Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
vika_blondyna pisze:Powiem ze nie jestem na 100% pewne ze dziecko jest uczulone ale przewiduje to na podstawie doswiadczenia z moja starsza corka ktora urodzilam jak juz mialam kota poprzedniego filipa- dachowca. Przy nim corka miala przez saly czas wypieki na twarzy. Udalismy sie z tym do lekarza ktory powiedzial nam wlasnie to smo co jedna z forumowiczek ze badania bede bardziej wiarygodne gdy dziecko bedzie mialo 12 miesiecy . W ciagu nastepnych 3 misiecy filip tragicznie zginal :'( jako mlody kot. Pani ktora zatrudnilismy do pomocy domowej otworzyla okno a kot wyskoczyl z 4 pietra mial uszkodony kregoslup i w ciagu 2 tyg zmarl. Pozniej Od znajomego dostalismy naszego kochanego kotka lelosia przy ktorym wypieki zniknely. Lekarz uznl ze na zmiane stanu zdrowia dziecka wplyw mila zmiana kota. Ja nie wiem czy dziecko bylo uczulone na siersc czy poprostu na cos nie zwiazanego z kotem.
Ale jako ze mam dobre doswiadczenie z sierscia lelosia wolalabym ne brac kota dachowca bo moze sie przytrafic to samo .
BOZENAZWISNIEWA pisze:Nie rozumiem Cię vika_blondyna-po jakiego "groma"szukasz kota,ja spedzilam troche czasu,żeby ludziom wici przysłac na ten watek...Narobisz nadziei,przywieziesz do domu kota i co?i jak wtedy Twoje dziecko zacznie się dusić to co zrobisz?(a tak moze być-nowy alergen )...
BOZENAZWISNIEWA pisze:Składem "roztoczy kurzu domowego"jest sierść kota...
dune pisze:BOZENAZWISNIEWA pisze:Składem "roztoczy kurzu domowego"jest sierść kota...
to są pajęczaki których składem sa pajeczaki a nie siersć (kota)
Revontulet pisze:...
075/13mainecoonowaty?
076/13PERS
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości