Kolejowe kociaki czyli pamiątka z wakacji ;-)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro mar 09, 2011 17:54 Re: Kolejowe kociaki czyli pamiątka z wakacji ;-)

Witajcie! Przepraszam za zniknięcie z forum. Jak już pisałam na wątku Cyrylka, maluszki, które nawiasem mówiąć, wcale nie są takie małe, ósmy miesiąc im idzie, zostały u nas na stałe :oops: :oops: :oops: Kocurek dostał na imię Baca, a koteczka - Szarotka. Próbowaliśmy je wyadoptować, nawet była chętna, ale zaczęły nam chorować. Przeżyliśmy chwile prawdziwej grozy: w pewnym momencie zaczęły wymiotować i dostały mega biegunki, przestały jeść... Bacuś był już 2 łapkami za TM - podejrzenie: panleukopenia... Przez tydzień codziennie byliśmy u weta na kroplówkach i leczeniu. Zdziwiło mnie tylko, że nie chcieli zrobić testu, bo stwierdzili, że objawy są takie same przy zatruciu (do tej pory nie wiemy co ewentualnie mogło je spowodować) i pp. Na szczęście jakoś się udało, za to potem przypałętało się coś grzybopodobnego...
A Kociaki rosły i kochaliśmy je coraz mocniej. I ten odwieczny dylemat: jeśli przysłała je Honorcia - jak je oddać??? Tym bardziej, że Szarotka ma w sobie sporo z Honoratki (jest miziata, flirtuje i wychodzi z założenia, że im wyżej, tym lepiej - ostatnio wskoczyła na skrzydło drzwiowe... :twisted: ), z drugiej strony, nie mam tej wewnętrznej pewności, że nasza Honorcia wróciła i Bazylek jej nie poznał... Dodatkowo go Bacuś bije, a rozdzielać rodzeństwa nie chcemy. Strasznie to wszystko zagmatwane :(

Cyrylek, po początkowych sykach zaakceptował towarzystwo, za to Bazylek do tej pory (a to już pół roku), syczy na kociaki i ucieka przed Backiem, który próbuje przejąć przywództwo w stadzie. Gorzej, że swoją frustrację z powodu ataków młodszego kocura wyładowuje na Bogu ducha winnym Cyrylu... ganiają się, ale nie zabawowo, słychać wrzaski i warczenie, dobrze, że chociaż krew się nie leje, ale na dłuższą metę tak nie można. Od miesiąca w kontakcie siedzi feliway, 25 lutego Bacek został wykastrowany (jego uczucia wobec siostry przestały być braterskie... :twisted: a tak na marginesie mieliśmy dużo szczęścia, że zdążyliśmy - Szarocia dziś dostała 1. rujki...Mam nadzieję, że ruja oznacza, iż nie jest w ciąży???? ). Czy wykastrowanie Backa spowoduje spadek napięcia między nim a Bazylkiem? Co jeszcze możemy zrobić? Szkoda mi Bazyla, widać, że jest zestresowany i nieszczęśliwy. Kochamy maluchy, nie chcemy ich oddawać, ale nie może być tak, że nasz rezydent, żyjący z nami niemal od 4 lat, jest terroryzowany przez "obcych". W końcu on był pierwszy. A Cyrylek też już swoje w życiu przeszedł i wystarczy. Rady mile widziane!
ObrazekObrazek [*]Honorcia (09.2008 - 27.09.09) - wróć, najmilsza! [*] Szyluniu, nasza iskierko (05.2011 - 29.09.2011)[*]Cyrylku, czernidełko ukochane, przepraszam! Czekamy i tęsknimy! (06.2009 - 21.05.2013)[*]

maja_brygida22

Od: Czw sty 10, 2008 15:36

Post » Śro mar 09, 2011 20:16 Re: Kolejowe kociaki czyli pamiątka z wakacji ;-)

Może sie uspokoić, bo gówniarz dojrzewa. Myślę ,że te wrzaski w zabawie i groxnie wyglądające ataki to taka męska zabawa. Oba młode samce pełne wigoru. Polecałabym napisac do ryski forumowej. Ona robi krople homeopatyczne .Dla Bazylka moze byłoby to rozwiązaniem. DS ma w tej chwili podobną sytuację i najstarszej rezydentce bardzo pomogły.Ja osobiście wierzę w homeopatie.

No to się dokociliście.
faktyzcnie chwile były ciężkie i stresujące. Dobrze,że dobrze sie skończyło. Dzielnie sobie poradziliscie :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw kwi 21, 2011 11:02 Re: Kolejowe kociaki czyli pamiątka z wakacji ;-)

Obrazek co nowego u kociastych?

jakies foto Cyrylka moge prosic? :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt kwi 22, 2011 11:34 Re: Kolejowe kociaki czyli pamiątka z wakacji ;-)

Obrazek

Kto ty jesteś?
Jajeczko
Jaki znak twój?
Żółteczko
Gdzie ty mieszkasz?
W skorupce
W jakim kraju?
W kurzej dupce

wesołego i mokrego jajka :piwa:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20