Fiśka-sliczna trikolorka. Ma DOM w Bedzinie :D

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob paź 16, 2010 18:17 Re: Fiśka-sliczna trikolorka. Ma DOM w Bedzinie :D

Na ten moment wieści są takie;
kicia po wypuszczeniu z transporterka wlazła pod stolik i odmówiła współpracy. Bardzo się bała. Kasia usiadła obok niej na podłodze i zaczęła ją głaskać, i do niej mówić. Jakkolwiek w tej mało wygodnej pozycji niemal wywichnęła sobie rękę, to się udało, kicia dała się przekonać i wyszła. :wink: Zwiedziła mieszkanie, skorzystała z kuwety, pojadła, pozwoliła się wziąć na kolana i wypieścić, a teraz dalej łazi i obwąchuje wszystkie kąty, bardziej juz zainteresowana niż przestraszona. Zdjęcia na razie się zrobić nie da, bo za każdym razem jak się Kasia schyli, żeby pstryknąć, Fisia kurcgalopkiem leci jej dać buzi i przywalić z barana :mrgreen: Kasia obiecała jednak że będzie się starała zdjęcie wreszcie zrobić, może jutro się uda i na pewno wyśle. Ja w każdym razie w poniedziałek zdjęcia machnę osobiście i tu na wątku wkleję. Jest dobrze! :ok:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Sob paź 16, 2010 18:38 Re: Fiśka-sliczna trikolorka. Ma DOM w Bedzinie :D

pomponmama pisze:...Zdjęcia na razie się zrobić nie da, bo za każdym razem jak się Kasia schyli, żeby pstryknąć, Fisia kurcgalopkiem leci jej dać buzi i przywalić z barana :mrgreen: ....
Jest dobrze! :ok:

:lol: i tak to z nia jest, dlatego zdjecia ma przy misce, bo wtedy mozna bylo oddalic sie odpowiednio by zrobic zdjecie

dobrze ze jest dobrze :ok:

dziekuje za wiesci i pomoc w znalezieniu domu :1luvu:
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Nie paź 17, 2010 13:25 Re: Fiśka-sliczna trikolorka. Ma DOM w Bedzinie :D

dostalam mms ze zdjeciem Fiski na rekach malej opiekunki Karoliny :)
Fisia zwiedza mieszkanie, poznaje katy, noc spedzila w lozku dzieciakow :kotek:
hihi dobrze sie zapowiada :ok:

natur11

Post » Nie paź 17, 2010 13:31 Re: Fiśka-sliczna trikolorka. Ma DOM w Bedzinie :D

no przecież wiem co mówię, jak mówię... :wink: Dzisiaj w kościele Kaśka mi żyć nie dawała, tylko cały czas mnie szturchała i opowiadała o Fisi; jaka jest śliczna, jaka kochana, jak ją wycałowała dzisiaj przed wyjściem... 8) W poniedziałek będę ją odrobaczać i robię jej małe spa. Zabieram ze sobą wagę, żeby kicie zważyć, będzie w ruchu furminator i obcinarka do pazurów` :mrgreen: No i oczywiście aparat :ok:
Edit. odrobaczać będę Fisię, nie Kaśkę... :roll:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Nie paź 17, 2010 13:52 Re: Fiśka-sliczna trikolorka. Ma DOM w Bedzinie :D

pomponmama pisze:no przecież wiem co mówię, jak mówię... :wink: Dzisiaj w kościele Kaśka mi żyć nie dawała, tylko cały czas mnie szturchała i opowiadała o Fisi; jaka jest śliczna, jaka kochana, jak ją wycałowała dzisiaj przed wyjściem... 8) W poniedziałek będę ją odrobaczać i robię jej małe spa. Zabieram ze sobą wagę, żeby kicie zważyć, będzie w ruchu furminator i obcinarka do pazurów` :mrgreen: No i oczywiście aparat :ok:
Edit. odrobaczać będę Fisię, nie Kaśkę... :roll:

oczekujemy foto relacji z akcji spa :ok:

natur11

Post » Wto paź 19, 2010 7:38 Re: Fiśka-sliczna trikolorka. Ma DOM w Bedzinie :D

Wiem, że miałam pisać wczoraj, ale wróciłam dosyć późno od Fisi i padłam, zwłaszcza, że Kasia napoiła mnie piwem, żeby jej kot nie zardzewiał :lol: A że ja ekonomiczna jestem to po jednym poczułam się nieco... zmęczona. Fiśka jest jednak troszkę zdenerwowana nową sytuacją. Jeszcze zdarza jej się chodzić na krótkich łapkach, ucieka i chowa się kiedy słyszy jakiś głośny dźwięk na klatce, albo otwierane drzwi. Niemniej czuje się coraz pewniej w wczoraj szalała z papierkiem ku zachwytowi dzieciaków, podobno aż tak bawiła się pierwszy raz. Kicia jest rozpieszczana, szczególnie przez Kamila, który świata poza nią nie widzi. :D Zresztą cała rodzinka jest w nią zapatrzona, włącznie z panem domu, który zanim kot trafił wyraził zgodę na niego, ale na zasadzie - róbcie co chcecie, ja go nie będę dotykał. A teraz tżet Kasi po kryjomu podkarmia kicię, woła i głaszcze, kiedy myśli, że nikt nie widzi, :wink: ale został już na tym przyłapany i bardzo się zarumienił i oczywiście zaczął burczeć, że mu niby kot do łóżka wlazł 8) Tylko jakoś nawet nie próbuje tego kota wygonić z łóżka... :roll: :mrgreen:
Wczoraj Fisia została osobiście przeze mnie odrobaczona, wyczesana furminatorem i szczotką, oraz obcięłam jej pazurki. Kicia ma niesamowite futerko, mięciutkie, gęste i tak mało z niej sierści wyłazi, że jestem w szoku 8O . Za 10 dni powtórzymy odrobaczanie zgodnie z zasadami sztuki :D Żarłok z niej niesamowity :lol: na sam szelest papieru biegnie sprawdzić czy coś nie dostanie. Narobiłam ze 100 zdjęć, z których większość jest do wywalenia, bo to bardzo ruchliwa kicia jest :roll: wkleję tylko te w miarę ostre.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Nic się nie martw matko adopcyjna Fisi! ObrazekKicia jest we właściwym miejscu
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Wto paź 19, 2010 20:13 Re: Fiśka-sliczna trikolorka. Ma DOM w Bedzinie :D

dziekuje za relacje :1luvu:

bardzo sie ciesze ze tak wszyscy od razu sie w niej zakochali, ja wiedzialam ze tak bedzie 8) bo ona jest super fajna kotka (chyba to juz pisalam :roll: :oops: )
co do jedzenia to ma apetyt, swiadczy o tym jej masa - ktora znacznie wzrosla od czasu jak do mnie przyszla, ma wiec tenedencje do przejadania

jesli o mnie chodzi, to chetnie zobacze wszystkie 100zdjec :mrgreen:
jakbys tak miala chwile.... ;)

natur11

Post » Czw lis 04, 2010 22:44 Re: Fiśka-sliczna trikolorka. Ma DOM w Bedzinie :D

ciekawe co tam u Fisi 8)

natur11

Post » Pt lis 05, 2010 5:30 Re: Fiśka-sliczna trikolorka. Ma DOM w Bedzinie :D

Jolu u Fisi wszystko ok - ostatnio stłukła szklanke swojej nowej mamusi i tak sie tym przejęła, ze wlazła pod jakiś mebel w obawie, że ją mamusia zje. Kaśka oczywiście ma wyrzuty sumienia, bo choć nic kotu nie robiła, to może się krzywo spojrzała, skoro Fisia taka wystraszona? W obawie o delikatną psychikę kici, Kasia padła na kolana przed meblem, pod ktorym schowała się kicia i błagała o wybaczenie - ot tak na wszelki wypadek :roll: Ja ostatni sie troche mniej z nimi widze, bo własnie dostałam pracę, ale wszytsko jest ok - nic się nie martw. :ok:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pt lis 05, 2010 9:16 Re: Fiśka-sliczna trikolorka. Ma DOM w Bedzinie :D

nie martwie sie, tylko taka spragniona wiesci jestem..

ciesze sie ze masz prace! :ok:

pozdrawiam

natur11

[poprzednia]