"Perska" szylkretka i koteczka BAL - fotki !!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon mar 14, 2011 22:18 Re: "Perska" szylkretka z noskiem i koteczka BAL ( za moment)

novacianka pisze:@Kasia D. jak ta kitka znosi inne koty i psy mniejsze od siebie? no i jak stoi z FIVem i FeLVem?
huh, no i najboleśniejsze dla studenckiego portfela pytanie - jak olbrzymia miałaby być ta darowizna? nie da rady w przysłowiowym polu odrobić? ;) jak cuś to ten... ja jakiś pratelik/drontalik mogę załatwić albo fiprexik :P
bo o ile niunia jest czyściutka w kwestii zakaźnych, to byłby kochający dom bez straszących basem facetów, bez wyłażenia na ulicę, z zabezpieczonym balkonem i koleżanką do zabaw.

Koty i psy spoko.
Testów nie robiłam, ale mogę zrobić.
Czuję przez majtki ześ wet in spe więc mozemy się umówić na odrobienie kota w polu .

Uff...dzwoń na fundacyjny to obgadamy szczegóły.
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Wto mar 15, 2011 0:23 Re: "Perska" szylkretka z noskiem :)

kotx2 pisze:czaya nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale chodziło o transport :?: bo na miau :roll: nie ma z tym problemu,forumowe koty jezdza po całej Polsce :roll:

Niestety nie o to :(
Obrazek

czaya

Od: Nie lut 20, 2011 10:25

Post » Wto mar 15, 2011 21:32 Re: "Perska" szylkretka z noskiem i koteczka BAL ( za moment)

Kasia D. pisze:
novacianka pisze:@Kasia D. jak ta kitka znosi inne koty i psy mniejsze od siebie? no i jak stoi z FIVem i FeLVem?
huh, no i najboleśniejsze dla studenckiego portfela pytanie - jak olbrzymia miałaby być ta darowizna? nie da rady w przysłowiowym polu odrobić? ;) jak cuś to ten... ja jakiś pratelik/drontalik mogę załatwić albo fiprexik :P
bo o ile niunia jest czyściutka w kwestii zakaźnych, to byłby kochający dom bez straszących basem facetów, bez wyłażenia na ulicę, z zabezpieczonym balkonem i koleżanką do zabaw.

Koty i psy spoko.
Testów nie robiłam, ale mogę zrobić.
Czuję przez majtki ześ wet in spe więc mozemy się umówić na odrobienie kota w polu .

Uff...dzwoń na fundacyjny to obgadamy szczegóły.

weting in progress ;) ale z racji przyszłego fachu i dość specyficznego usposobienia, ugadałam sobie kilka fajnych znajomości z wetami lubelskimi specjalności przeróżnych :mrgreen: [a ile ja im dzików na sterylki i ciachanie jajków, składanie nóg, robienie zębów i inszych cholerstw naściągałam to już inna kwestia :roll: ]. od kolegi z grupy [a raczej od taty jego] wydębiam co jakiś czas odrobaki :mrgreen: w tej chwili mam już tylko na jakieś 15kg zwierza, poszło trochę przy okazji bezpańszczanych ;/ na fiprexy mam już zniżkę bo biorę hurtem :P
odrabiać w polu mogę i bez kota, wyjątkowo luźny plan mam w tym semestrze [a dostałam przykazanie na chirurgii, że mam trenować zastrzyki na wrednych, złych i niedobrych kotach żebym przestała się bać, że im kuku zrobię].
dzwonić będę jutro, bo przyznam szczerze, że ta egzotyka to mi się po łbie koleboce od wczoraj :1luvu: tylko muszę wykombinować, jak ugadać w domu JESZCZE JEDNEGO kota i jakąś dobrą bajerę dla współlokatorów ułożyć, co by mnie wypieprzyć w trybie natychmiastowym nie chcieli ;)

novacianka

Od: Pt lip 24, 2009 0:13

Post » Wto mar 15, 2011 21:44 Re: "Perska" szylkretka z noskiem i koteczka BAL ( za moment)

No to pewnie się znamy z widzenia bo ja na chirurgi do Doroty R. czasami wpadam. Np w grudniu i styczniu na talony sterylkowe jej koty zwoziłam.

A balijka/jawajka nie nadaje się do domu z innymi kotami i dużą ilością ludzi.
Podejrzewam, ze kotka była trzymana w klatce bo boi się przestrzeni, wciska w najmniejsze dziury i w ogóle nadaje się na kozetkę do psychoterapeuty.
Osoba, która ją weźmie MUSI włożyć bardzo dużo pracy w nią i nauczyc się cierpliwości oraz spokoju.
Mieszkanie w komunie absolutnie odpada.

Edit:
Sorry, Ty pisałaś o persiczce?
Bo ja myślałam, że o tej pięknosci balijsko-jawajskiej...

Persiczki też nie dam do tłumu. To cudowna niunia. Musi miec stabilną sytuację rodzinną i lokalową.
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Wto mar 15, 2011 22:18 Re: "Perska" szylkretka z noskiem i koteczka BAL ( za moment)

niewykluczone, że przy którejś z talonowych sterylek asystowałam bo w grudniu miałam staż na chiru i od tamtej pory jestem częstym bywalcem ;)

o balijkę się rozchodziło. cóż, to jest pewien problem. wprawdzie koty u siebie oswajałam kilka razy, ale dla Ciebie to żadna gwarancja. jako małą kartę przetargową mogę podać, że w trakcie tymczasowego przechowywania niejakiej lubelskiej Sznurówki ;) [o ile tę maupę kojarzysz] udało mi się ją przekonać, że obce człowieki nie gryzą i nie ma co się chować. po miesiącu na dźwięk otwieranych drzwi leciała merdając ogonem i domagając się o codzienną porcję pieszczot [robiąc przy tym popisowe fikołajki :D]
na stałe osobiście posiadam sunię całe 2kg, wyspecjalizowana w obdarzaniu miłością wszystkiego co żywe. kot jest w moim domu rodzinnym, do którego poszukuję drugiego lokatora w odrębnym wątku. co moich do warunków mieszkaniowych - pokój jednoosobowy, nieduży, sprawdzony w przypadku dwóch nieufnych kotek [są zakamarki, gdzie można się bezpiecznie zaszyć bez ryzyka urazu], bez nachodzenia przez innych. jutro zmieniam segment na taki z przestronniejszą częścią przedpokojowo-kuchenno-łazienkową i spokojnymi lokatorami. ale będzie nas tam aż sztuk 5. ostateczna decyzja i tak należy do Ciebie, ale w razie choćby najmniejszych wahań na moją korzyść :D zapraszam na obadanie warunków lokalowych.

novacianka

Od: Pt lip 24, 2009 0:13

Post » Wto mar 22, 2011 21:29 Re: "Perska" szylkretka z noskiem i koteczka BAL ( za moment)

Puk , puk, co tam nowego??
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Wto mar 22, 2011 21:36 Re: "Perska" szylkretka z noskiem i koteczka BAL ( za moment)

Persiczka dziś została wycięta.
Jest zaklepana, pojedzie do Przemyśla, a raczej przemyska rodzinka po nią przyjedzie do Lublina :)

Balijko-jawajka ma strach w oczach, chodzi przy ścianach i nie daje się dotknąć.
Długa i ciężka praca przed DT....

Ale za to mam dwie fotki, cyknięte znienacka.
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Śro mar 23, 2011 1:10 Re: "Perska" szylkretka koteczka BAL - fotki !

ObrazekObrazek
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Śro mar 23, 2011 15:16 Re: "Perska" szylkretka i koteczka BAL - fotki !!!

:dance: :dance2: super ,że szylka będzie miała domek.
Teraz kciuki za drugie biedactwo.
Obrazek

cypisek

Post » Pon maja 23, 2011 10:13 Re: "Perska" szylkretka i koteczka BAL - fotki !!!

Podbiję.
Jawajska kicia nadal do wzięcia.

Do adopcji jest również koteczka MCO. buro-biała. Fotki na maila.
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Pon maja 23, 2011 10:30 Re: "Perska" szylkretka i koteczka BAL - fotki !!!

jak to mco do adopcji????? 8O 8O to ja marze od ponad roku o TAKIM kocie, skladam kase( tu raczej marnie idzie hehe), kombinuje :evil: , latam po stronach, a WY macie MCO do adopcji :?: :evil: ja sie tak nie bawie. i nikt nie chce mco? 8O 8O

ps. a moge chociaz fotke na almata0@poczta.onet.pl dostac?prosze :oops: :oops:
Ostatnio edytowano Pon maja 23, 2011 10:51 przez alma_uk, łącznie edytowano 1 raz
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Pon maja 23, 2011 10:34 Re: "Perska" szylkretka i koteczka BAL - fotki !!!

Poproszę o fotki, popatrze sobie. tinka292@wp.pl
Obrazek

cypisek

Post » Pon maja 23, 2011 11:09 Re: "Perska" szylkretka i koteczka BAL - fotki !!!

alma_uk pisze:jak to mco do adopcji?????

Ha!
I to podobno z rodowodem, ale rodowodu zarówno jak i książeczki zdrowia nie można było się doprosić.
U nas ( w DT fundacyjnym) kicia została odrobaczona i zaszczepiona. Jutro o 10-tej idzie na sterylkę.
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Pon maja 23, 2011 11:28 Re: "Perska" szylkretka i koteczka BAL - fotki !!!

Poszły fotki.
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Pon maja 23, 2011 21:45 Re: "Perska" szylkretka i koteczka BAL - fotki !!!

przepiękna, słów mi brak. zakochałam sie w mco jak wariatka. i taki kot ma takie podłe zycie.
ostatnio uswiadamiałam jedna laskę, zeby nie brała psa z pseudohodowli. Podobno ma wziąć ze schroniska, trzymam za to kciuki.
Muszę, po prostu muszę pogadać z TŻ, albo może popytać, czy ktos ni marzy o mco jak ja i nie chciał by dac domu i serca takiej piekności.
Mam nadzieje, ze po sterylce wszystko bedzie ok. trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

[poprzednia][następna]