Gorzka Czekolada oficjalnie ma dom

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sie 27, 2011 12:53 Re: Gorzka Czekolada ma DT w pracowni; szuka DS (nowe fot.)

kalair pisze:No cos takiego. Widac lubi takie ozdoby. :lol: Wybuziaj kotusie!

taa jest! wieczorem jeszcze do niej zajrzę, ale jak trochę się ochłodzi, bo to cała wyprawa na koniec miasta :roll:
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Sob sie 27, 2011 16:51 Re: Gorzka Czekolada w pracowni czeka na DOM

Śliczna koteczka ... :D
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie sie 28, 2011 18:39 Re: Gorzka Czekolada w pracowni czeka na DOM

kristinbb pisze:Śliczna koteczka ... :D

prawda? taka urocza mordeczka
kocina ma się dobrze, dziś wpadłam tylko na chwilę zakropić oczy-ciągle się paprzą :|
jutro jedziemy do weta, już się cieszę -> komunikacja miejska

ezzme

Post » Nie sie 28, 2011 19:13 Re: Gorzka Czekolada w pracowni czeka na DOM

ezzme pisze:

kocina ma się dobrze, dziś wpadłam tylko na chwilę zakropić oczy-ciągle się paprzą :|

A ja jutro znow do pracy:(. A tak pieeeeeeeeeeeknie bylo. No nic.
W srode jestem umowiona z Miaukunem do weta i nie wiem czy sie jutro np. nie okaze, ze w srode to ja mam kolejna rade:(
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie sie 28, 2011 19:40 Re: Gorzka Czekolada w pracowni czeka na DOM

Neigh pisze:
ezzme pisze:

A ja jutro znow do pracy:(. A tak pieeeeeeeeeeeknie bylo. No nic.
W srode jestem umowiona z Miaukunem do weta i nie wiem czy sie jutro np. nie okaze, ze w srode to ja mam kolejna rade:(

moja prawie-szwagierka też wraca do pracy, uczy angielskiego (jeśli dobrze pamiętam Ty też?), też bardzo się cieszy na rady ;)
ja stety-niestety pracuję u siebie to mam nienormowany czas pracy, czasem wolałabym, żeby ktoś mnie zagonił do roboty :|
właśnie zamawiam karmę do kotusiów bosz, strasznie to skomplikowane

niech ktoś weźmie to urocze małe czarne, bo mam na oku jeszcze marmurkowego z białym kocurka, ale dam radę tylko z jednym kotem na tymczasie :?

ezzme

Post » Wto sie 30, 2011 19:22 Re: czarny kot przynosi szczęście!

mała jest naprawdę urocza.
jest taką oportunistką w pozytywnym znaczeniu - z rożnych sytuacji wyciąga to co dobre i świetnie się dostosowuje :)

wczoraj byłyśmy u weta - podróż komunikacją miejską to wielka histeria, ściągnęła sobie kołnierz - ale w gabinecie była już grzeczna, położyła się nawet na stole i ugniatała :roll: generalnie jest w porządku.
jak wróciłyśmy to pierwsze co: zakładamy kołnierz, przygotowałam się znowu na walkę, ale przyjęła to bardzo spokojnie - nie podoba jej się, ale krzywdy nie robi, więc nie przejmuje się tym tak bardzo - cała ona :D
dziś przyszła paczka z animalii z karmą i była myszka. bardzo stylowa w zieloną panterkę 8) Złapka od razu zaczęła z nią szaleć: podrzuca, skacze itd.

ezzme

Post » Śro sie 31, 2011 17:16 Re: czarny kot przynosi szczęście!

podniosę koteczkę
jest bardzo urocza :1luvu: niech ktoś się zakocha

ezzme

Post » Pt wrz 02, 2011 7:29 Re: CZARNY KOT PRZYNOSI SZCZĘŚCIE! Gorzka Czekolada

Wiesz co? Tak cały czas myslę nad tym lizaniem szwu........czy raczej miejsca po szwie.
Podobno - ktoś mi mówił zdarzaja sie alergie na szwy rozpuszczalne. Czasem ponoc potrafi zostac supełek.
Wiadomo już co tej Twojej Delicji jest?

Jejku odwieczny problem - zeby te koty domy znajdowały........to i naped by człowiek miał i innym mogł pomóc......ech

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Pt wrz 02, 2011 10:59 Re: CZARNY KOT PRZYNOSI SZCZĘŚCIE! Gorzka Czekolada

był telefon!
pani brzmiała całkiem ok, ma jeszcze zadzwonić.
ale o co pytać?!
no i muszę ewentualnie znaleźć wzór umowy adopcyjnej

dziś jadę z małą do weta, niech robi posiew, ja się nie będę denerwować

ezzme

Post » Pt wrz 02, 2011 15:02 Re: CZARNY KOT PRZYNOSI SZCZĘŚCIE! Gorzka Czekolada

ezzme pisze:był telefon!
pani brzmiała całkiem ok, ma jeszcze zadzwonić.
ale o co pytać?!
no i muszę ewentualnie znaleźć wzór umowy adopcyjnej

dziś jadę z małą do weta, niech robi posiew, ja się nie będę denerwować

Wyślę Ci wzor jak chcesz.

O co pytać?
a. kto z panią mieszka - czy inni domownicy chcą kota ( małe dzieci, psy itp)
b. co z kotem zrobią w trakcie wyjazdu
c. czy kiedyś mieli kota/ mają doświadczenie /na bank nie mają alergii
d. czy wiedzą ze kota sie odrobacza, szczepi/leczy - wierz mi wielu to zaskakuje. Po co szczepić jak zdrowy, jak nie wychodzi to sie nie szczepi/kota przeciwko wsciekliźnie sie szczepi?! itp.
e. czym zamierzają kotkę karmić
f. czy maja/ wiedza cos o przyzwoitym wecie.

No i nie wiem czy to ma być kot wychodzący czy nie.........bo jak wychodzący - to sie jedzie pooglądać okolicę. I pyta czy wiedzą, ze kot MUSI przez czas jakiś nie wychodzić, żeby zrozumieć gdzie mieszka
Jak nie - to jak mają zabezpieczony balkon np. które piętro.

Czy mają podstawowy sprzet, bez którego kota nie wydasz czyli transporter i kuwetę.

A reszta to co tam sobie chcesz:-) I jedna ważna uwaga - daj IM mówić - wiele osób opowiadając robi takie gafy - a bo nasz poprzedni kotek to z balkonu wypadł.........kot zdechł stary juz był z 5 lat miał.......itp

Obrazek

Neigh

Post » Pt wrz 02, 2011 16:13 Re: CZARNY KOT PRZYNOSI SZCZĘŚCIE! Gorzka Czekolada

pani miała właśnie przedyskutować z domownikami i zadzwonić, kota chcą.
doświadczenia nie mają (pani mówiła o kocie z dzieciństwa), o alergię zapytam.
chcieli by chyba, żeby była wychodząca, mówiłam, że to najwcześniej na wiosnę by mogła zacząć i to właśnie mają przedyskutować-czy dadzą radę upilnować, okolicę sprawdzę jeśli się odezwie.
w sumie pani niezorientowana, ale wydawała się otwarta na wiedzę :) pytała co za umowa i nie wystraszyła się :wink:

ma zadzwonić wieczorem albo w poniedziałek. pomyślałam, że najlepiej by było gdyby ją zobaczyli i ja bym chyba wolała rozmawiać na żywo. zobaczymy.

zaliczyłyśmy wizytę u weta. TŻ towarzyszył :)
tym razem strupki zostały uznane za niefajne, stan podgorączkowy. miała robioną morfologię (TŻ w tym momencie wyszedł) wyniki dobre, podwyższone białe krwinki, ale jeszcze mieszczą się w normie.
dostała antybiotyk w zastrzyku i coś przeciw świądowi.
wracając mieliśmy przystanek w mieszkaniu, kocica do łazienki, obsrała transporter :? na Mizię syczała jak ją zobaczyła.
mam nadzieję, że przejdzie jej to lizanie się i drapanie :|
mam też sprawdzić czy to nie jakaś alergia pokarmowa, wiec mała dostanie jutro ryż z nie-kurczakiem :|
spoko, Kotuś też chwilowo przechodzi na dietę, bo ma jakieś rozwolnienie znów (ufajdał się), więc będę im razem gotowała-tak się cieszę :ryk:

generalnie dziś mam dosyć!

ezzme

Post » Pt wrz 02, 2011 19:42 Re: CZARNY KOT PRZYNOSI SZCZĘŚCIE! Gorzka Czekolada

No to mocno trzymamy kciuki!!!!! :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie wrz 04, 2011 8:09 Re: CZARNY KOT PRZYNOSI SZCZĘŚCIE! Gorzka Czekolada

Zaglądamy :D :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pon wrz 05, 2011 17:40 Re: CZARNY KOT PRZYNOSI SZCZĘŚCIE! Gorzka Czekolada

Kotusia do gory!!
I jak tam?
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon wrz 05, 2011 17:50 Re: CZARNY KOT PRZYNOSI SZCZĘŚCIE! Gorzka Czekolada

Ezzme, jak tam domek dla kotk?
Podsyłam Ci link do witryny Wrocławskie koty, gdzie jest wzór umowy adopcujnej i ankiety, z których korzystają dziewczyny z Wrocławksich kotów.
http://wroclawskiekoty.com/adopcja.html
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

[poprzednia][następna]