Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Marea pisze:Oczywiście że nie, ale ważne o tyle by wyciągnąć wnioski i by w przyszłości uniknąć takich tragedii.
stanleyk pisze: kotek miał zmiany płucne i wirusowe zmiany jelitowe
seja pisze:stanleyk pisze: kotek miał zmiany płucne i wirusowe zmiany jelitowe
powiedziała co za wirus?
PP ,FIP??
Marea pisze:Staleyk dowiedz się od Pani wet dokładnie, bo być może było to coś zarazliwego, co w dalszym ciągu w Twoim mieszkaniu może krążyć, dorosłej szczepionej Twojej kotce nie zaszkodzi ale może być groźne dla ewentualnych nowych maluszków którym chciałbyś pomóc i dać tymczas.
Wiem że jesteś początkujący i możesz nie wiedzieć takich rzeczy ale trzeba być przezornym. Najbardzie zawsze obawiamy się panleukopenii, Fip
stanleyk pisze:Zgaduję, że dobrze by zrobić badania – weterynarz powiedziała, że takie rzeczy z dnia na dzień się nie dzieją...
stanleyk pisze:Nie wiadomo, co to za wirus, bo zwykle wirusy umierają wraz z kotem. Nie dało się tego stwierdzić, ale zmiany jelita były wirusowe. Próbkę jelita trzeba by było wysłać gdzieś na jakieś bardziej zaawansowane badania, już na to za późno...
Lekarka powiedziała, że następne kociaki tylko – dla absolutnej pewności – po pierwszym szczepieniu.
Jakieś opinie na temat dr Michalińskiej?
stanleyk pisze:Już trochę czytałem z ABC, i teraz, i przed Tymczasem, i przede wszystkim przed Rezydentką. Nie twierdzę, że jestem mega specjalistą, ale jak na razie wszystko, co mówiła weterynarz, spina się z tym, co wyczytałem: toksyny z robali, cykl rozwojowy, długość życia wirusa itd.
EDIT: Jednej informacji nie mogłem znaleźć: Czemu małe koty są dziurawe?
seja pisze:stanleyk pisze:Już trochę czytałem z ABC, i teraz, i przed Tymczasem, i przede wszystkim przed Rezydentką. Nie twierdzę, że jestem mega specjalistą, ale jak na razie wszystko, co mówiła weterynarz, spina się z tym, co wyczytałem: toksyny z robali, cykl rozwojowy, długość życia wirusa itd.
EDIT: Jednej informacji nie mogłem znaleźć: Czemu małe koty są dziurawe?
W jakim sensie dziurawe??
Dziurawe może dlatego , że co wlezie przez pyszczek zaraz wylatuje drugą stroną
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości