Kicia przygarnięta! Jest TDT! Trzymajcie kciuki!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw gru 01, 2011 17:52 Re: Pilny dom tymczasowy -Gdańsk

Patmol pisze:taka jest odrobinę złoty :mrgreen:
Obrazek

Moj kochany, zgarnelam go w 2009, pewnie jako jeden z nielicznych ma dobre zycie, sasiedzi opowiadali mi ze kociaki umieraly na ich oczach, w ich okienkach...niestety ale wiekszosc ludzi nie zrobi nic, ale gdy juz grupa dziala zawsze razniej i efektywniej, ciesze sie ze w tym roku conajmniej kilkanascie kociakow mniej stracilo zycie, na 7 kotek wysterylizowanych, polowa byla w ciazach i miala aborcje, ale lepsze to niz umieranie w bolu :( tyle jest tej kociej biedy wszedzie wkolo
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw gru 01, 2011 19:29 Re: Pilny dom tymczasowy -Gdańsk

To jest córka tej z plackami, najmłodsza sterylizowana, co nie miała nigdy dzieci. Taka sama miziasta jak mama, może nawet bardziej. I mądra bardzo.
Jesteś moim idolem za te sterylki :) Kotki odżyły, wypasły się i faktycznie jest dużo lepiej
Ja tam za bardzo nie mam mocy sprawczej... Taka dochodząca jestem, jak wiesz. Wszyscy się jakoś boją. No i nie bardzo kurcze jest jakieś bezpieczne miejsce na domek. Tam się jeszcze większy ruch zrobił po otwarciu baru, i firma parkująca jest obok.. Ciężka sprawa. Kontakt do tej Pani może się przydać.

TrisK

Od: Pon paź 12, 2009 9:30

Post » Pt gru 02, 2011 9:01 Re: Pilny dom tymczasowy -Gdańsk

a ta Pani karmicielka ma w domu koty? Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt gru 02, 2011 11:08 Re: Pilny dom tymczasowy -Gdańsk

Dziś kotka w takim stanie jak wczoraj, choć mniej ruchliwa. Po kropleniu oczy mruży, ale tak czy inaczej podsyłam fotki jak grzecznie siedzi w okienku...
Martwię się o nią... Ale je, pije, jak zwykle z ogromna pieczołowitością się załatwia (robi wielkie góry po zakopaniu) :mrgreen:
http://img607.imageshack.us/img607/8369/14185158.jpg
http://img831.imageshack.us/img831/3832/65720677.jpg
http://img831.imageshack.us/img831/3007/89326632.jpg
Z góry dziękuję za zamieszczenie zdjęć.
Niestety na razie nie miałam pomocy w ich robieniu...

TrisK

Post » Pt gru 02, 2011 13:04 Re: Pilny dom tymczasowy -Gdańsk

wygląda bardzo sympatycznie :1luvu:
tylko te oczka ma biedne :?
Obrazek

Patmol

Post » Pt gru 02, 2011 13:06 Re: Pilny dom tymczasowy -Gdańsk

i jaka sierść gruba 8) puchata
Obrazek Obrazek

:? kurcze może trzeba popisać pw do osób z Gdańska, może ktoś by ją gdzieś upchnął

Patmol

Post » Pt gru 02, 2011 15:52 Re: Pilny dom tymczasowy -Gdańsk

Domki tymczasowe w trójmieście zawalone kotami. Apeluję do autorki wątku aby zabrała tę koteczkę do siebie. Ona naprawdę niewiele miejsca potrzebuje, na pewno można zamknąć jeden pokój czy też łazienkę aby twoje futrzaczki nie miały dostępu do kotki. Musisz się liczyć bowiem z tym, że jak jej odmówisz kawałka ciepłej podłogi to ta kotka umrze....a szkoda by było. Tak niewiele musisz zrobić aby uszczęśliwić i uratować tę kotkę....nie mów, że nie możesz...błagam cię! my tu wszyscy nie możemy ale jak nasze koty, które dokarmiamy i o które dbamy potrzebują leczenia to choć nie możemy to musimy!!! to jest twoja odpowiedzialność! życie tej kotki jest w twoich rękach! ty jesteś tu wyrocznią, jej alfą i omegą, od ciebie zależy czy ona będzie żyć czy też umrze. Zastanów się na tym.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt gru 02, 2011 17:05 Re: Pilny dom tymczasowy -Gdańsk

Słodka kicia... Niestety tak jak mówią dziewczyny - nasze domy zapchane po czubek, w każdym pomieszczeniu ktoś siedzi.. Ja mam w tej chwili 8 w kawalerce. Zuooo... Tak wygląda moja próba ograniczenia ilości tymczasów do jednego, góra dwóch :P
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pt gru 02, 2011 17:17 Re: Pilny dom tymczasowy -Gdańsk

Ja bym wzięła... ale ja nie mieszkam u siebie, mam tylko jeden pokój :cry:
Nie ma miejsca w kuchni, łazience, nigdzie. Pustego miejsca mam tyle żeby przejść... Serio nie dam rady :(
Zrozumcie, niektórzy nie mieszkają w jakichś domach i dużych mieszkaniach, mam dla siebie i szynszyli 10 m2 i nie mogę trzymać osobno kota i szynszyli... Nie ma sposobu. No jak ja mam to zrobić. Mieszkam z niepełnosprawna mamą i niezbyt zdrową na umyśle... Szynszyle zamykam w pokoju na klucz. Kotka nie mogę jej powierzyć (psa kiedyś miałam ale mi zmarnowała), a pracuje od 9 do 19 codziennie. BUUUUU!

Gdybym mogła w najmniejszym, maluteńkim stopniu... to nawet bym się nie zastanawiała, nie byłoby tego wątku. Wierzcie mi, to niezwykła kotka!

TrisK

Post » Pt gru 02, 2011 18:42 Re: Pilny dom tymczasowy -Gdańsk

a może ta karmicielka ma kawałek wolnego miejsca?
zapytaj
i powiedz, że bierzesz na siebie veta i koszty

ja tak kiedyś upchałam u karmicielki chorą kotkę, co prawda tylko na tydzień, ale zawsze i to jest coś

Patmol

Post » Pt gru 02, 2011 18:51 Re: Pilny dom tymczasowy -Gdańsk

Muszę napisać do Marei, ja nie mam z nią kontaktu... Załamana już jestem, a dziś deszcz tutaj :(

TrisK

Post » Pt gru 02, 2011 19:00 Re: Pilny dom tymczasowy -Gdańsk

to napij się kakao, dobre na depresję :mrgreen: , i pisz do Marei

ktoś znajomy z pracy 8) zawsze można zapytać -może by wziął na tymczas
można zacząć delikatnie od rozmowy o kotach .....

Patmol

Post » Pt gru 02, 2011 19:03 Re: Pilny dom tymczasowy -Gdańsk

Patmol pisze:to napij się kakao, dobre na depresję :mrgreen: , i pisz do Marei

ktoś znajomy z pracy 8) zawsze można zapytać -może by wziął na tymczas
można zacząć delikatnie od rozmowy o kotach .....

Ja już wszystkich pytam.. Jeszcze moment a będe pytać w tramwaju
Z dzieciakami na stancjach mieszkających pracuje obecnie :((

TrisK

Post » Pt gru 02, 2011 19:11 Re: Pilny dom tymczasowy -Gdańsk

no to musisz pracę zmienić ( 8) żartuje oczywiście)

wydarzenie na FB możesz założyć -i daj link będziemy podbijać i rozsyłać

na NK nie wiem jak jest -nie mam konta

Patmol

Post » Pt gru 02, 2011 19:12 Re: Pilny dom tymczasowy -Gdańsk

Napisalam Pw, dzis Pani Daniela niespodziewanie zadzwonila i mowila ze martwi sie o ta koteczke bo zniknela, mam nadzieje ze jakos sie dogadacie, Pani Daniela codziennie te kotki karmi choc nie mieszka az tak blisko, ale tez nie mozna jej zrzucic wszytskiego na barki...podzialaj delikatnie Trisk moze Pani Daniela by sie zgodzila przy Toim wsparciu i pomocy
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

[poprzednia][następna]