Sprawna!- Słonko- szczęśliwa już w swoim domu :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lut 16, 2011 9:13 Re: Niepełnosprawna- Słonko- w DT- krok do przodu :)

Pixia pisze:Wychodziłam z założenia, że wszystko co wyższej półki to dobre zwłaszcza przy rekonwalescentach. A mięso również do tego należy czyż nie prawda?
Co to za przyjemność podawać codziennie mokrą karmę z zawartością 20 % mięsa? Kiedy może otrzymać 100%?
No, cóż człowiek przez całe życie się uczy..... więcej nie będę się pchała tam gdzie mnie nie chcą.

:ok: mięso to zdrowe i naturalne pożywienie dla drapieżnika :ok: przeczytałam dokładnie skład specjalistycznych karm dla kotów: mięso do 35 %, oprócz tego ryż, pszenica, mączka kukurydziana itp. Jakoś mnie nie przekonuje karmienie kotów zbożem :mrgreen:

Jak się czuje Słonko :?:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Śro lut 16, 2011 9:28 Re: Niepełnosprawna- Słonko- w DT- krok do przodu :)

Mięso powinno być dawane. Na pewno i jest to chyba oczywiste.
Pewnie chodziło o to ( na początku), ze mała je tylko kurczaka, a wcale tak nie jest przecież.
Na pewno lepiej, ze dostaje mięso niż jakby miała być tylko na puszkach.
Wydaje mi się, ze jeżeli je suche dobrej jakości, to mogłaby wcale nie jeść puszek. Mogłaby dostac wapń z suchego, z twarozku, błonnik z gotowanych warzyw. itd - albo barfową dietę i wtedy i suche precz ( bo to jednak nic zdrowego)

Słoneczko ma dobrze, ze jest u CIebie Pixiu.
Jak tam leczenie??
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Śro lut 16, 2011 16:46 Re: Niepełnosprawna- Słonko- w DT- krok do przodu :)

Dla wyjaśnienia:
chodziło mi o czyste mięso z kurczaka - BARF to nie jest czyste mięso i nie tylko drobiowe :wink:
Mała dostaje kurczaka co drugi dzień - w porządku, do tego pasty uzupełniające - ok, ale wyłącznie czyste (to znaczy: bez skóry, kości, tłuszczu i tak dalej) mięso nie zapewni żadnemu kotu jego "dietetycznych" standardów - a to oczywiście tylko życiowa ciekawostka, bo Słonko wyłącznie czystego mięsa nie dostaje.
Moje wątpliwości zostały rozwiane, dziękuję, do usłyszenia.

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Śro lut 16, 2011 17:24 Re: Niepełnosprawna- Słonko- w DT- krok do przodu :)

Pozdrowienia dla Słonka! Miała szczęście :)
Oby jej dalej dopisywało. :1luvu: :catmilk:
ObrazekObrazek
Obrazek

AlayaShirin

Od: Sob sty 29, 2011 15:08

Post » Czw lut 17, 2011 6:57 Re: Niepełnosprawna- Słonko- w DT- krok do przodu :)

Słono - wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kota - Tobie zwłaszcza dużo zdrówka i cudownego domku

Obrazek
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw lut 17, 2011 9:46 Re: Niepełnosprawna- Słonko- w DT- krok do przodu :)

bloo pisze:
magaaaa pisze:
bloo pisze:A jakieś suplementy do tego kurczaka są?
Czyste mięso dla kociaka to, niestety, zły wybór.

Dlaczego?
Mogę prosić o uzasadnienie?

Wątek o BARF-ie, radzę poczytać...

Bardzo dziękuję za mądrą radę.
Skąd jednak wysnułas wniosek, ze Słonko jest na diecie BARF kiedy pisałaś swoją wypowiedź w której skrytykowałaś sposób jej karmienia?

bloo pisze:Dla wyjaśnienia:
chodziło mi o czyste mięso z kurczaka - BARF to nie jest czyste mięso i nie tylko drobiowe :wink:
Mała dostaje kurczaka co drugi dzień - w porządku, do tego pasty uzupełniające - ok, ale wyłącznie czyste (to znaczy: bez skóry, kości, tłuszczu i tak dalej) mięso nie zapewni żadnemu kotu jego "dietetycznych" standardów - a to oczywiście tylko życiowa ciekawostka, bo Słonko wyłącznie czystego mięsa nie dostaje.

Tak, wątek o BARFie poczytaj koniecznie.
Ostatnio edytowano Czw lut 17, 2011 9:51 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw lut 17, 2011 9:49 Re: Niepełnosprawna- Słonko- w DT- krok do przodu :)

Pixia pisze:Wychodziłam z założenia, że wszystko co wyższej półki to dobre zwłaszcza przy rekonwalescentach. A mięso również do tego należy czyż nie prawda?
Co to za przyjemność podawać codziennie mokrą karmę z zawartością 20 % mięsa? Kiedy może otrzymać 100%?
No, cóż człowiek przez całe życie się uczy..... więcej nie będę się pchała tam gdzie mnie nie chcą.

Ale kto Cię nie chce?
Co Ty wypisujesz?
Perfekcyjnie zajmujesz się małą - to najważniejsze.
Jestem pod wielkim wrażeniem Waszych postępów.
I bardzo dobrze karmisz Słonko.
Wiesz - najlepiej nie zwracać uwagi. Po prostu. :ok:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt lut 18, 2011 7:38 Re: Niepełnosprawna- Słonko- w DT- krok do przodu :)

Słonko skarbie, co dobrego, jak łapulka ? :1luvu:

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Pt lut 18, 2011 22:14 Re: Niepełnosprawna- Słonko- w DT- krok do przodu :)

:arrow:
Ostatnio edytowano Nie lip 30, 2017 15:03 przez Pixia, łącznie edytowano 1 raz

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Sob lut 19, 2011 1:14 Re: Niepełnosprawna- Słonko- w DT- krok do przodu :)

:D :D :D
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Sob lut 19, 2011 6:03 Re: Niepełnosprawna- Słonko- w DT- krok do przodu :)

Trzymam kciuki za Słonko. Oby znalazła kochajacy, ciepły, serdeczny dom :ok:
Czekam na obiecany filmik.

Kasia77

Od: Sob lut 19, 2011 5:40

Post » Nie lut 20, 2011 22:07 Re: Niepełnosprawna- Słonko- w DT- krok do przodu :)

:arrow: :
Ostatnio edytowano Nie lip 30, 2017 15:03 przez Pixia, łącznie edytowano 1 raz

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Pon lut 21, 2011 1:01 Re: Niepełnosprawna- Słonko- w DT- krok do przodu :)

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Za najlepszy, kochający dom dla Słoneczka :1luvu: :kotek:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Pon lut 21, 2011 6:45 Re: Niepełnosprawna- Słonko- w DT- krok do przodu :)

Pixia pisze:Odezwało się kilka rodzin w sprawie adopcji małej. Jedne fajne drugie mniej. Oczywiście byli i oszołomi "mała jest? bo dla dziecka potrzebujemy". No więc, jutro jedziemy w odwiedziny do dwóch domów zobaczymy co z tego wyjdzie, jak mała zareaguje i czy kogoś sobie wybierze. Trzymajcie kciuki. :mrgreen:

to na wieści czekamy :D kogo tam Słonko sobie upodoba na swoich Dużych :ok:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Wto lut 22, 2011 14:53 Re: Niepełnosprawna- Słonko- w DT- krok do przodu :)

No i , no i ??????? Czy Słonko mój skarb słodki :1luvu: ma już wybramy domek ? Pozdrawiam

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

[poprzednia][następna]