Groszek - biały kot w rude plamki w DT w Poznanu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 12, 2012 11:21 Re: piękny i miły Groszek - biały kot w rude plamki

wątek kotów w moim banerku poniżej
czyli tutaj viewtopic.php?f=1&t=136130&start=0

w pierwszym i drugim poście najważniejsze informacje

jest 22 kotów na podwórku (do 20 stycznia jeszcze jest p. Teresa, potem fizycznie nikogo nie będzie)
zima :?

prosimy o pomoc w ogłaszaniu tych kotów

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw sty 19, 2012 11:11 Re: piękny i miły Groszek - biały kot w rude plamki

:mrgreen:
dzisiaj

Czarna i Zuzia jadą do DS Łomianek

Miluś i. Groszek- do DT do Poznania
(dotrą jutro)

Patmol

Post » Czw sty 19, 2012 13:35 Re: Groszek - biały kot w rude plamki jedzie do DT do Poznania

Groszek juz w Warszawie u Szalonego KOta
wieczorem -do Poznania :mrgreen:
Szalony Kot pisze:Dojechali :ok:

Miluś bardziej odważny, narzeka i miauczy, wyjęty z transporterka od razu ogon w górze i dawał się głaskać pracownikom.
Groszek z tyłu transporterka, przestraszony... wsadzony do kuwety rozpłaszczył się w niej i patrzył, gdzie zwiać.

Teraz obaj chłopaki zaszyli się pod drukarką, faksem i skanerami :mrgreen:

Patmol

Post » Czw sty 19, 2012 17:52 Re: Groszek - biały kot w rude plamki jedzie do DT do Poznania

Szalony Kot pisze:O rany, jakie to są słodziaki! :1luvu:
Mruczą, tulą się, wciskają na ręce (tylko te pazury...).
Aktualnie obydwa leżą obok mnie (na biurku i krześle). Groszek przysypia.
:(

Patmol

Post » Czw sty 19, 2012 18:10 Re: Groszek - biały kot w rude plamki jedzie do DT do Poznania

On wygląda na takiego przytulaka właśnie :(
O dt w Poznaniu czytałam, muszę w wolnej chwili wrócić na wątek i doczytać o ds (naprawdę? :)).
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Czw sty 19, 2012 18:21 Re: Groszek - biały kot w rude plamki jedzie do DT do Poznania

tak -dwa koty Zuza i Czarna pojechały dzisiaj do Ds do Łomianek

Patmol

Post » Wto sty 31, 2012 8:11 Re: Groszek - biały kot w rude plamki jedzie do DT do Poznania

wieści z DT Groszka
Duża von Focha pisze:Zasłyszane pod drzwiami łazienki, w której sypiają chłopaki:

TŻ: Groszku, jaki Ty jesteś fajny, ja wcale nie chcę żebyś się wyprowadzał!
Groszek: mrauuuu! wrrrrr, wrrrr, wrrr!

Groszek dzisiaj trochę się poruszał i pobawił piórkami na patyczku 8O nie myślałam, że kotki w tym wieku potrafią być takie wesolutkie :wink: Miluś nad wszystko przedkłada miękką kołderkę :D

Patmol

Post » Czw lut 02, 2012 7:44 Re: Groszek - biały kot w rude plamki w DT w Poznanu

Duża von Focha pisze:Groszek, który zakładam jest Groszkiem :wink: , odkrył dziś fotel, a na nim magazyn kocich zabawek. Ponieważ część z nich stanowią szczury z kocimętką, w takiej oto zastałam go pozie :oops:

Obrazek

Jak on się fajnie potrafi bawić, aż aparat nie nadąża :mrgreen:

Patmol

Post » Śro lut 08, 2012 8:47 Re: Groszek - biały kot w rude plamki w DT w Poznanu

Duża von Focha pisze:Pozwolę sobie podlinkować galerię Avian, która była uprzejma zrobić sesję fotograficzną Groszka i Milusia:

http://www.galeria.gagatki.com/index.php?/category/68

Patmol

Post » Śro lut 08, 2012 18:55 Re: Groszek - biały kot w rude plamki w DT w Poznanu

Oto mój komentarz na galerię: 8O :ok: :1luvu:
Jak nie lubię emotek, tak tutaj wstawię, a co.
Zdjęcia genialne, modele wdzięczni, no super :)
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Wto mar 06, 2012 9:09 Re: Groszek - biały kot w rude plamki w DT w Poznanu

post z 29 lutego
Duża von Focha pisze:Garść wieści od Milusia i Groszka :D

Niestety kk wrócił i chłopaki dalej na antybiotyku, tym razem innym. Poprawa jest, zwłaszcza u Groszka, który jeszcze pisika, ale już ładnie oddycha.

Poza tym chłopcy mają się świetnie i nawet się bawią 8O niesamowicie śmiesznie wygląda taki wielki Groszek czy Miluś podskakujący ze szczurem albo goniący za piórkami na wędce :ryk: Noce grzecznie przesypiają, tylko Miluś wstaje dość wcześnie i chodzi i gada, żeby ktoś się nim zajął :roll: grucha jak gołąbek 8O apetyt dopisuje i ładnie się wkomponowały w moje stadko, nie tylko kolorystycznie :wink:

Przesyłają pozdrowienia dla Cioteczek :D

i jak tam chłopaki -już zdrowe?

Patmol

Post » Śro mar 07, 2012 7:16 Re: Groszek - biały kot w rude plamki w DT w Poznanu

Najaktualniej o Groszku (7 marca 2012)
zdjęcia http://www.galeria.gagatki.com/index.php?/category/68

Historia
Groszek, wraz ze swoim kolegą - (Dużym) Milusiem, przybył do nas aż z Wólki Zaleskiej. Kotki miały tam swój dom, a w nim kochających opiekunów
i kocich oraz psich przyjaciół. Niestety, życie pisze różne scenariusze. Także te smutne, te najgorsze. I tak i Pani i Pan kotków ciężko zachorowali, co uniemożliwiło im sprawowanie dalszej opieki nad ich milusińskimi. Pan już jest w szpitalu, Pani powinna tam być, ale postanowili, że nie opuści swojego domu póki ostatni z ich podopiecznych nie będzie miał zapewnionej dobrej przyszłości.Kotki przebyły długą drogę do Poznania, której trudy zniosły nadspodziewanie dobrze. Obecnie czekają na swój domek, najchętniej wspólny. Ich adopcja będzie olbrzymią radością dla ich dotychczasowych opiekunów.
Charakter

Co mówi kotek:
Groszki bywają ptysiowe i czekoladowe,
zielone, brązowe i wielosmakowe,
a ja jestem Groszek wspaniały,
bo biało-rudy, puchaty i charakter mam doskonały.

Groszek to uroczy kocurek w kwiecie wieku. Jak na kotka znacznych rozmiarów przystało, porusza się w sposób dystyngowany, tak się też zachowuje. Nawet przy miseczce zachowuje dużą godność osobistą. Jest bardzo towarzyski i chętnie ogląda wieczorem filmy ze swoim opiekunem (tj. leżąc na nim i udeptując go czule). Lubi także noszenie na rękach. Pomimo iż wiek kocięcy zostawił już za sobą, dużo się bawi, zwłaszcza lubi polować na szczurka albo walczyć z puchatym wężem. Podskoki kotka jego gabarytów w pogoni za małą zabawką naprawdę potrafią rozśmieszyć do łez

Wobec innych kotków jest bardzo łagodny i dobrze je toleruje. Jest dość odważny i szybko adaptuje się do nowych miejsc i nabiera zaufania do nowych osób. W zabawia z opiekunem potrafi czasami zapomnieć o swoich gabarytach i sile, więc raczej nie jest wskazane żeby mieszkał
z małymi dziećmi. Ze starszymi powinien się porozumieć bez problemu. Nie lubi czyszczenia uszu.

Patmol

Post » Czw mar 08, 2012 23:49 Re: Groszek - biały kot w rude plamki w DT w Poznanu

Patmol pisze:post z 29 lutego
Duża von Focha pisze:Garść wieści od Milusia i Groszka :D

Niestety kk wrócił i chłopaki dalej na antybiotyku, tym razem innym. Poprawa jest, zwłaszcza u Groszka, który jeszcze pisika, ale już ładnie oddycha.

Poza tym chłopcy mają się świetnie i nawet się bawią 8O niesamowicie śmiesznie wygląda taki wielki Groszek czy Miluś podskakujący ze szczurem albo goniący za piórkami na wędce :ryk: Noce grzecznie przesypiają, tylko Miluś wstaje dość wcześnie i chodzi i gada, żeby ktoś się nim zajął :roll: grucha jak gołąbek 8O apetyt dopisuje i ładnie się wkomponowały w moje stadko, nie tylko kolorystycznie :wink:

Przesyłają pozdrowienia dla Cioteczek :D

i jak tam chłopaki -już zdrowe?

W sobotę jedziemy na kontrolę, ale na moje oko jeszcze raz convenia ich czeka :( jest lepiej, ale jeszcze nie jest dobrze :( ale tak w ogóle to mają się świetnie :D

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Pt mar 09, 2012 7:18 Re: Groszek - biały kot w rude plamki w DT w Poznanu

bardzo się cieszę ze chłopaki mają się świetnie -Groszek to mój ulubieniec Obrazek

Patmol

Post » Czw mar 15, 2012 14:27 Re: Groszek - biały kot w rude plamki w DT w Poznanu

Nowe wieści z 15 marca 2012
Duża von Focha pisze:To trochę wieści z Poznania :D

Groszek i Miluś mają się świetnie :D Groszek przeżywa drugą młodość, galopuje jak szalony po domu, bawi się myszkami, notorycznie wisi na moim pasku od szlafroka, bo mu dynda przed nosem, to trzeba złapać i koniec :ryk: zrobił się niesamowicie puchaty, mój TŻ twierdzi, że wygląda jak sowa a nie jak kot :wink: Bardzo się ucieszył z otwarcia sezonu balkonowego :D

Miluś natomiast nade wszystko kocha ludzi, ona musi być na/obok/pod człowiekiem. W nocy chrapie i się straszliwie rozpycha, wykolegował mnie z poduszki :? Poza tym jest kochany :1luvu:

Zdrowotnie lepiej :D

Patmol

[poprzednia]