6mies.maluchy czekają na dom,nowe zdj.str15

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lis 12, 2012 13:34 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Super :) Dzięki :)
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Pon lis 12, 2012 13:55 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Szukajmy transportu! :ok:
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Pon lis 12, 2012 17:06 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Albo jeszcze lepiej :) DT/DS gdzieś bliżej :)

A teraz zdjęcia z dzisiejszego poranka - kotki przed śniadankiem. Czarnulek ciągle na mnie syczy i nie schodzi na dół. Muszę mu wstawiać miseczkę na najwyższą półkę, żeby się załapał na mięsko.

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Katalina

Post » Wto lis 13, 2012 21:10 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Widziałam je dzisiaj i ich kochaną mamusię. Kociaki są przesłodkie, rozczuliły mnie jak ganiały wokół iglaczków i się atakowały. Biała kicia ostrzyła pazurki na Kataliny trampkach, szylkretka atakowała sznurówki, cudne są! Spałaszowały szybko serduszka i mięsko.

U mnie na tymczasie jest mała Agatka, którą intensywnie oswajamy. Mam już chętnych na domek dla niej, więc jak tylko mała przestanie uciekać przed człowiekiem w popłochu, to ją oddamy do DS. Wtedy zwolni się miejsce u nas, ale kiedy to będzie, trudno powiedzieć.

wiewióra11

Od: Nie mar 30, 2008 20:09

Post » Wto lis 13, 2012 21:23 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

No maluchy są rozczulające a rankiem, jeśli akurat nie śpią, wybiegają mi na spotkanie. Pierwsza mama (która jest jedną z najmilszych kotek jakie znam), a później cztery kulki turlają się radośnie po chodniku Tylko czarnulek wiecznie schowany. On dostaje mięsko pod nosek. Zasyczy, ale zje... inaczej w ogóle by się nie załapał.
Wiewióra popatrzyła na nie swoim fachowym kociarskim okiem i uznała, że są w dobrej formie. Myślę, jednak że trzeba będzie je wkrótce odrobaczyć. Mamusia ma niepokojąco nadęty brzuszek, więc ją w szczególności.

Agatka ma już zaklepany domek..jeśli oczywiście się całkowicie oswoi, ale jej mamusia - kotka po wielu przejściach czeka na dom - choćby tymczasowy, a razem z Wiewiórą ją też próbujemy przekonać do siebie.
Obrazek

Katalina

Post » Śro lis 14, 2012 13:01 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Dziś czarnulek uraczył mnie swoim towarzystwem :) Nawet głaskałam go podczas jedzenia :) Kociaki są przeurocze - już kocham je wszystkie. Mają tam całkiem fajnie, ale jak będą większe i zaczną łazić po innych działkach, będą w poważnym niebezpieczeństwie ze strony gołębiarzy.

Pisałam wcześniej, że buraski są dzikawe...otóż coraz mniej :) Biegają za mną i dają się brać na ręce. Mają nadal odruch ucieczki kiedy wyciągam do nich rękę (coś jak wzięty z działek Czesiek viewtopic.php?f=13&t=147825&p=9379948&hilit=czesiek#p9379948 ), ale są jeszcze malutkie i na pewno całkowicie się oswoją.

Zdjęcia z dzisiejszego śniadanka i zabaw wkleję później :)
Obrazek

Katalina

Post » Śro lis 14, 2012 15:37 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Oto jak dzieciarnia biegnie do mnie na śniadanko :) Nie wyglądają na dzikie prawda?
http://www.youtube.com/watch?v=6rOmqJv2 ... e=youtu.be

I parę zdjęć z dziś. Kotki rosną jak na drożdżach :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Katalina

Post » Śro lis 14, 2012 15:41 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Ale one piękne i tłuściutkie :1luvu: :1luvu: aż dziwne że domki się o nie nie biją...mają ogłoszenia w necie?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro lis 14, 2012 15:43 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Nie mają, ale chyba zrobię. Muszę zrobić samodzielnie, bo na ogłoszenia dla Cześka czekam już drugi tydzień :/ Cat Angel ma chyba sporo na głowie.
Obrazek

Katalina

Post » Czw lis 15, 2012 9:08 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Pierwszy przymrozek w tym roku... ciekawe jak tam kociątka. Grzeję jedzonko i biegnę do nich.
Obrazek

Katalina

Post » Czw lis 15, 2012 9:26 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Moze im osłone ze steropianu lub deski zrobić z małym wejściem by nie wiało?
Fajne są.Rób ogłoszenia.Nigdy nie czekam.Najwyżej będą dodatkowe. Wiele portali przyjmuje te same lub wyrzuca najstrsze w razie duplikatu.Dobrze jest napisać nowy tekst.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Czw lis 15, 2012 9:54 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Mają wypasioną budkę ze styropianu...ocieploną, z polarkiem w środku, ale nie włażą tam tylko siedzą na półce. Już ustawiam we wszelkich kombinacjach, a ostatnio zasłoniłam ukośnie wejście styropianem, żeby nie były widoczne z zewnątrz. Nie chcą się głuptaski przekonać.
A CatAngel już bardziej czasowa więc dziś zrobię ogłoszenie :)
Obrazek

Katalina

Post » Czw lis 15, 2012 10:36 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Mówie o zabezpieczeniu półki.
Do budki wstawiam jedzenie lub pomaga kropnięcie walerianą.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lis 15, 2012 11:29 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Problem w tym, że półka jest bardzo niska i pełno na niej różnych desek. Celowo jej nie ocieplałam, żeby właziły do ciepłej budki. Jeśli się nie przekonają to trzeba będzie ją obudować styropianem. Dziś włożyłam do budki butelkę z ciepłą wodą i wsadziłam tam cztery kociaki :) Może w końcu zaczają o co chodzi.

Kotki są już coraz pewniejsze w moim towarzystwie. Czarnulek już wyłazi i nawet bawił się ze mną, jednak zasyczał kiedy wzięłam go na ręce. Szylkretka i białasek same wskakują mi na kolana i wspinają się po moich nogach :) a buraski już bez problemu dają się głaskać :)
Obrazek

Katalina

Post » Czw lis 15, 2012 11:35 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

włóż im dobre suche lub mało mokrego ale pachnąego.Przywykną.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]