Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
yodacki pisze:(...)
Wczoraj dostała informacje, że w toruńskim schronisku panuje koci katar. Nie mogą sobie z tym poradzić. Koty podobno padają.
Tak więc, jeśli odda koty do schroniska boi się, że koty zarażą się i padną.
(...)
yodacki pisze:Droga ASK@:
1. kompletnie nie rozumiem tego ataku na moja osobę.
2. nie oczekuję cudów, ogłosiłem na forum, że koty potrzebują domu. Autentycznie jestem wdzięczny niektórym osobom za chęć pomocy w szukaniu domu dla tych kotków.
3. doskonale znam realia posiadania kotów, dlatego jestem pełen poważania i podziwu dla osób, które mają ponad 3 koty, kilkanaście lub kilkadziesiąt kotów.
4. nie wiem czemu nie ma ogłoszeń kotów, ciężko mi powiedzieć. Nie mogę wszystkiego robić za tą osobę. Robię co mogę, też mam swoje obowiązki czy problemy jak i zresztą każdy nas.
5. niczego nie oczekuję, tylko proszę o pomoc w znalezieniu domu dla kotów. Nie próbuje nikomu wcisnąć ich na siłę, zdaje sobie sprawę że nie będzie tłumu chętnych.
6. wziąć nie mogę kotów, mimo że posiadam tylko 3 koty. Nie będę pisał dlaczego, oprócz metrażu mieszkania, bo to już jest moja osobista sprawa. Są czasem pewne problemy, które stają się ograniczeniami.
Ogólnie mówiąc, chwała bogu za istnienie miau.pl. Dzięki Wam miałem wsparcie gdy uciekła nam kotka, gdy miała ropomacicze. Dzięki miau mam pięknego brytola w domu. Dzięki miau przywieziono mi go z Warszawy. Dzięki miau dowiedziałem się jak zaradzić konfliktom między kotami i wiele, wiele innych spraw stało się dla mnie jasnych.
ASK@ pisze:Możesz zrobić ogłoszenia...Inaczej domu nie znajdą.
Poker71 pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=117559
Pakiet - 50 ogłoszeń-10zł
Pakiet - 130 ogłoszeń-15zł
Patmol pisze:można oddać koty do hotelu na czas wyjazdu
-właścicielka rozumiem,że wyjeżdża w celach zarobkowych
na pewno jest taki hotel na terenie Warszawy czy w okolicach
można poszukać domu do przechowania kotów za odpowiednią opłatą
jeśli pani jedzie na stałe -można poszukać kogoś, kto za opłatą przechowa koty przez czas potrzebny do załatwienia formalnosci i zabrania ich do siebie
można poprosić kogoś z przyjaciół czy znajomych o przechowanie kotów
za zwrotem kosztów karmy i veta i ewentualnych zniszczeń dokonanych przez koty
rozumiem, że jest problem z kotami jak umiera starsza, samotna kobieta i jej nie ma
ale jeśli ktoś jest zdrowy i wyjeżdża zarabiać -to jest zobowiązany takze finansowo zabezpieczyć zostawione w Polsce zwierzęta
rozumiem, że jeśli ktoś zdecyduje się wziąć te koty -pani zapłaci za opiekę + karma + vet + robienie ogłoszeń + ewentualne zniszczenia?
nie potrafi sama znaleźć w internecie hotelu dla kotów?
koty oddaje z karmą, drapakiem, miseczkami itd itd transporterem , książeczkami, posłankami?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości