Do oddania za darmo w dobre ręce , Warszawa

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 30, 2010 15:21 Re: Do oddania za darmo w dobre ręce , Warszawa

famka pisze:ipsi przepraszam jesli czujesz się urażona ale napisałam dlaczego tak sie stało
nie umiem potwierdzic na 100% procent że kociaki znajdą dom stały bo człowiek to stworzenie bardzo skomplikowane i czasem nie myślące , raz chce , raz się zastanawia , albo po namyśle zwyczajnie mu sie nie chce bo to nakład obowiązków ,
kociaki tak jak mówiłam wcześniej uczą się , już jedzą same , i pomału kuweta im nie obca ,
i jeśli mogę jeszcze im pomóc w odchowaniu i daję radę , to uważam że tak jest lepiej niż kogos obciażać , jeśli w ciągu tygodnia dane osoby nie zadeklarują się że na pewno wiedzą co to kociak i opieka nad nim , to będziesz pierwsza w kolejce po Tofika :)

A tymczasem ipsi, z którą nie ma takich problemów, poważnie zaoferowała dom kociakowi.
Nie rozmyśli się. I w dodatku pierwsza była.
Nieładnie :!:
Może jednak mogłabyś to odkręcić?
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro cze 30, 2010 15:34 Re: Do oddania za darmo w dobre ręce , Warszawa

Greta_2006 pisze:Nieładnie

famka szuka domu dla kotów gdzie może i jak może, powinna każdą sekundę życia relacjonować on-line na forum? nie było jej przez chwilę, kiedy padła deklaracja domku forumowego, w tym czasie znalazła potencjalny dom i jak napisała tam rozmowy są w toku a tu zaczyna się śledztwo kto był pierwszy i przetarg kto jest lepszym domkiem.
Nieładnie.

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Śro cze 30, 2010 15:45 Re: Do oddania za darmo w dobre ręce , Warszawa

[*] biedna mamusia, pozostały sierotki :( Może jakies imiona ?
Moja jak ją znalazłam była tez taka malutka. Żwirek nasypałam do patelni takiej do pieczenia ciast, bo nie dała rady wejśc do kuwety. Ani razu do dziś dnia nie zrobiła siku byle gdzie. Karmiłam RC dla maluszków właśnie - pięknie wyrosła.
Nie daj im zginąć !!!!

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro cze 30, 2010 16:48 Re: Do oddania za darmo w dobre ręce , Warszawa

kochane -nie sledztwo ,prosze nie wyolbrzymiac.nikt sie nie targuje. jesli ktos wystawia ogloszenie na forum to jednak powinien sprawdzac chociaz raz dziennie co sie dzieje i czy sie pojawila jakas deklaracja domu,pomocy.
ja nie mam cisnienia na tego konkretnego kota- poprostu moglam pomoc i ta pomoc zaoferowalam.
jakos wytlumacze dziecku ze nie bedzie budyniowego u nas tylko jakas inna kocia bida, mysle ze zrozumie.
Obrazek
"Nawet najmniejszy kot jest arcydzielem"Leonardo da Vincimoje koty

ipsi

Od: Pon sty 27, 2003 0:06

Post » Śro cze 30, 2010 17:07 Re: Do oddania za darmo w dobre ręce , Warszawa

Ale żal mamy :(

Rozumiem, że jedno rude bez domku to koteczka? Ktoś mnie pytał o rudą kotkę ale u nas tylko rude chłopaki...
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Śro cze 30, 2010 18:41 Re: Do oddania za darmo w dobre ręce , Warszawa

to może inaczej , nie chodzi o licytację , tylko o dobro kociaków ,

szukałam gdzie się da a przede wszystkim blisko lokalizacją tak żeby i odpowiedzialność osoby bioracej kociaka była po tak zwanym "okiem" , i nie licytujmy już , tylko tak jak napisałam we wczesniejszej wiadomości ludzie to tylko ludzie , może się okazać że kociaków jednak nie wezmą bo coś tam ...... :/

Agulas kotka jest Migotka z góry ruda pod spodem biała , dodam tylko że strasznie mądra z niej będzie kocina , pilnuje braci i karci ich , pokazuje im drogę do miski i do kuwety .

tak jak obiecałam będę zdawać relację w miarę na bieżąco

gdyby nie to ze sama w domu mam już 2 duże kotki , bernardynkę 8 miesięczną i wilczurkę 3 miesięczną , kociaki zostały by pewnie u mnie , bo obok biednego zwierzaka nie przejdę

pozdrawiam

famka

Od: Wto cze 22, 2010 12:47

Post » Śro cze 30, 2010 18:56 Re: Do oddania za darmo w dobre ręce , Warszawa

dite pisze:
Greta_2006 pisze:Nieładnie

famka szuka domu dla kotów gdzie może i jak może, powinna każdą sekundę życia relacjonować on-line na forum? nie było jej przez chwilę, kiedy padła deklaracja domku forumowego, w tym czasie znalazła potencjalny dom i jak napisała tam rozmowy są w toku a tu zaczyna się śledztwo kto był pierwszy i przetarg kto jest lepszym domkiem.
Nieładnie.

Wyraziłam swoją opinię, odnosząc się do postu famki o niezdecydowanych ludziach. Oraz do tego, że ipsi uzyskała zgodę rodziny na tego konkretnego kota.
Przypominam Ci, że to forum dyskusyjne.
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Śro cze 30, 2010 18:58 Re: Do oddania za darmo w dobre ręce , Warszawa

ipsi pisze:jesli ktos wystawia ogloszenie na forum to jednak powinien sprawdzac chociaz raz dziennie co sie dzieje i czy sie pojawila jakas deklaracja domu,pomocy.

Właśnie...
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Śro cze 30, 2010 19:11 Re: Do oddania za darmo w dobre ręce , Warszawa

Dziewczyny nie kłóćcie się :) Mam takiego samego na wydaniu ;) Ipsi, pakować ? :twisted:

Obrazek
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Śro cze 30, 2010 19:40 Re: Do oddania za darmo w dobre ręce , Warszawa

to ja tez co do zasady...
zgadzam sie z tym, co napisala Ipsi - jesli sie robi larum na forum i na gwaltu-rety szuka pomocy, to wypada przynajmniej raz dziennie tu wpasc albo zostawic na siebie jakies namiary...

ja np wydalam zupelnie niepotrzebnie 100 zl na zakup bardzo podstawowych rzeczy dla kociakow bo mialy byc u mnie na DT
na szczescie czulam, ze to sie tak skonczy i nie zrobilam od razu duzego zamowienia na Animalii z puszkami, zwirkiem, itd.
suche i gerberki leca jutro do innych potrzebujacych, kurczaka i wolowine zjem sama :evil:
ale gdybym zamowila od razu jedzenie na Animalii, to bylabym bardzo do tylu - a raczej nie stac mnie w tej chwili na "podarowanie" komus tak duzej ilosci karmy...

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Śro cze 30, 2010 19:54 Re: Do oddania za darmo w dobre ręce , Warszawa

..
Obrazek

ipsi

Post » Śro cze 30, 2010 19:58 Re: Do oddania za darmo w dobre ręce , Warszawa

Miss pisze:Dziewczyny nie kłóćcie się :) Mam takiego samego na wydaniu ;) Ipsi, pakować ? :twisted:

Obrazek

narazie zdeklarowalam sie ze moglabym dac dom mojrze z watku sebriel. nie wiem czy wygram casting;)
Obrazek

ipsi

Post » Śro cze 30, 2010 20:00 Re: Do oddania za darmo w dobre ręce , Warszawa

Spoko - tak tylko reklamuję, może się ktoś skusi ;) Te dzidzie jeszcze za malutkie na przeprowadzkę, ale juz nie długo :kotek:
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Śro cze 30, 2010 21:51 Re: Do oddania za darmo w dobre ręce , Warszawa

Miss "znalazłam" Mojrze domek ;) to i Twoim smrodkom coś wynajdziemy :)
Śliczne są - zwłaszcza w dwupaku :)

a tego wątku komentować nie będę

wanila

Od: Pon cze 13, 2005 16:25

Post » Śro cze 30, 2010 22:02 Re: Do oddania za darmo w dobre ręce , Warszawa

famka - przy oddawaniu kociaków sporządź umowę adopcyjną i zaznacz punkt, że warunkiem adopcji jest późniejsza sterylka/kastracja kotów.
nawet jeżeli domek dobry to nikt nie jest non-stop przy kocie i nie upilnuje go. może zdarzyc się tak, że kot wyjdzie z domu i już jest problem bo mógł się rozmnożyc.
bazarkowo:
handmade: klik
różności: klik

zalbi

Od: Pt wrz 11, 2009 20:04

[poprzednia][następna]