wrz 01, 2014 22:23 Re: Biało - marmurkowa koteczka, Szukamy DS

Ale masz śliczną dziewunię Irmino :1luvu:
Będę jej kibicować w szukaniu domku. :ok:

Heka

Od: Wto sty 31, 2012 12:23

Post » Wto wrz 02, 2014 9:05 Re: Biało - marmurkowa koteczka, Szukamy DS

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro wrz 03, 2014 18:25 Re: Biało - marmurkowa koteczka, Szukamy DS

Dziękujemy za ciepłe słowa*_* Im więcej kciuków za domek, tym będzie lepszy :) Dziś postaram się wrzucić zdjęcia malutkiej :) Prawe uszko zdecydowanie idzie do góry!

Irmina SM

Post » Śro wrz 03, 2014 19:17 Re: Biało - marmurkowa koteczka, Szukamy DS

Obrazek
Obrazek

Z moi pierworodnym ;)

Obrazek

Irmina SM

Post » Śro wrz 03, 2014 19:34 Re: Biało - marmurkowa koteczka, Szukamy DS

Rzeczywiście jedno uszko się podnosi :) ale słodziutko razem wyglądają :1luvu: jakby od zawsze ze sobą byli :D
Obrazek

Artyna

Od: Śro kwi 09, 2014 19:10

[poprzednia][następna]