Zaadoptuję kotka!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 25, 2012 21:33 Re: Zaadoptuję kotka!

Dziękuję, za te szczere z serca płynące życzenia powodzenia.

Być może i przeżyłyście swoje tragedie, lecz to nie jest powód, żeby kpić z ludzi...?

Napisałam na początku tematu jakiego DOKŁADNIE kota poszukuję i pojawiły się odpowiedzi na ten temat. Jak widać są też ludzie normalni, którzy chcą pomóc. Życzę udanego panoszenia się po forach i kompromitowania innych.

A kota znajdę na pewno, niezależnie od tego, czy jakieś zadufane w sobie maniaczki mnie pokomentują, czy nie.

klaudusia71

Od: Pon maja 09, 2011 15:03

Post » Śro sty 25, 2012 21:43 Re: Zaadoptuję kotka!

ja temu kotu współczuje...

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Śro sty 25, 2012 21:47 Re: Zaadoptuję kotka!

OlaLola pisze:ja temu kotu współczuje...

ja także...

kilkumiesięczy siwiejący kotek :roll: :ryk: pewnie ze starości :P

klaudusia71, a zdajesz sobie sprawę z tego, że koty drapią, zrywają czasem tapety ze ścian, obdrapują kanapy, wskakują na kuchenny stół prosto w talerz z jedzeniem, strącają różne rzeczy na podłogę i tak dalej? czy może twój kot "będzie idealny" i "na pewno tak nie będzie robił"? :roll:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Śro sty 25, 2012 21:48 Re: Zaadoptuję kotka!

klaudusia71 pisze:A kota znajdę na pewno, niezależnie od tego, czy jakieś zadufane w sobie maniaczki mnie pokomentują, czy nie.

Super.

Jak za jakiś czas kotek przestanie być młodziutki i czarniutki, albo będzie "agresywny", albo zajdziesz w ciążę ("lekarz każe"!!), albo "dziecko będzie miało alergię", albo kot zacznie sikać po kątach ("przecież jest zdrowy, wet go badał 4 lata temu i było wszystko ok!!") - to pamiętaj, żeby zmienić nicka, jak przyjdziesz tutaj go komuś oddać (z sakramentalnym "bo jak nie, to go uspam!" albo "kot ma 3 dni, potem dam go do schroniska!").

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Śro sty 25, 2012 21:49 Re: Zaadoptuję kotka!

No tak, będzie bardzo biedny mając ciepły dom, pełne miski, czystą kuwetę i przede wszystkim kochających właścicieli. Lepiej niech siedzi w schronisku. Albo umiera gdzieś topiony w rzece.

Hipokrytki.

klaudusia71

Post » Śro sty 25, 2012 21:51 Re: Zaadoptuję kotka!

*anika* pisze:
OlaLola pisze:ja temu kotu współczuje...

ja także...

kilkumiesięczy siwiejący kotek :roll: :ryk: pewnie ze starości :P

klaudusia71, a zdajesz sobie sprawę z tego, że koty drapią, zrywają czasem tapety ze ścian, obdrapują kanapy, wskakują na kuchenny stół prosto w talerz z jedzeniem, strącają różne rzeczy na podłogę i tak dalej? czy może twój kot "będzie idealny" i "na pewno tak nie będzie robił"? :roll:

Tak, zdaję sobie z tego sprawę i nie wiem czy wiecie, ale takimi tekstami to Wy zrażacie do siebie ludzi.

Proponuję Wam nie robić sobie dzieci, bo płaczą po nocach i srają w pieluchy. Taka sama zasada, jak i Wasze.

klaudusia71

Post » Śro sty 25, 2012 21:56 Re: Zaadoptuję kotka!

wolę zrazić do siebie osobę, niż żeby mój zwierzak do takiej osoby potem miałby trafić.

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Śro sty 25, 2012 21:57 Re: Zaadoptuję kotka!

klaudusia71 pisze:Lepiej niech siedzi w schronisku. Albo umiera gdzieś topiony w rzece.

A bierzesz pod uwagę, że może trafić do lepszego domu, niż twój? Wiem, szokująca myśl, ale o dziwo taka alternatywa też istnieje. :roll:

myamya

Post » Śro sty 25, 2012 21:59 Re: Zaadoptuję kotka!

klauduska pisze:wolę zrazić do siebie osobę, niż żeby mój zwierzak do takiej osoby potem miałby trafić.

Naprawdę? do JAKIEJ osoby dokładnie? miej odwagę to sprecyzować, bo określając mnie mianem 'takiej osoby' nie wiem, czy mam się śmiać, czy płakać.

klaudusia71

Post » Śro sty 25, 2012 22:00 Re: Zaadoptuję kotka!

myamya pisze:
klaudusia71 pisze:Lepiej niech siedzi w schronisku. Albo umiera gdzieś topiony w rzece.

A bierzesz pod uwagę, że może trafić do lepszego domu, niż twój? Wiem, szokująca myśl, ale o dziwo taka alternatywa też istnieje. :roll:

a czy Ty naprawdę wiesz, jaki może być "mój" dom? jesteście naprawdę zabawne :)

klaudusia71

Post » Śro sty 25, 2012 22:00 Re: Zaadoptuję kotka!

To nie złośliwość (na prawdę!), ale skoro zależy Ci na ideale kota, to może latwiej osobiście odnaleźć go w schronisku?
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Śro sty 25, 2012 22:03 Re: Zaadoptuję kotka!

saintpaulia pisze:To nie złośliwość (na prawdę!), ale skoro zależy Ci na ideale kota, to może latwiej osobiście odnaleźć go w schronisku?

Tak, myślę, że masz absolutną rację. Tam na pewno nie spotkam się z ludźmi, którzy będą mi mówić, że jestem taka, siaka i owaka, choć nic o mnie nie wiedzą poza tym, że zaadoptuję kotka o dokładnie określonym wyglądzie.

klaudusia71

Post » Śro sty 25, 2012 22:08 Re: Zaadoptuję kotka!

saintpaulia pisze:To nie złośliwość (na prawdę!), ale skoro zależy Ci na ideale kota, to może latwiej osobiście odnaleźć go w schronisku?

To mnie w tym wszystkim najbardziej rozbraja. Przecież wystarczy, że dziewuszka poczeka do wiosny, zacznie się sezon na kocięta i każdy schron będzie zawalony pod dach maluchami. Z czego większość to będą albo czarne, albo bure.

myamya

Post » Śro sty 25, 2012 22:14 Re: Zaadoptuję kotka!

Oczywiście, że dziewuszka pójdzie, chciała jednak popytać na forum u ludzi :) pójdzie dziewuszka, pójdzie do schroniska :)

klaudusia71

Post » Śro sty 25, 2012 22:35 Re: Zaadoptuję kotka!

O ja pier.....le.

8O

salvadoredali67

Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

[poprzednia][następna]