4 tyg. sierotki w DT u ASK@

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 09, 2013 18:52 Re: 4 tyg. kotki szukają transportu Szczebrzeszyn - Lublin/W

Tez wchodzi w gre :) Sobota lepsza, bo jeszcze trafilyby do weta w niedziele, kiedy DT ma najwiecej czasu.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Czw maja 09, 2013 19:41 Re: 4 tyg. kotki szukają transportu Szczebrzeszyn - Lublin/W

Arcana pisze: Mialabym dobre polaczenie z przesiadka do Otwocka. I tu sie sypnelo, gdzie mamy DT. Jeszcze nie dziekuje, zeby nie zapeszac :mrgreen:

Asia? :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt maja 10, 2013 20:05 Re: 4 tyg. kotki szukają transportu Szczebrzeszyn - Lublin/W

kropkaXL pisze:
Arcana pisze: Mialabym dobre polaczenie z przesiadka do Otwocka. I tu sie sypnelo, gdzie mamy DT. Jeszcze nie dziekuje, zeby nie zapeszac :mrgreen:

Niooo :wink: jam ci to.
Arcana przesadziła ze świetnością DT :oops: ale dzięki :kotek:

Oczywiście stracha mamy. Bo malce to malce.

Sezon się na nie zaczął niestety. Koleżanka na parkanie znalazła powieszoną piszczącą reklamówkę z trójką 3-dniowych kociąt.Ludzki pan, cholera.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob maja 11, 2013 9:17 Re: 4 tyg. kotki szukają transportu Szczebrzeszyn - Lublin/W

Asiu, bardzo Ci dziekuje. DT to zdecydowanie lepsze wyjscie niz szukanie DS pod presja czasu, nie wiedzac, w jakiej formie sa kociaki, na ile sa samodzielne...
Z Wilhelm planujemy transport na jutro, o 14 spotykamy sie w Lublinie, w Otwocku powinnam byc o 17.
Powinnam je w czasie podrozy dokarmic czy lepiej nie, bo sie obfajdaja? Czeka je ok. 4-5 godzin w podrozy.
Niedawno wiozlam czworke 6 tygodniowych, to mialam co robic w pociagu z zasrańcami. :mrgreen:

Arcana

Post » Sob maja 11, 2013 9:21 Re: 4 tyg. kotki szukają transportu Szczebrzeszyn - Lublin/W

ASK@ pisze:
kropkaXL pisze:

Niooo :wink: jam ci to.
Arcana przesadziła ze świetnością DT :oops: ale dzięki :kotek:

Oczywiście stracha mamy. Bo malce to malce.

Sezon się na nie zaczął niestety. Koleżanka na parkanie znalazła powieszoną piszczącą reklamówkę z trójką 3-dniowych kociąt.Ludzki pan, cholera.

Grażka nie przesadziła Asiu-co prawda, to prawda!
Oby domki doskonałe się znalazły....pędzikiem! :lol:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob maja 11, 2013 9:54 Re: 4 tyg. kotki szukają transportu Szczebrzeszyn - Lublin/W

kiniasz90 pisze:Witam
a czy ten dom mógłby zakraplać oczka gdyby dostał krople do czasu transportu?
niedawno moja kicia miała chore oczka i mam aż 4 rodzaje, co prawda otwarte ale dosłownie 2 tyg. temu i niezużyte dużo.
Mogłabym je wysłać. Wszystkie były zapisane przez weta. Kotce łzawiło oko dosyć mocno. Ostatecznie leczona była antybiotykiem więc krople zostały. Może ktoś z was mógłby to skonsultować z wetem czy by się nadawały takie a ja moge je wysłać.

mam tobrosopt 0,3 %
maxitrol (to jest ze sterydem taka maść)
difadol 0,1 %
i corneregel.

Bardzo dziekujemy :) Trudno mi powiedziec, czy u Asi sie przydadza. Nie wiem, jaka jest waznosc od daty otwarcia. Asiu, prosimy o wyslanie?

Arcana

Post » Sob maja 11, 2013 11:25 Re: 4 tyg. kotki szukają transportu Szczebrzeszyn - Lublin/W

Arcana pisze:
kiniasz90 pisze:Witam
a czy ten dom mógłby zakraplać oczka gdyby dostał krople do czasu transportu?
niedawno moja kicia miała chore oczka i mam aż 4 rodzaje, co prawda otwarte ale dosłownie 2 tyg. temu i niezużyte dużo.
Mogłabym je wysłać. Wszystkie były zapisane przez weta. Kotce łzawiło oko dosyć mocno. Ostatecznie leczona była antybiotykiem więc krople zostały. Może ktoś z was mógłby to skonsultować z wetem czy by się nadawały takie a ja moge je wysłać.

mam tobrosopt 0,3 %
maxitrol (to jest ze sterydem taka maść)
difadol 0,1 %
i corneregel.

Bardzo dziekujemy :) Trudno mi powiedziec, czy u Asi sie przydadza. Nie wiem, jaka jest waznosc od daty otwarcia. Asiu, prosimy o wyslanie?

Prosimy.Wysyłam na pw adres.

Grażynka, jestem za nakarmieniem przed podróżą i włożeniem do kontenerka podkładu. Na drogę też by się zdał. One i tak obfajdolą się ze stresu tym co wcześniej zjadły.Nie ma cudu. Małe są małe a kilka godzin bez jedzenia to dużo.Weź jakąś ew saszetkę/puszkę ale pasztecik, łatwiej serować. Czasem podanie posiłku uspokaja koty w drodze.
Zresztą co ja uczę miszcza. Ty wiecej jeździsz
Jazda z kociastymi zawsze mi przypomina jazdę z moją córką jak mała była.Torba z ręcznikami, podkładami, ręcznikami papierowtmi, woda do mycia i picia, jedzenie, pojemniczki... Szlag by to trafił.

Grażynko, daj znać jak bedziesz blisko np Śródborów to wyjedzie Janusz po Ciebie.
Obrazek

ASK@

Post » Sob maja 11, 2013 12:39 Re: 4 tyg. kotki szukają transportu Szczebrzeszyn - Lublin/W

Bardzo dziekuje Asi za DT :1luvu:
juz chcialabym,zeby pojechaly.To dziecko zaczepia sobie te maluchy jak broszki i cieszy sie,ze pazurkami trzymaja sie i nie spadaja,mownienie do tego dziecka,ze tak nie mozna nic nie daje.
Kod:
Obrazek

dora1020

Od: Nie maja 09, 2010 21:31

Post » Sob maja 11, 2013 13:15 Re: 4 tyg. kotki szukają transportu Szczebrzeszyn - Lublin/W

dora1020 pisze:Bardzo dziekuje Asi za DT :1luvu:
juz chcialabym,zeby pojechaly.To dziecko zaczepia sobie te maluchy jak broszki i cieszy sie,ze pazurkami trzymaja sie i nie spadaja,mownienie do tego dziecka,ze tak nie mozna nic nie daje.

Nie ma za co.
To tylko dzieci.

Cholera by wzięła z dzieciakami a bardziej z rodzicami. Bo to ich broszka by ok było.Głuchoty można oduczyć jak rodzic chce. Oby nic sie im nie stało.

Moze ich jednak zabrać dobe wcześniej i przetrzymać jak jest gdzie :cry:
Obrazek

ASK@

Post » Sob maja 11, 2013 16:37 Re: 4 tyg. kotki szukają transportu Szczebrzeszyn - Lublin/W

Wilhelm dzis poza domem, nie da rady dzis odebrac maluchow.
Podklady i gerberki na droge mamy. Dora mowi, ze malce juz same leca do talerzykow i wcinaja. Najgorsza robota w sensie karmienia ślepaków butlą juz zrobiona, ale jeszcze pociagaja z butelki.
Takich malych jeszcze nie przewozilam. Ostatnio wiozlam do domow 6 tygodniowe, rozrabialy i obsrywaly sie nawzajem :mrgreen:

Arcana

Post » Nie maja 12, 2013 21:49 Re: 4 tyg. kotki szukają transportu Szczebrzeszyn - Lublin/W

Maluchy na szczescie juz u Asi. To jeszcze male myszy, slepka chore, zaropiale... Dora, widzialas je regularnie. Czemu wczesniej nie szukalas pomocy, zeby poszly do weta? Gdy poprosilam na Dogo o pomoc w transporcie, od razu dwie osoby chcialy sfinansowac przewoz. Na weta tez pewnie ktos by znalazl pare groszy. Jak one mialy szukac DS? Takie male i chore. Nawet nie pisalas, ze sa chore, tylko oglaszac.... Absurdalny pomysl. W dzien jeszcze mialy otwarte oczka, w pociagu wszamaly gerberka i poszly spac. Ale po spaniu juz oczka zaklejone ropą. Ktos je uratowal, karmil, ale nie widzial, ze sa chore i cierpią?

Na transport z Wilhelm i z nami zalapaly sie jeszcze 3 szczeniaki jadace dalej z Beatka, tak ze tradycyjnie mialysmy caly przedzial zoo ;)

Asiu, bardzo dziekuje za mile spotkanie, pyszny obiad i przede wszystkim za ratunek dla kociakow. I podziekuj ode mnie TŻ-owi. :)

Arcana

Post » Nie maja 12, 2013 22:02 Re: 4 tyg. kotki szukają transportu Szczebrzeszyn - Lublin/W

Beatka i maluchy :) Psiaki pojechały do fundacyjnego DT w Wawie, chowaly sie na wsi bez suki, karmione resztkami.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I jeszcze raz dzieki dla Wilhelm i TZ-a oraz Liluk za pomoc, zeby kociaki dojechaly do Asi. :)

Arcana

Post » Pon maja 13, 2013 7:22 Re: 4 tyg. sierotki w DT u ASK@

Co dalej z malcami ? Ano zapraszam do nas.
Trudno mi dwa wątki prowadzić.
viewtopic.php?f=13&t=152704&start=120

Zamykam.N/K
Obrazek

ASK@

[poprzednia]