"PILNE Ostrowo okolice Torunia Bydgoszczy"

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt paź 11, 2013 18:26 Re: "PILNE Ostrowo okolice Torunia Bydgoszczy"

najszczesliwsza pisze:Lidka a ile raz jak ona dzwoniła po karmę, że nie ma Ty zapytałaś, czy zrobiła sterylkę?

A ty najszczęsliwsza skąd to pytanie , może ty dasz dwóm małym domek noce sa zimne nie żal ci ich ...
A ty Dorota jak coś masz do mnie to pisz na pw po co mącisz dalej ....Powinnaś wiedziec że małe pilnie potzrebują domku na tym się skup.

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt paź 11, 2013 20:44 Re: "PILNE Ostrowo okolice Torunia Bydgoszczy"

wiecie co? Nie lubię publicznego prana brudów. Mam "wakat" po Pestce. Jeśli nie znajdzie się coś sensownego, mogę wziąć całą rodzinę do Prabut. Do klatki na początek. Ale nie mam kasy na sterylkę i wszystko musiałoby zostać wyadoptowane. I czuję, że nie jestem jeszcze gotowa się zaangażować , ale jeśli sprawa zrobi się beznadziejna- służę miejscem. Miejsce bez fajerwerków i weterynarz bez fajerwerków, choć oczywiście kochamy to co mamy, ale idealni i najlepsi nie jesteśmy.
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Od: Sob lut 18, 2012 19:28

Post » Pt paź 11, 2013 21:08 Re: "PILNE Ostrowo okolice Torunia Bydgoszczy"

Bardzo dziękuję za nadzieję :) Jeśli nie znajdzie się nic bliżej w najbliższym czasie, to skontaktuje się w sprawie rodzinki.
Trzeba będzie zorganizować jakiś transport. Nie mam dużego doświadczenia w takich sprawach, ale ktoś na pewno pomoże :)

kirke_39

Od: Czw paź 03, 2013 14:13

Post » Sob paź 12, 2013 15:09 Re: "PILNE Ostrowo okolice Torunia Bydgoszczy"

Pani Moniko.
Mam pytanie, ponieważ na Pani wątku czytałam, że ma Pani alergię na koty, w związku z czym swojego kota kąpie Pani dosyć często. Czy na pewno jest to dobre rozwiązanie i czy powinna Pani brać całą tą gromadkę kotów?
Są inne sposoby aby radzić sobie z tym problemem i obawiam się, czy to Pani i kotom wyjdzie na dobre.
Jeśli jednak kąpiel jest konieczna, należy przestrzegać pewnych zasad, gdyż może się ona skończyć niezbyt dobrze dla obu stron, tak jak miała właśnie Pani.
Czy te koty również ma Pani zamiar kąpać? Nie wyobrażam sobie tego. Ja nie brałabym tych kotów.

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Sob paź 12, 2013 17:36 Re: "PILNE Ostrowo okolice Torunia Bydgoszczy"

Dalej kąpie psy i koty :oops: choć może trochę rzadziej....
Proponuję tylko DT i oczywiście będę zachwycona ,jeśli koty trafią do lepszych domów :D :D :D :D
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Post » Sob paź 12, 2013 19:05 Re: "PILNE Ostrowo okolice Torunia Bydgoszczy"

A czy kąpanie kotów jest przestępstwem?
8O
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Sob paź 12, 2013 20:45 Re: "PILNE Ostrowo okolice Torunia Bydgoszczy"

Może tak daleka podróż i kąpiel nie będzie konieczna. Rozmawiam jeszcze z dwoma osobami na Facebooku i może znajdzie się coś bliżej dla kociąt.

kirke_39

Post » Nie paź 13, 2013 14:45 Re: "PILNE Ostrowo okolice Torunia Bydgoszczy"

najszczesliwsza pisze:A czy kąpanie kotów jest przestępstwem?
8O

Oczywiście nie jest przestępstwem. Jednak nie jest to dla nich obojętne i należy kąpać tylko w uzasadnionych przypadkach, zachowując dużą ostrożność.
Moja córka również jest alergiczką a posiada kilka kotów i jakoś poradziła sobie z tym problemem.

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Nie paź 13, 2013 17:03 Re: "PILNE Ostrowo okolice Torunia Bydgoszczy"

kirke_39 co z kotami?

Czy ew DT z fb będą skontrolowane przez kogoś zaufanego czy aby dobre warunki będą mieć?
Mam tylko pytanie, pomijając cały wątek, dlaczego nie poproszono o pomoc w aborcyjnych jak kocice w ciązy chodziły tylko dopuszczono do rozrodu? Dla malców to pewna śmierć.

Co do kąpania kotów. Tak, jest to dla nich groźne bo niszczy się naturalną okrywę włosa i może powodować stany zapalne skóry. Koty i psy kąpie się tylko w uzasadnionych przypadkach. Nigdzie też nie znalazłam adnotacji w necie,ze kąpanie kotów pomaga alergikom. Wszak najbardziej uczulają odchody.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie paź 13, 2013 17:09 Re: "PILNE Ostrowo okolice Torunia Bydgoszczy"

ASK@ pisze:Nigdzie też nie znalazłam adnotacji w necie,ze kąpanie kotów pomaga alergikom. Wszak najbardziej uczulają odchody.

I wszystko wiadomo :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Post » Nie paź 13, 2013 17:21 Re: "PILNE Ostrowo okolice Torunia Bydgoszczy"

Monikaa pisze:
ASK@ pisze:Nigdzie też nie znalazłam adnotacji w necie,ze kąpanie kotów pomaga alergikom. Wszak najbardziej uczulają odchody.

I wszystko wiadomo :ryk:

Cieszę się, że ciebie to rozbawiło. Będę wdzięczna za podanie uzasadnienia, artykułu, wypowiedzi że kąpanie zwierzaków tak bardzo pomaga w zwalczaniu alergii u ludzi. Tym bardziej będę wdzięczna,że mam córke alergiczkę i przeszukałam net nie raz szukając innych sposobów na walkę z alergią. Pomijam rozmowy z lekarzami i wetami na ten temat. Raczej mi radzono zachować ogólną czystość, mycie częste kuwet, brak bibelotów gdzie wsio szybko odkłada się , posiadanie łatwo ścieralnych powierzchni ... ale nikt nie kazał nam kąpać kotów.
Obrazek

ASK@

Post » Nie paź 13, 2013 18:13 Re: "PILNE Ostrowo okolice Torunia Bydgoszczy"

Kirke 39, czy wiadomo co z tymi DT?
Ask- bardzo mi przykro, że Twoja córcia ma alergię. Dużo zdrowia Wam życzę!
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Post » Nie paź 13, 2013 18:51 Re: "PILNE Ostrowo okolice Torunia Bydgoszczy"

Monikaa pisze:Kirke 39, czy wiadomo co z tymi DT?

Monikaa nie ciesz się bo nie ma z czego , czytaj dokładnie chyba że z alergii masz tak spuchnięte oczy że nie dajesz rady... :?

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Nie paź 13, 2013 18:54 Re: "PILNE Ostrowo okolice Torunia Bydgoszczy"

Tak Moniko, byłam tam przez weekend i rozmawiałam ze znajomymi, w przyszłym tygodniu będą zabrane do dwóch domów na wsi. Dziękuję Ci bardzo za chęć pomocy. Sterylką mamy kociaków osobiście zajmę się wczesną wiosną. Dziękuję wszystkim i pozdrawiam.

kirke_39

Post » Nie paź 13, 2013 18:56 Re: "PILNE Ostrowo okolice Torunia Bydgoszczy"

Monikaa pisze:Kirke 39, czy wiadomo co z tymi DT?

A dziękuję. Dajemy sobie radę mimo, że jest astmatykiem. Mamy czynnie działający DT. Musimy zachować pewne zasady i Danka musi brać leki. Musi być pod opieką alergologa. Ale nigdy kąpanie nie było sposobem na jej alergię. Danka ma 23 lata i walczymy z astmą już 20. Ona jest ważna ale koty też są ważne. Nie możemy i im szkodzić.

Czy te domy na wsi będą sprawdzone? Jakie będą mieć warunki, czy na czas zostaną wyciachane...
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]