Mefista ma DS pod Warszawą! <3

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 30, 2013 22:49 Re: Sosnowiec BŁAGAM O POMOC, kociak z kk! Potrzebny DT do p

A czemu "fajny" w cudzysłowie? :D

Pojęcia nie mam o jego płci, jutro go wieziemy do weta znowu, może tym razem się czegoś dowiemy. Przemyję mu jutro dupkę szmatką z ciepłą wodą. Żeby tylko kupala zrobił do kuwety, bo mnie zemdli, jak będę musiała ścierać z podłogi kupę z robalami...

Idziemy już spać - to był męczący i stresujący dzień. Rano pójdę mu znowu przemyć oczka, nakarmić i trochę pomiziać. Chociaż nadal schizuję o moją Lunę, czy się czymś nie zarazi...

Dobranoc Wam wszystkim i dziękuję w imieniu kotka/kotki Mefisto za kciuki i pomoc :1luvu: będę pisać jutro na bieżąco, jak coś zrobię/czegoś się dowiem ;)

Dzięki Annaa, chyba moja imienniczko ;) ja się poryczałam już na ulicy, ze strachu i litości dla małego... Ale jakoś się wszystko układa, TŻ jest wielkim wsparciem, mam nadzieję, że uda się nam znaleźć dla malucha choćby lepszy kąt, niż ten garaż ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Śro paź 30, 2013 22:52 Re: Sosnowiec BŁAGAM O POMOC, kociak z kk! Potrzebny DT do p

W cudzysłowiu, bo generalnie, to Go nie znam :mrgreen: ale pewnie, to fajny facet jest, skoro w takiej 'akcji' Cię wspiera i swoim rodzicom potrafił prosto z mostu powiedzieć o lokatorze w garażu :)

Dobrej nocki życzę, Mefisto niech sobie słodko śpi :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro paź 30, 2013 22:58 Re: Sosnowiec BŁAGAM O POMOC, kociak z kk! Potrzebny DT do p

Bardzo fajny - i nie taki straszliwy tchórz jak ja :oops:

Dobranoc, mam nadzieję, że małemu Mefisto jest w miarę ciepło w "domku" :)
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Czw paź 31, 2013 7:29 Re: Sosnowiec BŁAGAM O POMOC, kociak z kk! Potrzebny DT do p

:ok: :ok: za zdrowie i dom dla Mefisto :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw paź 31, 2013 8:35 Re: Sosnowiec BŁAGAM O POMOC, kociak z kk! Potrzebny DT do p

O 7 poszłam do garażu. Właśnie wróciłam - ten kociak jest tak spragniony bliskości! Nakarmiłam go, zjadł z apetytem 1/3 saszetki karmy, dołożyłam mu potem jeszcze troszkę przy wyjściu. Wody nadal nie pije, na razie ją stamtąd wyniosłam, żeby umyć miskę i wymienić na świeżą. Nadal chętnie pije napój od Grażyny. Suche porozwalał po podłodze, chyba nie wie, jak to się je - nawet i lepiej, skoro nie pije za dużo, dostaje więc tylko mokrą karmę.
Martwi mnie tylko brak kolejnego siku i nie widziałam żadnej kupki - garaż jest zawalony (w zasadzie to nawet komórka jest, spora, ale komórka) rowerami, starymi sankami, taczkami, no wiecie, jak to garaż. Może gdzieś się załatwił w kącie? Nie wiem.

I wiecie co? Idę właśnie zanieść Mefisto do przedpokoju u dziadka mojego chłopaka ;) sam Dziadek wyszedł z taką propozycją, mimo, że powiedziałam, że kotek ma robaki i jeszcze chyba nie załatwia się do kuwetki. Powiedział "trudno, no to się posprząta" ;) będzie miał tam ciepło, bo jest kaloryfer, więcej miejsca, no i może zostać uwaga, przez tydzień!

Tylko bardzo zależałoby mi jednak na klatce, przynajmniej póki ma te glisty. Nie chcę narażać starszego człowieka, poza tym, jak mu się załatwi na podłodze? Czy ktoś z Was nie ma dużej klatki, po króliku na przykład, którą mógłby mi pożyczyć na ten tydzień?

Edit: Zapomniałam - w związku z tym brakiem kupki podjedziemy potem po parafinę i strzykawkę bez igły. Ktoś się orientuje, ile takiemu maluchowi, waży chyba niecały 1kg, powinnam dać? Boję się, że się zatkał tymi robalami. A lecznica czynna dziś dopiero od 16...
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Czw paź 31, 2013 9:01 Re: Sosnowiec BŁAGAM O POMOC, kociak z kk! Potrzebny DT do p

Zadzwoń do weta - powie Ci przez tel.

Z dziadkiem - super :ok:
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Czw paź 31, 2013 9:13 Re: Sosnowiec BŁAGAM O POMOC, kociak z kk! Potrzebny DT do p

Mam klatkę po świnku morskim - chętnie pożyczę :ok: Dogadamy się na pw co i jak z odbiorem. :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw paź 31, 2013 9:17 Re: Sosnowiec BŁAGAM O POMOC, kociak z kk! Potrzebny DT do p

Dzień dobry

Bardzo się cieszę, że dziadek Twojego TŻ zgodził się aby Mefisto zamieszkał tymczasowo u Niego na przedpokoju. Wspaniały człowiek :1luvu: :1luvu: Z klatką nie pomogę niestety, bo nie mam, ale może ktoś jednak ma i pożyczy Wam dla czarnulka?.

Daj znać jak od weta wrócicie, podaj mi też proszę na pw swój nr konta i dane, zrobię przelew dla malucha, nie duży, ale mam nadzieję, że troszkę Was wspomogę chociaż :)
Obrazek

aannee99

Post » Czw paź 31, 2013 9:40 Re: Sosnowiec BŁAGAM O POMOC, kociak z kk! Potrzebny DT do p

Aha, Bell - to nie jest napój z witaminami tylko izotoniczny o smaku rosołu drobiowego ;-) witaminy to są te osobno w sosikach Miamora :P powinny mu też zasmakować - dziennie jedną porcję się daje. Co do chrupek - mądry kot :mrgreen: jeszcze go nikt nie zepsuł :twisted:
...

czarnekoty123

Post » Czw paź 31, 2013 10:18 Re: Sosnowiec BŁAGAM O POMOC, kociak z kk! Potrzebny DT do p

Dzięki Alienor :) z klatką poczekamy kilka chwil, bo może nauczy się załatwiać do kuwetki -wtedy nie trzeba by było go zamykać.

No i postaram się kupić drewniany żwirek, kociak się nie interesował zjadaniem żwirku, ale może chętniej by robił do takiego? Teraz ma zwykłego Benka. Ale nie wiem, czy dam dzisiaj radę. Na razie go wsadziłam i pokazałam palcem, że można tam sobie pogrzebać - sam też trochę pogrzebał, pokopał i od razu wylazł i wpakował mi się na kolana. Rozkoszny z niego pieszczoch, musiał być długo sam... Jak daję mu jedzonko, złazi na chwilę, pociamka trochę, potem wspina się z powrotem na moje kolana, pomruczy, wraca jeść, i tak w kółko :D

Umyłam mu dupkę, w zasadzie wygląda na to, że jest dziewczynką, ale poczekamy do wizyty u weta. Ma czymś bardzo sklejone futerko na ogonie - nie zmywa się ciepłą wodą, mam to czymś innym umyć czy po prostu to wyciąć nożyczkami?

Oczka nie łzawią już tak bardzo, tylko ma te takie charakterystyczne na kociego kataru mokre boki noska. Wczoraj przemyłam 3 razy, dzisiaj póki co dwa. Nie podoba mu się to i bardzo się wyrywa. I nadal nie rozumie zabawek - może uda mi się go nauczyć. Na razie tylko obserwuje piłeczkę z moich kolan.

gpolomska, no to mi się pomieszało :oops: w każdym razie pije chętnie i widać, że już nabiera trochę sił. I zdziwiło mnie, bo przejrzałam mu dokładnie futerko - żadnych pcheł, kleszczy, czyściutka i bielutka skóra. Chociaż tyle. Dzisiaj jeszcze poproszę weta o skontrolowanie uszek, wydaje mi się, że one też są czyste, ale lepiej dmuchać na zimne.
Chrupki na razie zostawiłam, chodzę do niego kilka razy dziennie z mokrą karmą, ale tak na wszelki wypadek niech będą. Uwielbia CFF, za to Animondą z indykiem wzgardził już wczoraj - może za chuda, może mało podrobów? Dzisiaj spróbuję mu dać jeszcze Portę z masłem. Mam jeszcze to Fortain, dodać mu do karmy? I trochę drożdży.

aannee99, już Ci piszę na priv :1luvu: dziękuję!
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Czw paź 31, 2013 10:53 Re: Sosnowiec BŁAGAM O POMOC, kociak z kk! Potrzebny DT do p

Fortain i drożdże (tak na czubek noża) to dobry pomysł - głodował zapewne, więc żelaza i witamin z grupy B pewnie ma mało, a to naturalne, więc tym bardziej dobre.
...

czarnekoty123

Post » Czw paź 31, 2013 11:18 Re: Sosnowiec BŁAGAM O POMOC, kociak z kk! Potrzebny DT do p

Aniu, puściłam przelewik :)
Obrazek

aannee99

Post » Czw paź 31, 2013 11:53 Re: Sosnowiec BŁAGAM O POMOC, kociak z kk! Potrzebny DT do p

Dostał ociupinkę Fortain i drożdży to tego, czego jeszcze nie zjadł. Będzie miał na potem.

Na razie byliśmy w aptece i sklepie zoologicznym. Kupiłam parafinę, strzykawkę i trochę soli fizjologicznej. Grześ mój z kolei kupił mu paczkę drewnianego żwirku i jeszcze tacuszkę Animondy vom Feinsten kitten, z jagnięciną.

Do weta zadzwoniłam, kazał dać 3ml parafiny. Podałam od razu jak wróciliśmy, przemyłam oczka kolejny raz - ciężko to idzie, bo ma pod nimi mocno zaschnięte "strupki", powoli odczepiają się od futerka, jeden po drugim. No i nadal nie zrobił nawet siusiu... A pije w sumie całkiem sporo, ale tylko tego napoju. Wody nadal nie rusza - może zacznę mu rozcieńczać ten napój, albo kupię do rozcieńczania mleko dla kotów. Albo śmietankę. Zobaczę.

W zasadzie, kiedy jest sam, to chyba cały czas śpi. I czeka, aż przyjdziemy, a wtedy biegusiem wdrapuje się po nodze :1luvu: nadal nie ogarnia swojej kuwetki, wsypaliśmy tam całe opakowanie żwirku, znowu mu pokazywałam, jak się w nim grzebie - był nim trochę bardziej zainteresowany, podłubał trochę dłużej, niż w bentonitowym. Tyłeczek ma już zupełnie czysty.

Chciałam mu podać jeszcze tę pastę witaminową z Miamora - ale to chyba bez sensu, tak zaraz po parafinie? Lepiej chyba odczekać, aż zrobi kupkę?

aannee99, dziękuję :1luvu:
Ostatnio edytowano Czw paź 31, 2013 12:19 przez Bellemere, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Czw paź 31, 2013 12:14 Re: Sosnowiec BŁAGAM O POMOC, kociak z kk! Potrzebny DT do p

Tak, lepiej odczekać, bo po parafinie do 24h wchłanianie jest zmniejszone.
...

czarnekoty123

Post » Czw paź 31, 2013 12:24 Re: Sosnowiec BŁAGAM O POMOC, kociak z kk! Potrzebny DT do p

Okay, to odczekam.
Zjadł już całkiem sporo, ale nie szaleje - sądziłam, że będzie wsuwał wszystko, co nałożę, a on sobie grzecznie dawkuje. Zje troszkę, pośpi, pomizia się, potem znowu troszkę zje. Martwię się tylko, czy je, jak mnie nie ma - nie zauważyłam, żeby wtedy zbyt wiele ubywało. Może jest jeszcze trochę wystraszony i przy mnie się czuje bezpieczniej...
Chociaż, może przesadzam - wciągnął od 7 rano w kilku porcjach prawie całą saszetkę CFF. Chyba ma już z czego zrobić tę kupkę ;)
Na wszelki wypadek poza kuwetą ze żwirkiem drewnianym ma jeszcze to pudełko po butach, wyścielone ręcznikiem papierowym (lepsze byłyby pewnie podkłady higieniczne, ale na razie nie mam na to kasy, bo dziś czeka nas jeszcze wizyta u weta).

Będzie z niego chyba straszny miziak :1luvu:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

[poprzednia][następna]