Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Werneu pisze:kot nadal jest u mnie teraz w piwnicy ma tam cieplej niż w aucie, no i termofor oczywiście. w poniedziałek dalszy ciąg leczenia, Kot ma wilczy apetyt, je za 7 musi nadrabiać bo jest bardzo chudy. zero chętnych do adopcji po za Panią niechcącą kastrata.
Werneu pisze:kot nadal jest u mnie teraz w piwnicy ma tam cieplej niż w aucie, no i termofor oczywiście. w poniedziałek dalszy ciąg leczenia, Kot ma wilczy apetyt, je za 7 musi nadrabiać bo jest bardzo chudy. zero chętnych do adopcji po za Panią niechcącą kastrata.
Szanuje wypowiedzi wasze do kastracji, ale uszanujcie moje i innych ja posiadam koty od 24 lat i dopiero od 7 lat kastruje wcześniej nie byłam zwolenniczką kastrowania i nie pamiętam brzydkich zapachów od samców. zresztą miałam niedawno niekastrowanego kota wykastrowałam go bo znaczył !!! ale nie śmierdziało, po kastracji DOROSŁEGO kota długo nie pożył 2 lata bo dostał plazmocytarne zapalenie dziąseł ulubiona choroba kastratów i po kocie. Więc ja już albo nie zdecyduję się więcej na samca albo nie będę kastrować. Mój 7 letni kastrat ma paradontozę a 9 letnia kastrowana kotka mocznik UREA >300 też już długo nie pośmiga, a koty niekastrowane do 20 lat żyją. Więc sądzę, że nie potrzebnie dałam się namówić na kastracje bo skracam im życie o jakieś 10 lat.
dite pisze:jeżeli kot oraz sterylizacja są za dużym obciążeniem dla forumowiczki, widziałam na wątku ofertę "przejęcia", tak piękny kot znajdzie dom bardzo szybko, nie widzę powodu oddawania go niewysterylizowanego pierwszej zgłaszającej się osobie
Werneu pisze:jeśli kot ma byś nie wychodzący nie będzie się bił, nie będzie kopulował chyba że nogę od stołu, nie będzie miał co zapylać a mieszkanie tej kobiety jest na 9 piętrze więc nie ucieknie. zrobiłam wywiad z tą kobietą ale decyzji nie podjęłam. Więc dajcie sobie spokój z tymi gadkami bo może ktoś jutro zadzwoni powie że chce tego kota, że chce go kastrowanego i niepotrzebnie się pocicie nad swoimi wywodami. Jeśli właściciel zechce kastrata takiego dostanie.
seja pisze:Mogę go od Ciebie przejąć
Bo to katolicki naród jest.Werneu pisze:TAKI PIĘKNY KOT A OD TYGODNI WEGETOWAŁ W MĘCZARNIACH PRZY KOŚCIELE I NIKT SIĘ NIE ZAINTERESOWAŁ.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 29 gości