Toffi już po operacji. Dziękujemy za wsparcie! Zostaje u nas

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 10, 2011 17:18 Re: Puste oczodoły!!! Toffi prosi o wsparcie!!! POMÓŻ MU!!!

mj_liberian_girl pisze:biedactwo!!!!..... to straszne, ze dzieje się im taka krzywda...;/ i że taka mała garstka ludzi reaguje, bo przecież jakby ktoś wcześniej...:? to by można było oczka uratować:(

Niektórzy wolą nie wiedzieć o niczym tak im się lepiej żyje :?

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon sty 10, 2011 17:24 Re: Puste oczodoły!!! Toffi prosi o wsparcie!!! POMÓŻ MU!!!

CatAngel pisze:
mj_liberian_girl pisze:biedactwo!!!!..... to straszne, ze dzieje się im taka krzywda...;/ i że taka mała garstka ludzi reaguje, bo przecież jakby ktoś wcześniej...:? to by można było oczka uratować:(

dokładnie... dzień przed wigilią... telefon do znajomej: " jade autobusem, jedz szybko na górne koło przystanku leży kot w śniegu " nie pytając o reszte wsiadłamw auto jade... pełno ludzi (świąteczne zakupy....:/) kot w śniegu mały na oko 3 miesiące maks cały we krwi z tylnej łapki zdarta skóra, z oczu i z pyska płynie krew, ja w śniegu razem z nim łzy same lecą ..a ludzie przechodzą obok i patrzą na mnie jak an idiotke..:/ Kotek nie przeżył zbyt duże urazy wewnętrzne...:/ a ludzie to świnie.. przepraszam za wyrażenie ale najbardziej na świecie nienawidze ludzi!
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mj_liberian_girl

Od: Wto gru 28, 2010 22:04

Post » Pon sty 10, 2011 19:44 Re: Puste oczodoły!!! Toffi prosi o wsparcie!!! POMÓŻ MU!!!

Cóż mogę więcej oprócz banerka i kciuków... :(

:ok:
Obrazek

Proszę banerek do podpisów wklejać, kod wewn. ramki:
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=122588][img]http://miau.strefa.pl/Malbork-Tofi.gif[/img][/url]
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Pon sty 10, 2011 20:13 Re: Puste oczodoły!!! Toffi prosi o wsparcie!!! POMÓŻ MU!!!

Bardzo dziękuję za banerek :1luvu:
Toffinek jest strasznie przerażony całą sytuacją, tym przemywaniem i smarowaniem... No ale przecież samo się nie wyleczy.
Za to już słyszałam jak mruczy :mrgreen: Cichuteńko i nieśmiało, ale jednak pomruczał :D
Miseczkę z mokrym jedzonkiem opróżnił dzielnie, tylko jeszcze się nie załatwił ( no nie licząc jednego siu siu strzelonego na podłogę). Mam nadzieję, że kiciuś szybko dojdzie do siebie...
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Pon sty 10, 2011 20:46 Re: Puste oczodoły!!! Toffi prosi o wsparcie!!! POMÓŻ MU!!!

trzymamy kciuki!!!! i to bardzo mocno:) ale mając taką opiekę szybciutko odzyska siły:)

mj_liberian_girl

Od: Wto gru 28, 2010 22:04

Post » Pon sty 10, 2011 22:55 Re: Puste oczodoły!!! Toffi prosi o wsparcie!!! POMÓŻ MU!!!

Biedny Toffi, myślałam że będzie z nim trochę lepiej a tu tyle leczenia :( ale za to jest prześliczny :D i ma piękną plameczkę na czółku :mrgreen:
ObrazekObrazek

kagome19

Od: Wto lis 02, 2010 9:39

Post » Wto sty 11, 2011 10:06 Re: Puste oczodoły!!! Toffi prosi o wsparcie!!! POMÓŻ MU!!!

Tak, Toffiś jest prześliczny:)
W nocy opróżnił miseczkę z suchym, tak więc apetyt kociowi dopisuje:)
Dziś już był trochę mniej zadowolony z grzebania przy oczkach...
Niestety bardzo mocno to ropieje i trzeba często przemywać...
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Post » Wto sty 11, 2011 15:03 Re: Puste oczodoły!!! Toffi prosi o wsparcie!!! POMÓŻ MU!!!

Toffik jest na liscie kandydatów do wsparcia w klubie ślepaczków, ważne,że znalazł u Ciebie dt ,ze ma gdzie się podziać, ma go kto leczyć, a z resztą jakoś poradzimy :wink: :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto sty 11, 2011 15:06 Re: Puste oczodoły!!! Toffi prosi o wsparcie!!! POMÓŻ MU!!!

ifciastu na prywatną skrzynkę na fb dostaję info, że wpłaty na kocurka idą :1luvu:

CatAngel

Post » Wto sty 11, 2011 15:36 Re: Puste oczodoły!!! Toffi prosi o wsparcie!!! POMÓŻ MU!!!

Była pierwsza koopka, wzorowo zrobiona w sam środek kuwety :mrgreen:
Idę za moment do weterynarza z kiciusiem.
Dziś Toffi ma dzień wściekania się na... wiaderko 8O Normalnie chodzi sobie po łazience, a ja podchodzi do wiaderka od mycia podłóg to się wścieka i w nie łapą tłucze. Już żeby nie było bójek z wiadrem to je zabrałam do korytarza :D
Apetyt kotek ma duży, nawet bardzo.

Właśnie sprawdziłam konto, na leczenie Toffiego wpłynęło już 720zł :1luvu:

ifciastu

Post » Wto sty 11, 2011 15:40 Re: Puste oczodoły!!! Toffi prosi o wsparcie!!! POMÓŻ MU!!!

ifciastu pisze:Była pierwsza koopka, wzorowo zrobiona w sam środek kuwety :mrgreen:
Idę za moment do weterynarza z kiciusiem.
Dziś Toffi ma dzień wściekania się na... wiaderko 8O Normalnie chodzi sobie po łazience, a ja podchodzi do wiaderka od mycia podłóg to się wścieka i w nie łapą tłucze. Już żeby nie było bójek z wiadrem to je zabrałam do korytarza :D
Apetyt kotek ma duży, nawet bardzo.

Właśnie sprawdziłam konto, na leczenie Toffiego wpłynęło już 720zł :1luvu:

Dopisuj na fb :) :ok: żeby wydarzenie było cały czas w ruchu :)

CatAngel

Post » Wto sty 11, 2011 15:41 Re: Puste oczodoły!!! Toffi prosi o wsparcie!!! POMÓŻ MU!!!

Cudowne wiesci :dance2: i ze ze zdrowkiem dobrze, ze apetyt dopisuje i ze tak duzo pieniazkow juz wplynelo ;-)
Cat Angel to faktycznie Facebookowy Koci Aniol :) :1luvu:

Teraz zdrowiej kotenku i o reszte sie nie martw :ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto sty 11, 2011 15:49 Re: Puste oczodoły!!! Toffi prosi o wsparcie!!! POMÓŻ MU!!!

Oj tam ja tylko wydarzenie zrobiłam :)

CatAngel

Post » Wto sty 11, 2011 17:29 Re: Puste oczodoły!!! Toffi prosi o wsparcie!!! POMÓŻ MU!!!

mj_liberian_girl pisze:
CatAngel pisze:

dokładnie... dzień przed wigilią... telefon do znajomej: " jade autobusem, jedz szybko na górne koło przystanku leży kot w śniegu " nie pytając o reszte wsiadłamw auto jade... pełno ludzi (świąteczne zakupy....:/) kot w śniegu mały na oko 3 miesiące maks cały we krwi z tylnej łapki zdarta skóra, z oczu i z pyska płynie krew, ja w śniegu razem z nim łzy same lecą ..a ludzie przechodzą obok i patrzą na mnie jak an idiotke..:/ Kotek nie przeżył zbyt duże urazy wewnętrzne...:/ a ludzie to świnie.. przepraszam za wyrażenie ale najbardziej na świecie nienawidze ludzi!

Przyłączam się!!! Ludzie (choć nie wszyscy) są często bez serca. Że kot leży? "To co? To TYLKO kot" Że płacze siedząc w zaspie? "Daj spokój! przecież to TYLKO kot" Że głodny? "Przestań! to TYLKO kot"
Mdli mnie od takich tekstów i czuję obrzydzenie, gdy ktoś tak mówi. Jak znalazłam w zaspie 3miesięcznego Mikołajka, to się stukali w głowę co niektórzy, że go zabieram. A dziś Miki ma DT, jest zdrowy i szczęśliwy :)
A przecież to był TYLKO kot...
[...] nieme stworzenia, jak dobrze wiadomo, są znacznie lepszymi sędziami tożsamości i charakteru niźli my sami
(Virginia Woolf)

berushka

Od: Sob paź 23, 2010 20:06

Post » Wto sty 11, 2011 18:59 Re: Puste oczodoły!!! Toffi prosi o wsparcie!!! POMÓŻ MU!!!

Kiciuś musi mieć bardzo często przemywane rany w oczodołach, połowa płynu bakteriobójczego już została zużyta, jutro zużyję drugie pół i trzeba będzie kupić nowy.
Mam kilka lateksowych rękawiczek, muszę kupić całe opakowanie.
Wykupiłam receptę (dwie maści), co prawda tanie, bo jedna kosztuje 10zł, ale już zostało tylko 1,5 i będę musiała kupić więcej. Dodatkowo codzienne zastrzyki z antybiotykiem i środki przeciwbólowe... Studnia bez dna, a przecież jeszcze trzeba będzie zabieg zrobić.
Póki co pieniążków wystarczy, więc się nie martwię, mam nadzieję, że nie zabraknie funduszy :ok:
Zdjęcia Toffiego po przepłukiwaniu oczodołów:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I po smarowaniu maścią:
Obrazek

ifciastu

[poprzednia][następna]