[CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pomocy!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 14, 2012 21:34 Re: [CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pom

I jak ?
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Czw cze 14, 2012 22:20 Re: [CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pom

Dziś o godzinie 13 przeprowadzona została operacja odbarczenia kręgosłupa i usunięcie krwiaka, który również uciskał na rdzeń kręgowy. Lekarz przeprowadzający operację, dr n. wet. Wojciech Stańczyk – specjalista chirurg, stwierdził, że wszystko przebiegło bez komplikacji, teraz pozostaje tylko czekać. Najgorsze będą pierwsze dni po operacji, dlatego Generał zostanie w szpitaliku przy lecznicy, jutro pojedziemy go odwiedzić i zdamy relację.

Obrazek
Podczas gdy Generał miał operację, tego oto malucha przyniosła Pani do azylu. Kocurek Bart, niespełna 4-tygodniowy, z całkowicie niewładnymi tylnymi łapkami. Nie jest to skutek wypadku, czy jakiegoś urazu, prawdopodobnie kocurek taki się już urodził. Jednakże mimo tej dysfunkcji przeżył na wolności prawie miesiąc,a w azylu śmiga na przednich łapkach, jak mały TGV. Kociątko pilnie poszukuje domu tymczasowego, a najlepiej stałego.
Obrazek

G.I.Gio

Od: Wto cze 12, 2012 11:55

Post » Pt cze 15, 2012 8:43 Re: [CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pom

Super :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt cze 15, 2012 9:30 Re: [CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pom

Bardzo się cieszę, że operacja się udała, trzymam dalej kciuki za Generała...

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pt cze 15, 2012 9:36 Re: [CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pom

Generał trzymaj się :ok:

Biedny mały Bart :( a jak sikaniem i kupką u Barta?

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Pt cze 15, 2012 9:49 Re: [CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pom

Kupkę wczoraj zrobił normalnie, siku nie zrobił, ale jeśli przeżył ok miesiąca, to musi jakoś sikać. Zobaczymy jak dzisiaj, zobaczymy co tez powie wet.

P.S. Przepraszam za brak szybkich odpowiedzi, ale moje posty czekają na zatwierdzenie przez moderatora (nie wiem dlaczego, ale chyba przez małą ilość dotychczasowych postów).
Obrazek

G.I.Gio

Post » Pt cze 15, 2012 17:21 Re: [CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pom

Będę kibicować Generałowi i Bartowi!

Zyta Felicjańska

Post » Pt cze 15, 2012 17:29 Re: [CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pom

G.I.Gio pisze:Kupkę wczoraj zrobił normalnie, siku nie zrobił, ale jeśli przeżył ok miesiąca, to musi jakoś sikać. Zobaczymy jak dzisiaj, zobaczymy co tez powie wet.

P.S. Przepraszam za brak szybkich odpowiedzi, ale moje posty czekają na zatwierdzenie przez moderatora (nie wiem dlaczego, ale chyba przez małą ilość dotychczasowych postów).

Ja miałam na myśli czy jak chce siku czy kupkę to czy podażą w kierunku kuwety czy tam gdzie siedzi tam robi , bo jak ma niedowład to może być ucisk lub zerwany nerw ale nie konieczne, a czy ma czucie głębokie bo jeśli ma to jest szansa że będzie chodzić ... no i niwalin , cocarboksylaza wit B tez pomaga , no i masaże , mam nadzieje ze nie jest odparzony ... Kurcze ciągle o tym maluchu myślę :|

A jak dzis sie czuje Generał , trzymamy :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob cze 16, 2012 8:45 Re: [CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pom

Witajcie, wczoraj byliśmy odwiedzić Generała w szpitaliku w Mikołowie. Kocurek wygląda super, o operacji świadczą jedynie szwy na kręgosłupie. Na pana doktora syczy, ale gdy nas zobaczył zaczął się łasić i ocierać, tak jak on to ma w swoim zwyczaju. Wrzucimy jutro zdjęcia i filmik, bo dziś niestety wypadła nam impreza rodzinna, tak tylko na szybko zdaję relację z dnia wczorajszego
Obrazek

G.I.Gio

Post » Sob cze 16, 2012 20:10 Re: [CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pom

Super :ok: a jak Bart ?
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie cze 17, 2012 11:55 Re: [CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pom

Tutaj filmik z Bartusiem:
http://www.youtube.com/watch?v=M80n5YZaGXw

Maleństwo czuje się dobrze, nie ma świadomości swojego kalectwa, bo taki już się urodził... Raczej nie kontroluje potrzeb fizjologicznych, kuwetka kojarzy mu się tylko z zabawą - dla niego to taka piaskownica.

San

Od: Czw lut 16, 2006 10:26

Post » Nie cze 17, 2012 14:06 Re: [CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pom

Poryczałam sie jak oglądałam filmik , jak on mi tak przypomina Emi [*]

Ale sam sika , nie trzeba go wyciskać ?

Generał :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon cze 18, 2012 8:26 Re: [CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pom

W piątkowy wieczór odwiedziliśmy naszego podopiecznego. Generał od razu nas poznał, głośno miauczał i domagał się głaskania. Kocurek źle znosi pobyt w szpitaliku, jest niespokojny, nie toleruje obcych mu osób. Bardzo ciężko nam było go tam zostawiać, niestety do dla jego dobra. Rozmawialiśmy również z weterynarzem, który zajmuje się naszym Kocurkiem w klinice. Pojawił się kolejny problem, Generał nie chce współpracować, jest kotem trudnym. Podczas piątkowej kąpieli i masaży był bardzo niezadowolony, podrapał wszystkich, którzy się nim zajmowali. To bardzo nie dobrze, biorąc pod uwagę, że czeka go długa i ciężka rehabilitacja. Mamy nadzieję, że z czasem kot przekona się do osób, które się nim obecnie opiekują i będą z nim pracować i pozwoli sobie pomóc.
Obrazek
W poniedziałek Generał zostanie przewieziony do Orzesza – oddział placówki w Mikołowie, od wtorku rozpocznie się rehabilitacja. Na poniedziałek weterynarz, który zajmuje się naszym Generałem oszacuje wstępne koszty rehabilitacji.

W ubiegły piątek odwiedziliśmy również jednostkę wojskową, dawny dom naszego podopiecznego. Chcieliśmy poprosić o pomoc dla Generała, niestety bardzo chłodno nas potraktowano. Na wstępie odesłano nas do Wojskowej Administracji Koszar, tam uzyskaliśmy zgodę na pozostawienie skarbonki i ulotek z prośbą o pomoc dla kota. Niestety Panie stróżujące w jednostce zaczęły robić problemy, odesłały nas do chorążego, a chorąży, kończący pracę i wybiegający z jednostki, odesłał nas do dowódcy, który przyjmuje strony dopiero w przyszłym tygodniu. Brak nam słów! Zachowanie Pań stróżujących pozostawia wiele do życzenia! Nie poddamy się, wystąpimy z prośbą do dowódcy o możliwość pozostawienia skarbonki w jednostce, mamy nadzieję, że w przeciwieństwie do Pań z ochrony nie wyśmieje nas i okaże choć trochę serca.

To bardzo smutne, jednostka wojskowa była całym światem dla tego biednego kota, niestety tam się już o nim chyba nie pamięta…

Co do Bartusia załatwia się do kuwety, sam się wysikuje, na początku nie wiedział do czego służy kuweta, ale teraz już z niej korzysta w pełni, czasem zdarzy mu się jednak nie trafić.
Obrazek

G.I.Gio

Post » Pon cze 18, 2012 11:10 Re: [CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pom

Trzymam kciuki jeden za Barta jeden za Generała :ok: :ok:
Pozwolicie że będę fanką tych dwuch kocurków?

Zyta Felicjańska

Post » Pon cze 18, 2012 17:57 Re: [CK]GENERAŁ-sparaliżowany_SZANSA OPERACJI KRĘGOSŁUPA_pom

G.I.Gio pisze:Co do Bartusia załatwia się do kuwety, sam się wysikuje, na początku nie wiedział do czego służy kuweta, ale teraz już z niej korzysta w pełni, czasem zdarzy mu się jednak nie trafić.

Mały zrobił postępy przez weekend :)

Generał i Bartuś dziękują swojej nowej fance za zainteresowanie :D

San

Od: Czw lut 16, 2006 10:26

[poprzednia][następna]