Ostatni czwartek kocurków? NIE! Kocury bezpieczne w DT u Ani

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lip 23, 2010 7:23 Re: Mars i Podróżnik- 7 dni do eutanazji-Szczecin- DT/DS na cito

hop
ObrazekObrazek

77renifer

Od: Śro lut 11, 2009 21:09

Post » Pt lip 23, 2010 9:50 Re: Mars i Podróżnik- 7 dni do eutanazji-Szczecin- DT/DS na cito

Szkoda kotków, ale im się właściciel trafił, prawdziwy pan życia i śmierci. Do góry, biedaki, po domek :!:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pt lip 23, 2010 10:43 Re: Mars i Podróżnik- 7 dni do eutanazji-Szczecin- DT/DS na cito

Podrzucam i liczę na cud..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pt lip 23, 2010 10:51 Re: Mars i Podróżnik- 7 dni do eutanazji-Szczecin- DT/DS na cito

:roll:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt lip 23, 2010 10:59 Re: Mars i Podróżnik- 7 dni do eutanazji-Szczecin- DT/DS na cito

Pixia pisze:Jedyne co mogę napisać to to, że mamy troszkę wydłużony czas.
W poniedziałek trafią do naszej siedziby, ale tam nie mogą długo siedzieć ponieważ nie mamy tam na to warunków. Do lecznicy przychodzą w większości chore zwierzaki a to dla chłopaków zagrożenie. Schronisko nie przyjmie bo to koty właścicielskie. Z uśpieniem no cóż.... są pewnie i tacy "weterynarze", którzy są w stanie to zrobić. Mam nadzieję, że mając w miarę sprawę pod kontrolą nie przyjdzie tej kobiecie jakiś głupi pomysł do głowy.

Pomoc nadal potrzebna. Brak dt i perspektyw dla nich. :(

Czyli podsumowując koty odchodzą od tej "opiekunki" trafiają do was do Szczecina.
Znam przypadki (nie osobiście)gdzie wystarczy odpowiednia kwota i weterynarz się nie zastanawia :evil: :evil: :evil:
Czy koty mają allegro może :oops:
Wezmę się dzisiaj za ogłaszanie ich na stronach i na NK :twisted:

Ps: czy mogłabym prosić kogoś o jakieś ładne ogłoszenie :oops: bo ja to mało twórcza jestem :oops: i nie wiem czy kontakt w sprawie kotów jest ten sam

CatAngel

Post » Pt lip 23, 2010 13:03 Re: Mars i Podróżnik- 7 dni do eutanazji-Szczecin- DT/DS na cito

CatAngel pisze:Ps: czy mogłabym prosić kogoś o jakieś ładne ogłoszenie :oops: bo ja to mało twórcza jestem :oops: i nie wiem czy kontakt w sprawie kotów jest ten sam

Podeślę za 2,3 godzinki większe fotki i dokładniejsze informacje.
Dziękuję. :1luvu:

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Pt lip 23, 2010 13:05 Re: Mars i Podróżnik- 7 dni do eutanazji-Szczecin- DT/DS na cito

Pixia pisze:
CatAngel pisze:Ps: czy mogłabym prosić kogoś o jakieś ładne ogłoszenie :oops: bo ja to mało twórcza jestem :oops: i nie wiem czy kontakt w sprawie kotów jest ten sam

Podeślę za 2,3 godzinki większe fotki i dokładniejsze informacje.
Dziękuję. :1luvu:

Ok będę czekać. Dziękuję :mrgreen:

CatAngel

Post » Pt lip 23, 2010 15:55 Re: Mars i Podróżnik- 7 dni do eutanazji-Szczecin- DT/DS na cito

Przypominamy o biedakach i prosimy o pomoc..

Kaprys2004

Post » Pt lip 23, 2010 16:01 Re: Mars i Podróżnik- 7 dni do eutanazji-Szczecin- DT/DS na cito

czekamy czekamy :)

CatAngel

Post » Pt lip 23, 2010 17:14 Re: Mars i Podróżnik- 7 dni do eutanazji-Szczecin- DT/DS na cito

Napisałam coś takiego do ogłoszeń:

Zgłosiła się do nas osoba z prośbą o pośrednią pomoc dla dwóch, zdrowych, rocznych kocurków. Oferty czworonogów trafiły na naszą stronę internetową. Nagle ich opiekunka stwierdziła, że koty mają tydzień na znalezienie domu. Powodem, który przedstawiła jest to, że się przeprowadza. Tym samym traktując swoich podopiecznych jak stary niepotrzebny mebel. Kobieta wychodzi z założenia, że bardziej humanitarne jest uśpienie dwóch kocurków niż oddanie do schroniska. Oczywiście weterynarz nie wykona takiej czynności ponieważ te stworzenia dopiero co zaczynają życie. Jeżeli opiekunka nie będzie miała wyboru i wypuści je na wolność? Czy dadzą sobie radę w stadzie? Odpowiedź brzmi: NIE. Czy trafiając z kanapy do schroniskowej klatki będą wiedziały jak się odnaleźć w nowej sytuacji? NIE. Dlatego też zwracam się do Państwa z prośbą o pomoc. Nasze kocie domy tymczasowe są wypełnione po brzegi, obecnie jest szczyt kociej górki. Szukam domu, który przygarnie kocurki tymczasowo do momentu adopcji. Wraz z nimi jest zapewnione wyposażenie oraz karma. Potrzebne tylko dobre serce i kawałek spokojnego kąta. Być może poszukujesz właśnie czarnego przystojniaka. Ich dotychczasowa właścicielka opisuje je tak:

"Mars jest żywiołowym, ufnym, lubiącym pieszczoty kotem, czasami gadatliwym. Powinien przebywać w domu bez innych kotów, może stać się zdominowany przez nie. Doskonale nadaje się do domu dziećmi. Ma potrzebę posiadania swojego własnego terytorium. Mars jest delikatny pod względem zdrowotnym i fizycznym i potrzebuje odpowiedzialnego opiekuna. Oprócz kociego jedzenia, Mars przepada za kiełbaską, parówką i wędlinką. Podróżnik, kiedy już się zaprzyjaźni i zaufa właścicielowi staje się bardzo uczuciowym pieszczochem i czułym kotem. Doskonale nadaje się do domu dziećmi. Ma bardzo silną potrzebę posiadania własnego terytorium, stąd nie nadaje się do domu w którym są już inne koty. Koty są nauczone korzystania z kuwety. Szybko nauczyły się zasad panujących w nowym domu. Koty wychowane były w domu pełnym miłości, spokoju, do którego trafili z ulicy jako 3-miesięczne kocięta. Niestety ich dotychczasowa właścicielka przeszła poważną operację kręgosłupa (porusza się tylko przy pomocy balkonika) i nie jest w stanie się nim opiekować kocurkami. Obecnie koty przebywają w domu zastępczym (w którym jest łącznie sześć kotów) w którym pozostać mogą najpóźniej do końca lipca. Koty przeznaczone do adopcji osobno."
Jeżeli uda się nam dzięki Państwu znaleźć dom tymczasowy, możliwe będzie stworzenie pełnego obrazu zachowania czarnuszków. Z wiarygodnym i pełnym opisem będzie łatwiej znaleźć im odpowiedzialny dom stały.

Wszelkich informacji udzielam pod wybranym rodzajem kontaktu: Magdalena: 510-244-149 internet.toz@o2.pl gg 20231936. W imieniu tych nieświadomych jeszcze stworzeń proszę o pomoc. Bieżące informacje znajdą Państwo również na kocim blogu: http://domtymczasowy-pixia.blogspot.com/ Kocurki obecnie przebywają w Szczecinie.

Dzisiaj wieczorem lub jutro spróbuję dodać kilka ogłoszeń na naszych portalach szczecińskich.

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Pt lip 23, 2010 20:20 Re: Mars i Podróżnik- 7 dni do eutanazji-Szczecin- DT/DS na cito

Kotki czekają na zmiłowanie..

Kaprys2004

Post » Pt lip 23, 2010 21:16 Re: Mars i Podróżnik- 7 dni do eutanazji-Szczecin- DT/DS na cito

HOP

Kaprys2004

Post » Pt lip 23, 2010 22:01 Re: Mars i Podróżnik- 7 dni do eutanazji-Szczecin- DT/DS na cito

UP :roll: halo domku wiem, że tu jesteś :ryk: pokaż się :roll:

CatAngel

Post » Sob lip 24, 2010 9:19 Re: Mars i Podróżnik- 7 dni do eutanazji-Szczecin- DT/DS na cito

Nie spadamy :roll:

CatAngel

[poprzednia][następna]