TRZY DWUMIESIĘCZNE KOCIAKI GDYNIA -MAJĄ DOM :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 11, 2013 13:30 Re: NA CITO TRZY DWUMIESIĘCZNE KOCIAKI ZAGROŻONE !!!! GDYNIA

Proszę trzymać kciuki aby wszystko skończyło się dobrze :)

Monika1983

Od: Pt sie 20, 2010 0:50

Post » Czw lip 11, 2013 14:00 Re: NA CITO TRZY DWUMIESIĘCZNE KOCIAKI ZAGROŻONE !!!! GDYNIA

Mówisz masz :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw lip 11, 2013 17:22 Re: NA CITO TRZY DWUMIESIĘCZNE KOCIAKI ZAGROŻONE !!!! GDYNIA

:)

Monika1983

Post » Czw lip 11, 2013 17:42 Re: NA CITO TRZY DWUMIESIĘCZNE KOCIAKI ZAGROŻONE !!!! GDYNIA

Monika a jak one maja byc wyleczone z tego swinstwa,bedac nadal na ulicy???? 8O

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Czw lip 11, 2013 17:56 Re: NA CITO TRZY DWUMIESIĘCZNE KOCIAKI ZAGROŻONE !!!! GDYNIA

Niestety takie są realia , ja sama mam koty 7 sztuk nie mogę sobie pozwolić na choroby w moim domu nie mogę moich kotów narażać bo nie będzie stać mnie na leczenie takiej gromady .Wszędzie gdzie dziś dzwoniłam słyszałam to samo ....nie dysponuję żadnym wolnym pomieszczeniem nawet gospodarczym ,gdyby byłoby to takie proste nie martwiłabym się .Jutro mam zamówioną bagażówkę dostanę wielką drewnianą dwupoziomową klatkę w której będę trzymać kociaki za blokiem oczywiście nie będą cały czas zamknięte ....Wizyta u weterynarza 75 zł za full serwis i tak cieszę się że tylko tyle zapłaciłam , 28 zł maść teraz kupiona na grzyba lamisilat 1% ,taxi w jedną stronę ok 30 zł.... wracaliśmy już potem autobusem ,jutro płacę 50 zł za samochód który przywiezie mi klatkę no i samo żarełko dla nich plus witaminki ,juniorki ,mleko itp 70 zł ale zapas jest... a jeszcze mam dopłacić za operację kotka który ma mieć usuwane oko (nie z tego miotu)Jeżeli teraz pozwolę na to by moje domowe zachorowały to będzie już koniec .....

Monika1983

Post » Czw lip 11, 2013 18:05 Re: NA CITO TRZY DWUMIESIĘCZNE KOCIAKI ZAGROŻONE !!!! GDYNIA

Monika1983 pisze:Niestety takie są realia , ja sama mam koty 7 sztuk nie mogę sobie pozwolić na choroby w moim domu nie mogę moich kotów narażać bo nie będzie stać mnie na leczenie takiej gromady .Wszędzie gdzie dziś dzwoniłam słyszałam to samo ....nie dysponuję żadnym wolnym pomieszczeniem nawet gospodarczym ,gdyby byłoby to takie proste nie martwiłabym się .Jutro mam zamówioną bagażówkę dostanę wielką drewnianą dwupoziomową klatkę w której będę trzymać kociaki za blokiem oczywiście nie będą cały czas zamknięte ....Wizyta u weterynarza 75 zł za full serwis i tak cieszę się że tylko tyle zapłaciłam , 28 zł maść teraz kupiona na grzyba lamisilat 1% ,taxi w jedną stronę ok 30 zł.... wracaliśmy już potem autobusem ,jutro płacę 50 zł za samochód który przywiezie mi klatkę no i samo żarełko dla nich plus witaminki ,juniorki ,mleko itp 70 zł ale zapas jest... a jeszcze mam dopłacić za operację kotka który ma mieć usuwane oko (nie z tego miotu)Jeżeli teraz pozwolę na to by moje domowe zachorowały to będzie już koniec .....

Rozumiem Cie:( ale to oznacza,ze ta p. Sabina jednak nie wezmie tych dwoch kociat na hotel?

Czarna puma

Post » Czw lip 11, 2013 18:14 Re: NA CITO TRZY DWUMIESIĘCZNE KOCIAKI ZAGROŻONE !!!! GDYNIA

Nie ....nikt ich nie chce , gdyby nie ten grzyb to dziś miałaby już dla nich miejsce do końca miesiąca .P.Sabina ma teraz hotelowe koty i nie może ich narażać na grzyba i inne choroby ja to rozumiem ,chciała pomóc mimo swojej własnej bardzo nie szczególnej sytuacji ale niestety , za to dostaję od niej tą klatkę i bardzo mnie to cieszy dla mnie w tej sytuacji to wiele

Monika1983

Post » Czw lip 11, 2013 18:25 Re: NA CITO TRZY DWUMIESIĘCZNE KOCIAKI ZAGROŻONE !!!! GDYNIA

W drodze powrotnej kociaki były już tak zestresowane że jedynie czego chciałam to dać je najszybciej do mamy kociej były głodne ,zmęczone i wystraszone ....szybciutko pobiegły do swojej mamy i hop do cyca .Przez 24 godziny nie mogę dawać im normalnego jedzenia dla juniorów (zalecenie weterynarza) mogą tylko ewentualnie suchy i mleko mamy tym bardziej że szary chłopak jakoś nie chcę zacząć samodzielnie jeść tylko cycek.... najbardziej wypasiona jest dziewczynka .Za 30 minut idę je wysmarować maścią na grzyba .

Monika1983

Post » Czw lip 11, 2013 18:36 Re: NA CITO TRZY DWUMIESIĘCZNE KOCIAKI ZAGROŻONE !!!! GDYNIA

Monika!!!!!!! Skoro te kociaki maja grzyba,to nie moga na razie isc do ZADNEGO domku?!

Czarna puma

Post » Czw lip 11, 2013 19:17 Re: NA CITO TRZY DWUMIESIĘCZNE KOCIAKI ZAGROŻONE !!!! GDYNIA

Mogą iść do domu takiego bez zwierząt albo jak ktoś bym miał jakieś osobne pomieszczenie np wolny pokój aby tam je przetrzymać ,ja takim pomieszczeniem nie dysponuję ani nikogo takiego nie znam dlatego założyłam im wątek , będą ogłoszenia ,wiozłam je do weta ....staram się jak mogę ale pewnych rzeczy nie przeskoczę , dzwoniłam dziś w różne miejsca ale nie da rady .Od grzyba się nie umiera wiem bo sama zaraziłam się od mojej znajdy a przynajmniej tak myślę jak ją znalazłam była na maxa zagrzybiała plus inne historie dałam radę wyleczyliśmy ....ale nie mogę wymagać tego od innych którzy mają swoje zwierzaki aby brali ode mnie koty z grzybem ,gdybym miała mieszkanie 3 pokojowe nie było by problemu .Staram się mimo własnej delikatnie mówiąc nie szczególnej sytuacji .

Monika1983

Post » Czw lip 11, 2013 19:30 Re: NA CITO TRZY DWUMIESIĘCZNE KOCIAKI ZAGROŻONE !!!! GDYNIA

Od paru dni nie śpie normalnie ,nasłuchuję przy otwartym oknie w wolnej chwili latam i sprawdzam czy jest wszystko ok z reguły po 22 mówię już od rzeczy :) Pracuję na pełen etat po pracy przygotowuję jedzonko dla bezdomnych kotków każdego dnia zajmuje mi to 2,5 godziny dziennie obchodzenie wszystkich miejsc... przygotowanie jedzenia ,praktycznie po 22 mam czas dla siebie a staram się mieć też czas na swój związek gdzie facet mi narzeka że nie mam już dla niego czasu .Codziennie walka i nerwy z sąsiadami a teraz dodatkowy problem z administracją , ciągle nerwy ,stres powiem że nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz się śmiałam ciągle tylko doły a mam raczej naturę człowieka optymistycznego zawsze staram się widzieć pozytywy dla mnie szklanka jest do połowy pełna nigdy pusta ale człowiek sam z tym wszystkim już nie daję rady bo ile można ? Zresztą tu jest pełno ludzi którzy tak mają .Całe szczęście że jeszcze dzieci nie mam bo na tą chwilę nie miałabym dla nich czasu ....Boże chyba już zaczynam mówić od rzeczy , nic idę do maluchów zapewne nie będą szczęśliwe na mój widok

Monika1983

Post » Czw lip 11, 2013 19:51 Re: NA CITO TRZY DWUMIESIĘCZNE KOCIAKI ZAGROŻONE !!!! GDYNIA

Monika1983 pisze:Mogą iść do domu takiego bez zwierząt albo jak ktoś bym miał jakieś osobne pomieszczenie np wolny pokój aby tam je przetrzymać ,ja takim pomieszczeniem nie dysponuję ani nikogo takiego nie znam dlatego założyłam im wątek , będą ogłoszenia ,wiozłam je do weta ....staram się jak mogę ale pewnych rzeczy nie przeskoczę , dzwoniłam dziś w różne miejsca ale nie da rady .Od grzyba się nie umiera wiem bo sama zaraziłam się od mojej znajdy a przynajmniej tak myślę jak ją znalazłam była na maxa zagrzybiała plus inne historie dałam radę wyleczyliśmy ....ale nie mogę wymagać tego od innych którzy mają swoje zwierzaki aby brali ode mnie koty z grzybem ,gdybym miała mieszkanie 3 pokojowe nie było by problemu .Staram się mimo własnej delikatnie mówiąc nie szczególnej sytuacji .

Mowisz,ze osobne pomieszczenie wystarczy zeby czlowiek ani czworonogi sie nie zarazily??? czy Ty wiesz ile sie leczy takiego zagrzybionego jedniego kociaka? a skad pewnosc,ze to jest grzyb a nie swierzb? kociaki w warunkach ulicznych nie predko wyzdrowieja:/

Czarna puma

Post » Czw lip 11, 2013 19:58 Re: NA CITO TRZY DWUMIESIĘCZNE KOCIAKI ZAGROŻONE !!!! GDYNIA

Czarna puma pisze:Mowisz,ze osobne pomieszczenie wystarczy zeby czlowiek ani czworonogi sie nie zarazily??? czy Ty wiesz ile sie leczy takiego zagrzybionego jedniego kociaka? a skad pewnosc,ze to jest grzyb a nie swierzb? kociaki w warunkach ulicznych nie predko wyzdrowieja:/

Wedle opinii weta przecież.

A masz jakieś inne propozycje?

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw lip 11, 2013 20:38 Re: NA CITO TRZY DWUMIESIĘCZNE KOCIAKI ZAGROŻONE !!!! GDYNIA

Były u weterynarza i diagnoza była : stwierdzony grzyb a nie św. Wiem ile się leczy kota z grzybem bo sama takiego znalazłam na ulicy.... kotka który nie miał nawet miesiąca .Lekarz weterynarii stwierdził że "ledwo co chwilę temu otworzyła oczy " i dawał nikłe szanse że kicia przeżyję .Chodziłam z nią do mojej pracy , kupowałam mleko u weterynarza karmiłam co parę godzin z butli krótko mówiąc zajmowałam się nią jak dzieckiem i sami grzybem się zaraziliśmy ale żyjemy na to się nie umiera .....

Monika1983

Post » Czw lip 11, 2013 20:48 Re: NA CITO TRZY DWUMIESIĘCZNE KOCIAKI ZAGROŻONE !!!! GDYNIA

Dziś moja kotka ma 3 lata , udało się ....żyję i ma się rewelacyjnie .Tak więc pojęcie co nie co mam a dodam że to nie jedyny napotkany maluch na mojej drodze w takim stanie . Ale ścian w domu z gumy nie mam i mimo najszczerszych chęci z mojej strony zabrać ich nie mogę .Ale robię wszystko aby miały szanse na wyleczenie i na kochany dom .Gdybym była milionerką i miała ogromny dom na wsi to wież mi miałabym pełno zwierząt po dopieką ale mając nie całe 40 metrów mieszkając z 4 osobami w tym jedną chorą ,mając 7 kotów w domu i ponad 20 z ulicy dziennie do wyżywienia i komornika na głowie który zabiera większość kasy a na wyżywienie kotów ogółem idzie ponad 1.000 zł .... nie jest to wcale takie proste .

Monika1983

[poprzednia][następna]