Szpilka, piękna tricolorka, już w domu stałym

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 21, 2010 12:43 Re: Koteczka tricolor- potrzebny dom posterylkowy [dolnośląskie]

Zgłosiłam kotkę na wątek kotków pastelowych: viewtopic.php?f=13&t=86564&p=6221274#p6221274
Może tam ktoś ją wypatrzy i da jej szansę na DT/DS :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Śro lip 21, 2010 14:09 Re: Koteczka tricolor- potrzebny dom posterylkowy [dolnośląskie]

Agness78 pisze:
makabresku pisze:No ma, miała już wcześniej, w ogóle było tego więcej, ale ją psikałam chitopanem i te mniejsze się wygoiły, została tylko jeszcze ta na łopatce, strup na główce i koło prawego oka. Rozdrapywała je sobie ciągle.

Obawiam się że to może być alergia pokarmowa lub inna. Miałam kiedyś kotkę która miała podobne ranki które drapała.
Teraz jest już w DS ale alergia niestety się potwierdziła i kotka jest na karmie RC hypoalergic ( która jest niestety droga :( ) i teraz nie ma żadnych ran. Jak tylko zaczęła jeść normalną karmę ranki wróciły :(

Chyba nie, jej się to pojawiło nagle, z tego co wiem. Chyba sobie po prostu wydrapała, bo ją coś pogryzło. Strasznie zapchlona była, odpchliłam ją przed wyeksportowaniem, mam nadzieję, że żadne tałatajstwo się nie uchowało, ale ani razu nie widziałam, żeby się drapała po tym odpchleniu.

Dzięki ogromne za podrzucanie i linkowanie, póki co magluję wszystkich znajomych, ale lipa.
Obrazek

makabresku

Od: Nie lis 22, 2009 19:14

Post » Śro lip 21, 2010 16:05 Re: Koteczka tricolor szuka domu stałego [dolnośląskie]

Ona jest po prostu boska. Jak przyszłam z pracy, to jak mnie tylko zobaczyła, to zaczęła mruczeć. Nawet jej głaskać nie trzeba było. Siku niestety jeszcze nie robiła, ale mogla być odwodniona mocno. Zamknęliśmy ją na czas naszej nieobecności w sypialni, żeby miała spokój. No ale siku nie zrobiła. Na szczęście pije i je. Od razu mówię, że ją rozpieścimy bardzo, bo mój kot jest kotem Barfujacym i w domu z jedzenia dla kota, mam tylko trochę Orijena, Acany i całe mnóstwo surowego mięsa. Kocia wybrała surowiznę :] Na razie myślimy nad imieniem dla niej. Mój ma dobre pomysły, więc może coś wymyśli fajnego (kiedyś ;))
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Śro lip 21, 2010 16:39 Re: Koteczka tricolor- potrzebny dom posterylkowy [dolnośląskie]

Agness78 pisze:
makabresku pisze:No ma, miała już wcześniej, w ogóle było tego więcej, ale ją psikałam chitopanem i te mniejsze się wygoiły, została tylko jeszcze ta na łopatce, strup na główce i koło prawego oka. Rozdrapywała je sobie ciągle.

Obawiam się że to może być alergia pokarmowa lub inna. Miałam kiedyś kotkę która miała podobne ranki które drapała.
Teraz jest już w DS ale alergia niestety się potwierdziła i kotka jest na karmie RC hypoalergic ( która jest niestety droga :( ) i teraz nie ma żadnych ran. Jak tylko zaczęła jeść normalną karmę ranki wróciły :(

Wieczorem podam Ci nazwę leku który pięknie działa na - również prawdopodobnie - alergię pokarmową mojej schroniskowej chudziny (podobne są te nasze dziewczynki.. :1luvu: ). Jedno smarowanie i jest śliczna skórka.. Przy niesmarowaniu jakoś to nawraca.. A kota dostaje tylko RC.. :roll:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro lip 21, 2010 17:07 Re: Koteczka tricolor szuka domu stałego [dolnośląskie]

Ja o gotowych karmach mam slabe zdanie (w tym o RC). Na razie jest na surowym, powinno się polepszyć. Ale na wszelki wypadek, jakby się nie polepszylo, to napisz nazwę, to kupię i ją wysmaruję :) Ona się w tej chwili nie drapie w ogóle.
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Śro lip 21, 2010 17:28 Re: Koteczka tricolor szuka domu stałego [dolnośląskie]

Zdania jak ze wszystkim u Polaków są bardzo podzielone: albo-albo..
Chyba potrzebna będzie recepta..

Kaprys2004

Post » Śro lip 21, 2010 17:59 Re: Koteczka tricolor szuka domu stałego [dolnośląskie]

Zobaczymy jak będzie wyglądać za parę dni. Na razie nie drapie. Sa strupki. A receptę, jakoś się wytrzaśnie. Mam swoje wtyki :)
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Śro lip 21, 2010 19:09 Re: Koteczka tricolor szuka domu stałego [dolnośląskie]

Kciuki za kotkę :ok: a czy ona ma jakieś ogłoszenia w netcie? Turkawka może pstryknij jej jakieś cudne fotki a ja zrobię jej wypasione Allegro? :ok:

Agness78

Post » Śro lip 21, 2010 19:10 Re: Koteczka tricolor- potrzebny dom posterylkowy [dolnośląskie]

makabresku pisze:
Agness78 pisze:

Chyba nie, jej się to pojawiło nagle, z tego co wiem. Chyba sobie po prostu wydrapała, bo ją coś pogryzło. Strasznie zapchlona była, odpchliłam ją przed wyeksportowaniem, mam nadzieję, że żadne tałatajstwo się nie uchowało, ale ani razu nie widziałam, żeby się drapała po tym odpchleniu.

Dzięki ogromne za podrzucanie i linkowanie, póki co magluję wszystkich znajomych, ale lipa.

słyszałam że koty i psy niektóre mają alergię właśnie na pogryzienia pcheł.... więc może i od pcheł to miała :roll:

Agness78

Post » Śro lip 21, 2010 21:22 Re: Koteczka tricolor szuka domu stałego [dolnośląskie]

Okej, postaram się. Tylko ona ciągle pod łózkiem siedzi i dalej nie siusiała. Jak do jutra nic, to jade z nią do Pani doktor.
Przywiozłam maluchy do domu, to na nie syczała (i tak z rozpędu troche też na Sznurka)
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Śro lip 21, 2010 22:12 Re: Koteczka tricolor- potrzebny dom posterylkowy [dolnośląskie]

Kaprys2004 pisze:Wieczorem podam Ci nazwę leku który pięknie działa na - również prawdopodobnie - alergię pokarmową mojej schroniskowej chudziny (podobne są te nasze dziewczynki.. :1luvu: ). Jedno smarowanie i jest śliczna skórka.. Przy niesmarowaniu jakoś to nawraca..

FLUCINAR N

"Wskazania do stosowania:

Flucinar N w postaci maści jest wskazany w miejscowym leczeniu reagujących na leczenie kortykosteroidami suchych stanów zapalnych skóry, zwłaszcza o podłożu alergicznym, powikłanych wtórnym zakażeniem bakteriami wrażliwymi na neomycynę i przebiegających z nadmiernym rogowaceniem oraz uporczywym swędzeniem, zwłaszcza w: łojotokowym zapaleniu skóry, atopowym zapaleniu skóry, liszaju pokrzywkowym, wyprysku kontaktowym alergicznym, rumieniu wielopostaciowym, toczniu rumieniowatym, łuszczycy zadawnionej, liszaju płaskim."

Kaprys2004

Post » Czw lip 22, 2010 8:27 Re: Koteczka tricolor szuka domu stałego [dolnośląskie]

turkawka pisze:Okej, postaram się. Tylko ona ciągle pod łózkiem siedzi i dalej nie siusiała. Jak do jutra nic, to jade z nią do Pani doktor.
Przywiozłam maluchy do domu, to na nie syczała (i tak z rozpędu troche też na Sznurka)

ja kiedyś też tak miałam z kotką po sterylce :( Nie siusiała ani nie kupkała 2 dni - pewnie załatwoła się u weta po zabiegu ale nie zapytałam :oops: 2 dnia pod wieczór pojechałam do weta przerażona że coś nie tak a kota w drodze zrobiuła i siu i qpala do transporterka :lol: Oby tri takich wrażeń Ci nie dostarczyła :lol:

Agness78

Post » Czw lip 22, 2010 9:50 Re: Koteczka tricolor szuka domu stałego [dolnośląskie]

Agness78 pisze:
turkawka pisze:Okej, postaram się. Tylko ona ciągle pod łózkiem siedzi i dalej nie siusiała. Jak do jutra nic, to jade z nią do Pani doktor.

ja kiedyś też tak miałam z kotką po sterylce :( Nie siusiała ani nie kupkała 2 dni - pewnie załatwoła się u weta po zabiegu ale nie zapytałam :oops: 2 dnia pod wieczór pojechałam do weta przerażona że coś nie tak a kota w drodze zrobiuła i siu i qpala do transporterka :lol: Oby tri takich wrażeń Ci nie dostarczyła :lol:

:ryk: :ryk: :ryk:

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Czw lip 22, 2010 11:34 Re: Koteczka tricolor szuka domu stałego [dolnośląskie]

Kurcze, niedobrze, że nie sika. Mam nadzieję, że jej to minie. Moja kota też nie załatwiała się przez dwa dni po sterylce.
Obrazek

makabresku

Od: Nie lis 22, 2009 19:14

Post » Czw lip 22, 2010 12:44 Re: Koteczka tricolor szuka domu stałego [dolnośląskie]

makabresku pisze:Kurcze, niedobrze, że nie sika. Mam nadzieję, że jej to minie. Moja kota też nie załatwiała się przez dwa dni po sterylce.

Będzie dobrze :ok: :ok: :ok:

Agness78

[poprzednia][następna]