PILNE!! Pilnie DT/DS potrzebny dla małych rudasków!! 5 str.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob cze 18, 2011 16:09 Re: PILNE!!! Miziątka za moment znowu na ulicy! Warszawa

Kaprys2004 pisze:Nie przesadzam!! :D :1luvu:

Może wieczorem podjadę do lecznicy gdzie są te dwa ostatnio dowiezione koty i zrobię im zdjęcia. Bo dobrze spojrzeć w oczy i wiedzieć o kim się myśli i mówi.

Słusznie :D

i ogłosić skuteczniej można ;)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob cze 18, 2011 23:08 Re: PILNE!!! Miziątka za moment znowu na ulicy! Warszawa

Kaprys - Kasiu jak miło Ciebie znowu na forum widzieć :1luvu:

Przy okazji podniose koteczki.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Nie cze 19, 2011 19:03 Re: PILNE!!! Miziątka za moment znowu na ulicy! Warszawa

Witam wszystkich odwiedzających wątek.
To mój domek zabrał Burasię na tymczas. A może i na zawsze (słyszałam o klątwie pierwszego tymczasa :wink: ) o ile dogada się z rezydentami. Maleńka dostała na imię Leia.

Jest cudownie pro ludzka, nieustannie mruczy, barankuje, ugniata, dopomina się o uwagę. Jest chudziuśka, choć Iwona powiedziała mi wczoraj, że przez tydzień w szpitaliku Leia odpasła się.

Wczoraj po wypuszczeniu z transportera weszła pod kanapę, jak na jeden dzień miała sporo wrażeń - pobieranie krwi do badań, oglądanie szwów na brzusiu przez Panią Vetkę, szczepienie, jazda samochodem z obcą babą i wreszcie zakwaterowanie w nowym miejscu. Zjadła, popiła wody, odwiedziła kuwetę, poszła spać pod kanapę. Ale w nocy przyszła do łóżka do naszego syna, przecież porządny kot sypia w łóżku!

Niestety, tak, jak kocha ludzi, tak zieje agresją w stosunku do naszych kotów, które oczywiście są bardzo ciekawe, co to za stwór śmierdzący weterynaryjnym gabinetem i moczem :twisted: Nasze koty zaglądają przez szparę w drzwiach a Leia z miejsca atakuje. Trzymajcie kciuki, żeby zrozumiała, że już nie musi się obawiać konkurencji do pełnej miski.

W lecznicy zostały jeszcze dwa koty odłowione przez Iwonę i czytam, że dochodzą kolejne. Proszę, kto może dać szansę na dobre życie choć jednemu z tych kotów? Może czyta ten wątek ktoś, kto się waha z decyzją - naprawdę warto dać szansę tym biedom. Inaczej wrócą w tamto miejsce, by walczyć o ochłap żarcia... :(

Zdjęć jeszcze nie mam, tzn. mam dwa, ale przedstawiają wtulonych w siebie podczas snu Leię i naszego syna - i latorośl nie wyraża zgody na publikację tych fotek :wink: :twisted:

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Nie cze 19, 2011 19:51 Re: PILNE!!! Miziątka za moment znowu na ulicy! Warszawa

Asiu - wielkie dzięki że się odezwałaś!
Bardzo się cieszę, że Leia (śliczne imię :ok: ) trafiła do Was, bo słyszałam jakim ciepłem od razu ją obdarzyłaś :1luvu:
Kilka czy kilkanaście dni niestety musi potrwać zanim koty się do siebie przyzwyczają.
Mnie też dotknęła klątwa pierwszego tymczasa, ale nikt nigdy tej decyzji nie żałował :D Wręcz przeciwnie..

Czarno-biały okazał się kocurkiem i to dzikim. Nie powiem, że przy braku domów jest to smutne :wink:
Oto on:
Obrazek

Chłopiec zostanie wykastrowany i wypuszczony na miejsce.

Za to absolutnie do adopcji jest buro-biała koteczka, miła jak bura i biało-bura..

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pon cze 20, 2011 18:17 Re: PILNE!!! Miziątka za moment znowu na ulicy! Nowe foty 3 str.

I cóż taka cisza???

Kaprys2004

Post » Pon cze 20, 2011 22:52 Re: PILNE!!! Miziątka za moment znowu na ulicy! Nowe foty 3 str.

Żeby mi tak za dobrze nie było, to okazało się, że po pół roku wracać ma do mnie roczny biało-bury miziak :( , którego w ubiegłym roku wychowałam na mleku ze strzykawki..
Alergia..

A dziewczyny czekają!!!!

Kaprys2004

Post » Pon cze 20, 2011 23:50 Re: PILNE!!! Miziątka za moment znowu na ulicy! Nowe foty 3 str.

Podniosę dziewczynki, jak już pracuję nocną porą, to niech jakaś będzie korzyść z tego :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto cze 21, 2011 5:59 Re: PILNE!!! Miziątka za moment znowu na ulicy! Warszawa

Kaprys2004 pisze:Asiu - wielkie dzięki że się odezwałaś!
Bardzo się cieszę, że Leia (śliczne imię :ok: ) trafiła do Was, bo słyszałam jakim ciepłem od razu ją obdarzyłaś :1luvu:
Kilka czy kilkanaście dni niestety musi potrwać zanim koty się do siebie przyzwyczają.
Mnie też dotknęła klątwa pierwszego tymczasa, ale nikt nigdy tej decyzji nie żałował :D Wręcz przeciwnie..

Czarno-biały okazał się kocurkiem i to dzikim. Nie powiem, że przy braku domów jest to smutne :wink:
Oto on:
Obrazek

Chłopiec zostanie wykastrowany i wypuszczony na miejsce.

Za to absolutnie do adopcji jest buro-biała koteczka, miła jak bura i biało-bura..

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Kicia absolutnie do mojej Antoski podobna!
Maleńka-oby i Ciebie ktoś przygarnął!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto cze 21, 2011 15:03 Re: PILNE!!! Miziątka za moment znowu na ulicy! Nowe foty 3 str.

Dzięki Dobre Kobiety :1luvu: :1luvu:

Koteczki czekają na Wasze serduszka, pamiętajcie..

Kaprys2004

Post » Wto cze 21, 2011 16:06 Re: PILNE!!! Miziątka za moment znowu na ulicy! Nowe foty 3 str.

Chłopca trzeba będzie jutro wypuścić, a dziewczynki maja czas tylko do końca tygodnia.

Kaprys2004

Post » Śro cze 22, 2011 7:39 Re: PILNE!!! Miziątka za moment znowu na ulicy! Nowe foty 3 str.

Piątek i sobota się zbliżają, a tu nie ma domów :(

Kaprys2004

Post » Śro cze 22, 2011 15:47 Re: PILNE!!! Miziątka za moment znowu na ulicy! Nowe foty 3 str.

I nikt nie może wziąć ani jednego miziątka :( Niech im też się uda...

A może lepiej przenieść wątek na Koty? Powysyłałam do znajomych apel o pomoc.

Nasza Leia w większości śpi wtulona w człowieka. Wczoraj była u weta skontrolować gojenie brzuszka, na dole trochę ropy się zebrało, Pan Doktor oczyścił rankę i nie chciał pieniędzy za wizytę. Leia najwyraźniej podbiła kolejne serducho :wink:

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Śro cze 22, 2011 16:30 Re: PILNE!!! Miziątka za moment znowu na ulicy! Nowe foty 3 str.

No bo to takie miziaki.. A bezdomne. Mogłyby być największymi przyjaciółmi, gdyby tylko dać im szansę.. :(

Ropną rankę po operacji przepukliny przemywałam ozonellą i wciskałam jej trochę do środka. Pięknie się goiło.
Pogłaszcz Leię od ciotki :D

Kaprys2004

Post » Śro cze 22, 2011 16:31 Re: PILNE!!! Miziątka za moment znowu na ulicy! Nowe foty 3 str.

Joako pisze:(...)Nasza Leia (...)
:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kaprys2004

Post » Śro cze 22, 2011 16:32 Re: PILNE!!! Miziątka za moment znowu na ulicy! Nowe foty 3 str.

Nie mam pojęcia co lepsze.. Niby o adopcjach na Kociarni powinno się pisać. Ale może tam więcej osób zagląda?

Kaprys2004

[poprzednia][następna]