Ja się zgłaszam po prośbie
jest u mnie na DT kicia z FelV+ nieaktywnym. Drobniutka acz okrąglutka burasia o obłędnie zielonych oczach
OK dwuletnia, wysterylizowana (wygląda i zachowuje się jak roczny wesoły kociaczek ale bez demolki). Jest zdrowa tylko trzeba tego zdrowia pilnować. Codziennie dostaje betaglukan na zmianę z interferonem (tydzień na tydzień). Mam dla niej zapas leków na długi czas, później też mogę dostarczać do DS.
jej foty
http://s1204.photobucket.com/albums/bb411/zet-ka/Wiki/kocha ludzi i inne zwierzaki (choć nie dam głowy czy chomika nie pokochałaby zażarcie...)
ja mam problem z czasem i organizacją, wszystko mi się sypie i nie mam kiedy wyrzeźbić dobrego tekstu do ogłoszeń o samych ogłoszeniach nie wspominam
więc jakby jaka dobra dusza zechciała zrobić dobry tekst i jakieś ogłoszonka z namiarami na mnie (telefon jak kto nie zna to pw choć większość znać powinna

) to byłabym zobowiązana bardzo.
Moje info o Wiki
"Z obserwacji co do charakteru: Wiki by się świetnie dogadała z niewielkim psem, hałasowanie i napady Gryzeldy o spsiałym charakterze w ogóle jej nie robi. Nie narzuca się, nie molestuje o kolanka, ale jak się ją weźmie to owszem bardzo chętnie. Wtedy od razu się wywala na głaski i mruczy- i potrafi tak dłuuuugoooo.
Jeśli chodzi o żarcie to jest wybredna jak niewiemco, mokre jest be, podroby be, ino mięso kotletowe wchodzi. Za to kotletowe to wchodzi tak że jak widzi tłuczek do mięsa to wychodzi z siebie żeby wyżebrać cokolwiek. Głównie żyje suchym.
Bawi się ślicznie, nie potrzebuje do tego udziału ludzia. Biega, skacze, ale delikatnie, bez tornada i zniszczeń. Zero zapędów pazurowych do człowieka.
Prawie w ogóle nie miauczy nie jest to kot który w nocy chodzi i drze dziób o cokolwiekbądź.
Kocha drapaki poziome i pionowe, zero zapędów dekoratorskich w stosunku do mebli.
Futro ma nietypowe, bardzo mięciutkie. Jest przy tym niewielka (w porównaniu do Gryzi w tym samym wieku prawie połowę mniejsza! wygląda i zachowuje się jak roczny kociaczek), acz okrąglutka, śmiesznie to wygląda, jak taka piłeczka. Dostała zresztą ksywę wiKULA.
Wszystko co jej się daje dopyszcznie połyka bez grymaszenia wyrywania się itd. I nie ucieka, grzecznie przyjmuje dopust.
Idealny kot do małego psa lub dużego spokojnego, na pewno doskonale się dogada z dziećmi (ofkors małych psychopatów wykluczam, zresztą wyczuwam ich na kilometr). Nie powinna być ze zwierzakiem lub osobą o bardzo nerwowym i gwałtownym usposobieniu którzy próbowali by ją zdominować i zastraszyć, bo słabo się broni. Aczkolwiek z umiarkowanie dynamicznym zwierzakiem sobie poradzi na pewno, więc nie wymaga też jakiegoś szczególnie wyważonego towarzystwa.
Może być jedynaczką, choć na pewno z drugim zwierzakiem (ze względu na felv najlepiej pies) byłaby szczęśliwsza, bo lubi zabawy również wspólne. Myslę że w tydzień by przekonała psa że aportowac piłki to najlepiej do niej
Spokojnie może być na małej przestrzeni, nie robi jej to. W ogóle kot filozof- stoicki spokój to jej dewiza."