Piękne kociątko chce do domu!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lis 29, 2010 19:28 Re: Piękne kociątko chce do domu!

My wzięliśmy dwa kotki od genowefy, wątek viewtopic.php?f=1&t=84060&p=6729110&hilit=Nikusiowo#p6729110
Maluchy bardzo chorowały od przyjazdu przez dwa miesiące, było podejrzenie nowotworu, już jest lepiej,Jeżynka nowotworu na szczęście nie ma, ale chłopczyk - Jeżynek - ma wadę serca. Nie może biegać, bawić się. Jeżynka - dziewczynka - ta odratowana, już w dobrej formie, nudzi się bo nie ma się z kim bawić. Tak by się jej przydał aktywny młody kotek! A kardiologiczny Jeżynek bawi się na leżąco z również kardiologicznym wujkiem Nikusiem (dużym kotem) - oboje nie mogą się męczyć. Ale Twój maluch już obiecany? No i daleko... Ale bardzo byśmy chcieli takiego kotka :1luvu:
Paluszek

Post » Pon lis 29, 2010 19:31 Re: Piękne kociątko chce do domu!

Szeherezada okazała się nie poważna.
Zakończyłam rozmowe,zresztą już znalazła kociątko do adopcji.
Legnica

Post » Pon lis 29, 2010 19:37 Re: Piękne kociątko chce do domu!

To wejdź na nasz wątek i oceń - mamy pięć kotów, szósty - Kizia - niestety pojechała do domu na wsi do znajomych, bo od trzech laty nieprzerwanie lała kilkanaście razy dziennie. Dostarczam jej karmę, finansuję, jak będzie trzeba, pomogę z wetem, ale nie dało się mieszać z nią w bloku.Nie mogę odżałować, ale nie dałam już rady. A mamy trzy starsze koty i te dwa małe. Male zasadniczo miały być u mojej córki - mieszka blisko, ale tak chorowały, że to przekroczyłoby finanse studentów, no i się bali, że czegoś nie dopatrzą, dlatego zostały u mnie. Ten szósty też byłby u mnie. Może kiedyś w perspektywie trzy małe pójdą do nich, ale ja wtedy dopilnuję, żeby spełniali warunki (okna). A na razie wcale nie jest nam za ciasno :D Pomyśl, czy by do nas pasował?
Paluszek

Post » Pon lis 29, 2010 19:55 Re: Piękne kociątko chce do domu!

Jakby co, to ja mogę dowieźć z Wrocławia do Gliwic, bo jeżdżę raz w miesiącu 8) Teraz będę jechac prawdopodobnie w środę, 1 grudnia.

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Pon lis 29, 2010 20:59 Re: Piękne kociątko chce do domu!

O jak super! Do Gliwic znacznie bliżej. Ale to Legnica zdecyduje. Może?
Paluszek

Post » Pon lis 29, 2010 22:41 Re: Piękne kociątko chce do domu!

No proszę ... jakie dobre wiadomości :)

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Pon lis 29, 2010 22:44 Re: Piękne kociątko chce do domu!

Szkoda, że już mnie oceniłaś, Legnica. Nie obiecałyśmy sobie nic, pisałyśmy tylko wstępnie. A znalazłam kotka z możliwością transportu. No i nikt mnie nie nazywa "niepoważną".
Mimo wszystko życzę kotkom rychłego znalezienia domu.

Szeherezada

Od: Nie lis 28, 2010 20:40

Post » Pon lis 29, 2010 22:59 Re: Piękne kociątko chce do domu!

Szkoda to marnowania czyjegoś czasu,tak oceniam kontakt z tobą.
Legnica

Post » Pon lis 29, 2010 23:16 Re: Piękne kociątko chce do domu!

Myślałam, że wolontariusze to dobrzy i mądrzy ludzie. Ale cóż, człowiek uczy się na błędach.

Szeherezada

Od: Nie lis 28, 2010 20:40

Post » Wto lis 30, 2010 10:08 Re: Piękne kociątko chce do domu!

Legnica, to zdecydowanie odpowiedzialna i mądra osoba, stawiająca dobro swoich małych podopiecznym na pierwszym miejscu.
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Wto lis 30, 2010 10:09 Re: Piękne kociątko chce do domu!

gabi.cezar pisze:Legnica, to zdecydowanie odpowiedzialna i mądra osoba, stawiająca dobro swoich małych podopiecznym na pierwszym miejscu.

właśnie

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto lis 30, 2010 11:41 Re: Piękne kociątko chce do domu!

Temat Szeherezada uważam za zamknięty :!:

I zdecydowanie wolę, żeby obecny opiekun kota odpowiedzialnie wybrał dla niego dom,
nawet "męcząc" odrobinę przy tym potencjalny DS, niż lekką ręką oddał zwierzaka,
ciesząc się, że "jeden problem z głowy", bo "kotek szybko poszedł".
Zwłaszcza w przypadku kotów wymagających specjalnej opieki i zainteresowania,
np. głuchych, niewidomych czy ze schorzeniami neurologicznymi, szczególnie staranny
wybór domu jest koniecznych :!: Żeby później nie było zdziwienia, że drugi kotek
chodzi po polu i nic mu nie jest, a ten zginął pod samochodem ... bo jakoś się nie wpadło
na to, że głuchy kot może zwyczajnie go nie usłyszeć :evil:

Wyżej opisane stanu chorobowe nie dotyczą Astiego, ani Artiego, więc proszę tego nie wiązać
bohaterem wątku :kotek:

Legnica robi bardzo dużo dobrej roboty, jest odpowiedzialna i doświadczona ... szanuję Jej decyzje
o wyborze DS, bo odpowiedzialność za nie sama przecież ponosi :idea:

Głaski dla futrzastych burasków i nie tylko Obrazek

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Wto lis 30, 2010 14:59 Re: Piękne kociątko chce do domu!

Wszystko wskazuje, że Asmi przyjedzie do nas. Cieszymy się bardzo :1luvu: :1luvu: :1luvu: Dziękuejmy też za pomoc w transporcie. W czwartek będzie w domu :ok:
Paluszek

Post » Wto lis 30, 2010 15:03 Re: Piękne kociątko chce do domu!

Paluszek pisze:Wszystko wskazuje, że Asmi przyjedzie do nas. Cieszymy się bardzo :1luvu: :1luvu: :1luvu: Dziękuejmy też za pomoc w transporcie. W czwartek będzie w domu :ok:

:dance: :dance2: :dance: :dance2: :balony: :balony: :balony: :surprise:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Wto lis 30, 2010 15:17 Re: Piękne kociątko chce do domu!

Cieszę się że maluszek znalazł jednak domek :) :piwa: :piwa: :piwa:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

[poprzednia][następna]