Maluchy z wrocławskiego schroniska już u siebie.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 21, 2010 13:22 Re: Kotka w typie tajskim szuka domu

ossett pisze:No, ale jeżeli ona jest w typie tajskim to pewnie wszystko przetrzyma, a jak nie to tylko mniej kłopotu będzie.

:?: :?: :?: :?: :?: :?: 8O 8O 8O 8O 8O 8O :? :? :? :?

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto wrz 21, 2010 13:31 Re: Kotka w typie tajskim szuka domu

ossett pisze:Kocicom w rui też nie. krwotoku mogą dostać, czy coś tam w tym typie...

Spokojnie. Jej zachowanie nie świadczy jeszcze, że ma rujkę. :-) Zwłaszcza, że zaledwie kilka dni temu przecież karmiła. Zresztą kotki w rujce też kastrowałam (były umówione wcześniej i robiły mi niespodziankę :? ) i nie było żadnych sensacji, nawet przy takiej 10-letniej.
Ot, jest trochę więcej krwi, ale dobry wet sobie poradzi. W żadnym wypadku nie było krwotoku. I proszę mi tu czarnowidztwa nie uprawiać! :twisted:
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Wto wrz 21, 2010 13:50 Re: Kotka w typie tajskim szuka domu

Moja Sibel tez była ciachana przy początkach drugiej rui. Jak jest to początek to nie ma strachu, w zaawansowanej rui to owszem ale jak początek to nawet weci mówią że można.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto wrz 21, 2010 14:05 Re: Kotka w typie tajskim szuka domu

Śliczna jest ta zołza, a kociaki po prostu boski :1luvu: :1luvu:

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Wto wrz 21, 2010 14:26 Re: Kotka w typie tajskim szuka domu

joluka pisze:
ossett pisze:No, ale jeżeli ona jest w typie tajskim to pewnie wszystko przetrzyma, a jak nie to tylko mniej kłopotu będzie.

:?: :?: :?: :?: :?: :?: 8O 8O 8O 8O 8O 8O :? :? :? :?

no właśnie-jak to rozumieć ossett ??????????????????????????????????????????
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto wrz 21, 2010 14:28 Re: Kotka w typie tajskim szuka domu

ceka pisze:boskie kotki,czy maluchy jak podrosna beda do adopcji?narazie to widze malizny wiec nie ma o czym gadac.chcialabym z moimi synkami przygarnac kotka, najlepiej wysterylizowanego.pozdrawiam

wysterylizowanego,czyli ok.ośmiomiesięcznego,tak??
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto wrz 21, 2010 14:38 Re: Kotka w typie tajskim szuka domu

smarti pisze:
ceka pisze:boskie kotki,czy maluchy jak podrosna beda do adopcji?narazie to widze malizny wiec nie ma o czym gadac.chcialabym z moimi synkami przygarnac kotka, najlepiej wysterylizowanego.pozdrawiam

No jeśli kocurka to nie młodszego, bo wcześniej nie powinno się kastrować - musi się dobrze układ moczowy rozwinąć żeby kamyków nie było potem. Kotkę to półroczną już można sterylizować spokojnie.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto wrz 21, 2010 17:54 Re: Kotka w typie tajskim szuka domu

Gibutkowa pisze:Moja Sibel tez była ciachana przy początkach drugiej rui. Jak jest to początek to nie ma strachu, w zaawansowanej rui to owszem ale jak początek to nawet weci mówią że można.

To ja już się z góry cieszę na to jakie będą zawstydzone miny mieli ci weci z których usług i porad ja korzystałam jak im powiem, że tak można kocice w rui ciachać bez żadnych obaw i że nawet te półroczne można, bo oni jacyś tacy zacofani chyba są jak się okazuje...

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Wto wrz 21, 2010 18:04 Re: Kotka w typie tajskim szuka domu

Gibutkowa pisze:
smarti pisze:

No jeśli kocurka to nie młodszego, bo wcześniej nie powinno się kastrować - musi się dobrze układ moczowy rozwinąć żeby kamyków nie było potem.

Hmmm :? To nie ten temat, ale żadne badania tego nie pokazują. Choć weci powtarzają.... Szkoda, bo cierpią na tym zwierzaki, ja żałuję, że czekałam z kastracją kocura aż dojrzeje.

Choć wiadomo - decyduje o tym DT i ma prawo.

A kociaki piękne, zresztą mama też.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Wto wrz 21, 2010 18:07 Re: Kotka w typie tajskim szuka domu

ossett,ja na twoim miejscu w ogóle bym się nie wypowiadała-biorąc pod uwagę twoją wczesniejszą wypowiedż.
żenua :oops:

smarti

Post » Wto wrz 21, 2010 18:12 Re: Kotka w typie tajskim szuka domu

No jeśli kocurka to nie młodszego, bo wcześniej nie powinno się kastrować - musi się dobrze układ moczowy rozwinąć żeby kamyków nie było potem. [/quote]

Hmmm :? To nie ten temat, ale żadne badania tego nie pokazują. Choć weci powtarzają.... Szkoda, bo cierpią na tym zwierzaki, ja żałuję, że czekałam z kastracją kocura aż dojrzeje.

Choć wiadomo - decyduje o tym DT i ma prawo.

A kociaki piękne, zresztą mama też.[/quote]

mnie nie chodzi o czekanie aż dojrzeje a wyczucie momentu w którym dojrzał.
pierwsze smrodliwe zaznaczenie terenu lub pierwsza próba włóczęgi w wieku ok 8 mies. i ciach.
ja w tym czasie chodzę za swoimi kocurami krok w krok..

smarti

Post » Wto wrz 21, 2010 18:16 Re: Kotka w typie tajskim szuka domu

ossett pisze:
Gibutkowa pisze:Moja Sibel tez była ciachana przy początkach drugiej rui. Jak jest to początek to nie ma strachu, w zaawansowanej rui to owszem ale jak początek to nawet weci mówią że można.

To ja już się z góry cieszę na to jakie będą zawstydzone miny mieli ci weci z których usług i porad ja korzystałam jak im powiem, że tak można kocice w rui ciachać bez żadnych obaw i że nawet te półroczne można, bo oni jacyś tacy zacofani chyba są jak się okazuje...

Jeszcze raz przeczytaj to co napisałam o rui. A potem jeszcze raz. I jeszcze raz. :roll:
Tak, półroczne kotki się sterylizuje, bo półroczne kotki już mają często rujki i czasem nawet są zaciążone.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto wrz 21, 2010 18:31 Re: Kotka w typie tajskim szuka domu

Gibutkowa :) ale z Ciebie optymistka :ryk: :ryk:
sądzisz że wielokrotne czytanie każdemu pomaga :?: :?: :roll: :roll:
ośmielę się wątpić ,niestety :roll:

smarti

Post » Wto wrz 21, 2010 19:11 Re: Kotka w typie tajskim szuka domu

smarti pisze:Gibutkowa :) ale z Ciebie optymistka :ryk: :ryk:
sądzisz że wielokrotne czytanie każdemu pomaga :?: :?: :roll: :roll:
ośmielę się wątpić ,niestety :roll:

staram się być miła :mrgreen: muszę się oduczyć bluzgać bo koty się uczą ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto wrz 21, 2010 19:18 Re: Kotka w typie tajskim szuka domu

Gibutkowa pisze:Jeszcze raz przeczytaj to co napisałam o rui. A potem jeszcze raz. I jeszcze raz. :roll:
Tak, półroczne kotki się sterylizuje, bo półroczne kotki już mają często rujki i czasem nawet są zaciążone.

to niestety prawda - nasza niewidoma Malwinka miała w tym wieku podobno sterylkę aborcyjną... :(

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

[poprzednia][następna]