[NIEAKTUALNE] Piękny, dymny, w typie syberyjczyka - ma dom!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw gru 27, 2012 11:21 Re: Piękny, dymny, w typie syberyjczyka - szuka domu!

Trzymam kciuki, domek na pewno się znajdzie :ok:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Czw gru 27, 2012 15:03 Re: Piękny, dymny, w typie syberyjczyka - szuka domu!

Wrzuciłam dzisiaj ogłoszenie o poszukiwaniu towarzysza:
viewtopic.php?f=13&t=149361
Powiedz mi, czy z tą nerką to jakiś większy problem? Jak napisałam - oni często wyjeżdżają i boję się, czy gdyby coś się działo, to nie zareagują za późno. Zresztą nie chciałabym ich zniechęcić na dzień dobry do drugiego kota, więc lepiej jakby nie pochorował się na wstępie..
Na razie pytam i rozglądam się za różnymi, żeby im wydrukować i pokazać, to niestety nie oznacza nic pewnego.
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Czw gru 27, 2012 17:51 Re: Piękny, dymny, w typie syberyjczyka - szuka domu!

z tego co widziałam 2 osoby był chętne tu na wątku, przeszkodą okazało się brak jeszcze jednego kota w domu czy ja coś źle zrozumiałam ?
jo.anna

Post » Pt gru 28, 2012 2:54 Re: Piękny, dymny, w typie syberyjczyka - szuka domu!

Tak, kocurek powinien iść do domu z drugim kotem - bez towarzystwa się nudzi a jest bardzo aktywny i uwielbia się ganiać z innymi kotami. U mnie niestety ostatnio musi siedzieć oddzielony od moich kotów i aż mi się serce kraje jak na niego patrzę - jest ciągle znudzony, miauczy, zwraca na siebie uwagę...Raczej jako jedyny kot w domu zamęczyłby właściciela i się za bardzo nudził i tak :roll:

Jeśli chodzi o nerki - nie ma żadnych problemów obecnie. Wiadomo, że jest chory ale po kocie tego zupełnie nie widać. Osobiście wydaje mi się, że 2-3 dniowy wyjazd nie powinien dla kota być zagrożeniem życia ;) przynajmniej póki jest młody i nie wykazuje żadnych objawów choroby.
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Pt gru 28, 2012 3:04 Re: Piękny, dymny, w typie syberyjczyka - szuka domu!

wybacz, że to napiszę, ale chyba lepszy ds bez innych kotów niż ( łązienka lub nie wiem jakie tam oddzielenie masz u siebie), z doświadczenia wiem, że kot, który potrzebuje uwagi to potrafi ją sobie wywalczyć od opiekuna, może warto zastanowić się nad tym, ds to zawsze dom stały, pozdrawiam:)
jo.anna

Post » Pt gru 28, 2012 9:59 Re: Piękny, dymny, w typie syberyjczyka - szuka domu!

tez tak mysle....ds moze przeciez sie z czasem dokocic..moze dac mu tyle milosci ze nie odczuje nawet nieobecnosci innego kota...a jak jest ktos kto chce mu dac dom ale nie ma kota to i tak lepsze to niz siedzenie w lazience , dodatkowy stres:(...

za jak najszybszy, swiadomy domek :ok:
agula76

Post » Pt gru 28, 2012 13:54 Re: Piękny, dymny, w typie syberyjczyka - szuka domu!

Ja was dziewczyny jak najbardziej rozumiem - sama bym tak ludziom mówiła, ale coś czuję, że jakby ktoś chciał go wziąć jako jedynego kota, by z nim nie wytrzymał :P
On ma na prawdę spore pokłady energii, które udaje mu się spalić raczej w zabawie z innymi kotami niż z człowiekiem. Jakby zostawał zupełnie sam w domu, jak właściciele wyjdą do pracy, mógłby wariować z nudów.
A nie chciałabym zwrotu z adopcji - to na prawdę kochany kot, który uwielbia ludzi i inne zwierzaki (potrafi nawet bawić się z moją sunią w typie owczarka). Jakby miał wrócić z adopcji, bo by się nudził w nowym domu, to byłby cios i dla niego i dla mnie (szczególnie że ostatnio wrócił do mnie psiak którego miałam na dt).

Draugia

Post » Pt gru 28, 2012 21:23 Re: Piękny, dymny, w typie syberyjczyka - szuka domu!

Trzymajcie kciuki! :ok:
Znajoma się ze mną skontaktowała, że chce wziąć drugiego kota na dokocenie. Jutro kocurek pojedzie do niej i jeśli zaakceptują się z kotem rezydentem - zostanie tam na stałe :)

Draugia

Post » Pt gru 28, 2012 21:24 Re: Piękny, dymny, w typie syberyjczyka - szuka domu!

no to kciuki :ok:
agula76

Post » Sob gru 29, 2012 10:57 Re: Piękny, dymny, w typie syberyjczyka - szuka domu!

kciuki :ok: :ok: :ok:
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Sob gru 29, 2012 19:25 Re: Piękny, dymny, w typie syberyjczyka - szuka domu!

Kocisko pojechało do nowego domku...i mam nadzieję, że tam zostanie :ok:
Kocurek tylko syczy na rezydenta kiedy ten podchodzi zainteresowany żeby go poznać, ale nie ma w tym cienia agresji, tylko raczej na zasadzie "boję się, nie jestem jeszcze gotowy na zabawę" (jak z resztą do tej pory kocisko reagowało na każde nowe poznane koty, z którymi po kilku dniach się bawiło).
Nie ma żadnych spięć póki co, a że od początku się tak układa, to jestem dobrej myśli. Przeważnie początki są najgorsze :roll:
Trzymajcie kciuki żeby jak najszybciej się zaprzyjaźnił z rezydentem...bo, jeśli tam zostanie i wszystko potoczy się jego nowej pani tak jak należy, będzie miał właścicielkę-wetkę :ok:

Draugia

Post » Sob gru 29, 2012 19:27 Re: Piękny, dymny, w typie syberyjczyka - szuka domu!

o jejku ! w końcu jakaś radosna wiadomość tego dnia :1luvu: :ryk: za przyjaźń kocio-kocią :ok: :ok: :ok: :ok:
jo.anna

Post » Sob gru 29, 2012 19:42 Re: Piękny, dymny, w typie syberyjczyka - szuka domu!

kciuki za udane dokocenie :ok: :ok: :ok:
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Sob gru 29, 2012 22:28 Re: Piękny, dymny, w typie syberyjczyka - szuka domu!

:ok: super
agula76

Post » Pt sty 04, 2013 20:25 Re: Piękny, dymny, w typie syberyjczyka - szuka domu!

No i kocurki się dogadały :dance: :dance2: :dance:
Bawią się właściwie od 2 dnia od kiedy kocurro pojechał do nowego domku, co najwyżej czasem w zabawie syknie na rezydenta, ale ogólnie się polubiły :piwa:
Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków, mam nadzieję, że już nigdy więcej temu kocurkowi nie będę musiała domu szukać :kotek:

Draugia

[poprzednia]