KIELCE- 3PERSY Z RODOWODEM-adopcja

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 01, 2013 9:01 Re: KIELCE- 3PERSY Z RODOWODEM-adopcja

szariwari pisze:
Blekitny.Irys pisze:
szariwari pisze:
Agulas74 pisze:A co do fundacji to przecież nie ponosi przy tej akcji nakładów finansowych, więc nie widzę problemu.

????
Ale fundacja twierdzi, że: "ŚTOZ nie pomaga hodowcom :ryk: W tym wypadku pomaga zupełnie "poza" fundacją p.Ania (która akurat jest z ŚTOZ)-kociara,miłośniczka kotów jakich mało.Pomoc polega na koordynowaniu adopcji,tj.odbieraniu telefonów,weryfikacji ludzi,organizowaniu wizyt przedadopcyjnych i transportu." Czyli ta adopcja i pomoc odbywa poza fundacją. Tylko czemu podany jest telefon fundacyjny? Nie czepiam się więcej... W każdym razie ja też chętnie skorzystam z takiej pomocy, oczywiście "poza" fundacją... Jako świadomy hodowca, który korzysta z pomocy doświadczonych osób...

Oj, Szariwari zazdroszczę Ci, ze masz tylko takie kłopoty...
Rozejrzyj sie wokół siebie, zobacz ile psiastych i kociastych potrzebuje pomocy...
Mam pisać dalej ? Pomyśl.

No właśnie myślę i na dokładkę wiem, że mnóstwo kotów potrzebuje pomocy. Sama nie raz angażuję się w pomoc bezdomnym kotom i wiem, że fundacje - przynajmniej te w Warszawie - naprawdę mają co robić, bez szukania domów dla kotów pohodowlanych, czy tych, które nie spełniają pokładanych nadziei, bo mają dłuższe noski...

Nie zmienię zdania - fundacja i wolontariusze są od szukania domów kotom bezdomnym, a hodowcy od szukania domów kotom pohodowlanym niezależnie ile to ma trwać - jeżeli dwa miesiące szukania nowego domu to za długo dla hodowcy, to... :roll: Hodowla to nie tylko sprzedaż kociaków, ale także odpowiedzialność za koty pohodowlane, chore, niepasujące do standardu rasy itd...
Życzę kotom, żeby znalazły wspaniałe i już dożywotnie domki!

I chyba na tym warto zakończyć dyskusję.
Niech każdy pozostanie przy swoim zdaniu, bo przecież tak naprawdę chodzi tylko o to : patrz wyżej
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Czw lip 25, 2013 10:35 Re: KIELCE- 3PERSY Z RODOWODEM-adopcja

Dobre wieści: malutka kicia i kotka Noa od paru tygodni w nowych domach :ok: Obie damy zamieszkały w woj.małopolskim (w 2 różnych miejscowościach).
Cieszę się,że kociaki już nie zapuszczają korzeni,a mają swoje super domy stałe :)

Gosiek4

Od: Nie lis 27, 2011 17:56

Post » Czw lip 25, 2013 17:39 Re: KIELCE- 3PERSY Z RODOWODEM-adopcja

Bardzo się cieszę :) i oczywiście :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

[poprzednia]