Kocięta od dzikiej kotki już w DS :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob wrz 24, 2011 6:45 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

akcja zakończona powodzeniem :) nie było łatwo, prawie sie zaklinowałem między ogrodzeniem a drzewem, ale dałem rade :P
oczy, wyglądają fatalnie, zwłaszcza jednego, który ma je całkiem zaklejona, i słysze że kichaja :( narazie dam im chwile spokoju, naładuje baterie do aparatu i zrobie Wam relacje i zabieram się za te oczy :)

edit: oczy juz przemyte, otwarte, maluchy siedzą cicho w pudełku :) za 2h spróbuje je nakarmić
zdj z przed zabiegów:
nr 1 cały bury
Obrazek
nr 2 biało ciemno bury
Obrazek
nr 3 biało bury w najgorszym stanie
Obrazek
płeć sprawdze później

michalkrk

Od: Śro wrz 21, 2011 15:43

Post » Sob wrz 24, 2011 8:14 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

Dobrze, że już u Ciebie, chyba bez antybiotyku się nie obejdzie. oczy u ostatniego w stanie tragicznym mam tylko nadzieje że się je uda uratować i nie trzeba będzie amputować. Bidne kocinki :cry:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Sob wrz 24, 2011 8:25 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

do oczu antybiotyk mam - gentamycyne. Będe nią im przemywać oczy 2x dziennie (nie chce też za czesto bo jest nefrotoksyczna), a w miedzyczasie bede usuwać wydzieline wacikami i przemywać solą fizjologiczna. Do poniedziałku powinno być o wiele lepiej :) od ponad godziny spią i nie kichają wcale. czekam aż się obudzą i spróbuje je nakarmić, zobaczymy jak im pójdzie :) na razie odpoczywają ;)

michalkrk

Post » Sob wrz 24, 2011 8:33 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

to dobrze, martwi mnie ten ostatni kocio czy tam jeszcze jest gałka pod tą wydzieliną :cry: ale ja jestem panikara więc się mną za bardzo nie przejmuj :wink: dobrze że nie kichają.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Sob wrz 24, 2011 8:45 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

zaznaczam

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Sob wrz 24, 2011 8:47 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

są obie gałki, bulbus oculi jak talala :D jak wstaną to zrobie zdj z czystymi oczkami, powieki troche podpuchniete, spojówki zaczerwienione, ale nie ma co wymagać że odrazu będzie jakby nigdy nic ;) wydzieline będe usuwac na bieżąco, żeby im się nie sklejały powieki :)

edit: dobre wieści - piją same :) wziąłem najpierw strzykawke, ale zaczeły gryźć, więc wziąłem miske od wujka Szoguna (ma z 5 więc bez jednej się obejdzie :P) wlałem mleko i odrazu zaczeły pić. spróbuje później ze stałym pokarmem (tak za 3-4h)
Obrazek
na zdj widać oczka tego 'najgorszego'

michalkrk

Post » Sob wrz 24, 2011 9:19 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

Ciesze sie, ze juz sa u Ciebie. Dzisiaj nie bede mogla pisac zbyt wiele - caly weekend jestem poza domem. Ale jak tylko bede miala okazje, to bede tu zagladac i sprawdzac czy sa nowe wiesci, bo caly czas mysle o tych maluchach. Wysylam mnostwo pozytywnej energii! :)
Mam nadzieje, ze Twoja mama sie nie denerwuje za bardzo, ze przyniosles kociaki do domu ;)

edit: literowki
Ostatnio edytowano Sob wrz 24, 2011 9:27 przez grzanka.ch, łącznie edytowano 1 raz

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Sob wrz 24, 2011 9:23 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

świetny wet z ciebie będzie- z powołania :ok: takich nam potrzeba!!!

J.D.

Post » Sob wrz 24, 2011 9:26 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

grzanka.ch pisze:Mam nadzieje, ze Twoja mama sie nie denerwuje z bardzo ;)

haha, troszke :P teraz moje życie jest w twoich rękach :D bo jak koty nie znikną w poniedziałek to mnie najprawdopdobniej zamorduje :D

J.D, dzięki :) to za 4-5lat jak skoncze studia i będe pracowac w krk to zapraszam hehe :D

michalkrk

Post » Sob wrz 24, 2011 9:36 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

michalkrk pisze:
grzanka.ch pisze:Mam nadzieje, ze Twoja mama sie nie denerwuje z bardzo ;)

haha, troszke :P teraz moje życie jest w twoich rękach :D bo jak koty nie znikną w poniedziałek to mnie najprawdopdobniej zamorduje :D

J.D, dzięki :) to za 4-5lat jak skoncze studia i będe pracowac w krk to zapraszam hehe :D

bywam -moja siostra mieszka w Krakowie :ok:

J.D.

Post » Sob wrz 24, 2011 9:48 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

spadł m kamień z serca na widok tych maluszków przy miskach. A mamą sie tak bardzo nie przejmuj, matki raczej nie mordują synów z tak błachych powodów :wink: Stały pokarm powinny jeść ale raczej w papkowatej postaci dlatego najlepszy kurczak bo po saszetkach mogą być małe sensacyjki żołądkowe. A czy widzialeś mamusię, teraz może być problem ze złapaniem jej, jak nie ma już dzieci to może nie pokazać się w tym miejscu. Dobrym sposobem jest umieszczenie maluchów w transporterku i postawienie za klatką łapką, będą popłakiwać i mamusia będzie chciała się do nich dostać i wejdzie do klatki. Ale to już zależy jaki czas upłynie do łapanki, bo dzieci niestety mogą jej już nie interesować, to zależy od siły instynktu.
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Sob wrz 24, 2011 9:56 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

chciałem sprawdzić płeć, dla kiepsko widac, wydaje mi się że same kotki, wszystki dupki wyglądają tak samo
nr 1:
Obrazek
Obrazek
nr 2:
Obrazek
Obrazek
nr 3, prawe oczko lepiej, lewe bardziej się zakleja:
Obrazek
Obrazek
zdj marne, bo się strasznie wiercą :) brzuszki pełne i znów spią :)

ewan, kotki dziś nie widziałem, nie słysze też jej, tyle ze ona je zostawiała na pół dnia, więc może jeszcze nie wie. Zal mi jej troszke, ale dla kociąt tak będzie lepiej. Ona błąka się po osiedlu ponad hmm 6lat na bank. Była w tym samym wieku co moja pierwsza kotka (możliwe że nawet były rodzenstwem), tyle ze ja moją kotke złapałem, a tej nikt. Więc jak się uprzeć to napewno się ją znajdzie, jak nie w okolicy mojego domu, to miedzy blokami na osiedlu. Tylko to może zająć troche czasu

michalkrk

Post » Sob wrz 24, 2011 12:05 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

Widzę, ze oczka po przemyciu wyglądają już lepiej :ok:
A co do kotki, to martwię się, czy się ją uda złapać. Ale spróbować zawsze można. Postaram się to zorganizować w przyszłym tygodniu.

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Sob wrz 24, 2011 12:21 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

znacznie lepiej :) jak tylko widzę, ze sie zaklejają to przemywam solą fizjologiczną i wacikiem. Wieczorem przemyje drugi raz gentamecyną. Do poniedziałku to mam nadzieje ze oczka będa już ładne :)
Kotki są bardzo grzeczne. Prawie cały czas spią i nawet nie hałasują :) zrobiły mnie raz w konia, bo o 12 zaczeły pomiałkiwać, więc zrobiłem im mleko, a one nie chciały jeść, tylko chciały sobie połazić. usiadłem na podłodze po turecku i łaziły sobie po moich nogach ;) po 30min wsadziłem do pudełka i znowu spią :) po 15 znowu sprawdze czy nie sa aby głodne :) i tak toi wygląda. Z jakiś większych atrakcji to czekam na kupe, ale narazie nic :P

michalkrk

Post » Sob wrz 24, 2011 12:23 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

michalkrk, a może stawiaj kotce jedzenie, regualrnie w tym miejscu, o określonej godzinie, to ułatwi łapanie.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

[poprzednia][następna]