Piękny niebieski indywidualista już w ds :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 27, 2010 14:02 Re: Piękny niebieski indywidualista szuka domu wychodzącego Łódź

Mam pytanko - dlaczego sugerujesz, ze Wazniaka trzeba oddzielic od innych kotow w domu? To nie jest pewnie kwestia obawy o choroby, bo jak rozumiem czas kwarantanny juz minal?
Mam technicznie mozliwosc odseparowania go - ale tylko teoretycznie, bo majac dwojke dzieci nie moge byc pewna zadnego zamkniecia, no chyba ze zamkne pokoj na klucz i bede ten klucz nosic na szyi 8) A moje koty sa dosc towarzyskie i chodza wszedzie za nami, tudziez nie toleruja zamknietych drzwi i zawsze podejmuja proby ich otwarcia...

No i tez troche obawiam sie tego czy po pierwszym wyjsciu na dwor on jeszcze wroci... bo Zbirek do domu juz nie wszedl :(

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Śro sty 27, 2010 14:14 Re: Piękny niebieski indywidualista szuka domu wychodzącego Łódź

Nie sugeruję zamknięcia od innych kotów, w tej chwili siedzi w łazience z jednym i nigdy nie było żadnej bójki. W pokojach mam zamknięte zwierzęta na kwarantannie lub z innych powodów, ale to one są odseparowane od reszty zwierząt, a nie odwrotnie. Jeśli przetrzyma się zwierza odpowiednio długo w zamknięciu w nowym miejscu, to nie zginie, będzie wiedział gdzie ma wrócić. Ważniak jest dzikuskiem i jedyną opcją jaką mam jest wypuszczenie go na działce przystosowanej do dzików u mojej znajomej - są tam ogrzewane budki, okolica jest bezpieczna, koty są karmione codziennie; jednak koleżanka przyjeżdża tam codziennie na 2-3 godziny, chciałabym, aby Ważniak, z racji wieku, miał swoich ludzi, którzy będą obserwowali, czy przychodzi na podwórko, czy znika na całe tygodnie, czy je zostawione jedzenie, czy w ogóle stołuje się gdzie indziej itd. Tak naprawdę nie jestem w stanie zagwarantować niczego w zachowaniu Ważniaka, kot nie otworzył się przed nami, nie zaufał nam. Gdyby nie zaczął jeść, zostałby już dawno wypuszczony. Jednak przełamał się i je. Jest starszy i chciałabym, aby miał kogoś, kto będzie miał na niego oko. Jeśli ktoś doświadczony włoży w niego bardzo dużo pracy i bardzo dużo chęci, może Ważniak zaufa człowiekowi. Jednak na tę chwilę nikt tego nie wie i nie dowiemy się, jeśli nie dostanie szansy. Na działce nie będzie oswajany, będzie sobie żył i już. Chcę dać mu szansę, szukając mu spokojnego kąta u kogoś na podwórzu/w domu. Ważniak siedział u nas w klatce około 1,5 tygodnia, potem został przeniesiony do łazienki. trudno mi powiedzieć coś o nim, gdy jeśli jestem w domu, Ważniak mieszka wciśnięty w kąt szafki na pralce. Wiem tylko tyle, że jest mocno wystraszony, boi się ludzi, a gdy ich nie ma (albo myśli, że ich nie ma) zachowuje się swobodnie - chodzi, myje się, przeciąga, je, pije, korzysta z kuwety. i tyle. Chcę wypuścić go w miejscu, gdzie będzie miał szansę na oswojenie, jeśli będzie tego chciał. Uciekam do pracy
Obrazek

Karoluch

Od: Wto maja 01, 2007 22:50

Post » Czw sty 28, 2010 14:23 Re: Piękny niebieski indywidualista szuka domu wychodzącego Łódź

Coś nowego u Ważniaka :?:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Czw sty 28, 2010 16:37 Re: Piękny niebieski indywidualista szuka domu wychodzącego Łódź

Przyłapałam wczoraj Ważniaka na podłodze chrupiącego suchą karmę, ale zostałam osyczana :o Według prognozy długoterminowej po pierwszym tygodniu lutego znów mają być bardzo silne mrozy, nawet -20, tak więc póki co Ważniak będzie sobie u nas siedział. Gdy się ociepli, a nie znajdzie się nikt chętny na przygarnięcie tego pięknego dzikusa na swoje podwórko, pojedzie na działkę do znajomej, o której pisałam. Mieszkają tam już 2 kotki z jego poprzedniego stada.
Obrazek

Karoluch

Post » Pt sty 29, 2010 18:17 Re: Piękny niebieski indywidualista szuka domu wychodzącego Łódź

No to problem z Ważniakiem!Mam takiego"ważniaka"Jacentego,juz 8 lat,raczy nawet spać w moim łóżku,ale nawet za długo mu sie przyglądać nie moę,bo ucieka,najwiekszy problem,to gdy trzeba mu jakiś zabieg wykonać,to żeby go do weta zanieść,musiałam go premedykować przy pomocy Relanium i to całkiem sporą dawką.Każe się wypuszczac na dwór,wraca na gwizdnięcie,taki,nie całkiem dziki dzik.Ale na dworzu to przychodzi sie miziać i baranki wali.Takie są te kociska! :roll:
Człowiek wybiera sobie PSA,ale to KOT wybiera sobie człowieka!

WIRGINIA

Od: Nie paź 11, 2009 17:58

Post » Pt sty 29, 2010 19:52 Re: Piękny niebieski indywidualista szuka domu wychodzącego Łódź

Obrazek

Szkoda niebieskiego Ważniaka na działkę, może nie odnaleźć się w nowej rzeczywistości :( a czy on ma gdzieś jeszcze ogłoszenia,może na seniorach komuś wpadnie w oko :?: :!:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pt sty 29, 2010 23:27 Re: Piękny niebieski indywidualista szuka domu wychodzącego Łódź

ewan pisze:Szkoda niebieskiego Ważniaka na działkę, może nie odnaleźć się w nowej rzeczywistości :( a czy on ma gdzieś jeszcze ogłoszenia,może na seniorach komuś wpadnie w oko :?: :!:

Bardzo szkoda, bo piękny jest zjawiskowo :D Karoluch - proszę, wstaw jakieś dodatkowe zdjęcia.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Sob sty 30, 2010 13:50 Re: Piękny niebieski indywidualista szuka domu wychodzącego Łódź

Wirginia, podejrzewam, że tak samo byłoby z Ważniakiem (no może oprócz tego miziania się na dworze) ;)
Nie mam za bardzo jak zrobić mu zdjęć, bo dziad przy mnie chowa się na pralkę i tak sobie siedzi
Obrazek
Nie chciałabym wypuszczać go na działki, na pewno odnalazłby się tam, koty czują się tam naprawdę dobrze, ale to już dziadunio, potrzebuje lepszych warunków niż młode dziczki.
Obrazek

Karoluch

Post » Sob sty 30, 2010 14:00 Re: Piękny niebieski indywidualista szuka domu wychodzącego Łódź

podrzucę niebieskiego moze ktoś wypatrzy :kotek: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Nie sty 31, 2010 13:56 Re: Piękny niebieski indywidualista szuka domu wychodzącego Łódź

Ważniak lubi pranie 8O Stos ubrań niemiłosiernie piętrzył się w łazience, musiałam w końcu zrobić pranie, mimo okupowania góry pralki przez Ważniaka. Przez całe pranie (nawet wirowanie) kocur leżał rozciągnięty, z wyprostowanymi nóżkami, zadowolony i wcale nie myślał uciekać z pralki 8O
Obrazek

Karoluch

Post » Nie sty 31, 2010 14:02 Re: Piękny niebieski indywidualista szuka domu wychodzącego Łódź

pralka jest fajowa jak się grzeje i kręci ciepła woda,potem zbyt mocno masuje
brzuszek moje zwiewają ,ale na suszarce siedzą cały program :mrgreen:
czasami nawet 3 szt usiłuja na raz dupki wygrzać 8)

iwona66

Post » Nie sty 31, 2010 14:20 Re: Piękny niebieski indywidualista szuka domu wychodzącego Łódź

iwona66 pisze:czasami nawet 3 szt usiłuja na raz dupki wygrzać 8)

to musi być widok :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

Karoluch

Post » Nie sty 31, 2010 15:46 Re: Piękny niebieski indywidualista szuka domu wychodzącego Łódź

szary tak jak brytyjczyk ,bure ,i ledwo się mieszczący pingwin
spotkania nie zawsze są w miłej atmosferze 8O ale choć pofuczą
stadko niedokońca się zintegrowało :mrgreen:

iwona66

Post » Nie sty 31, 2010 17:05 Re: Piękny niebieski indywidualista szuka domu wychodzącego Łódź

Halo Ważniak wychodź z ukrycia, może ktoś cię wypatrzy :!:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon lut 01, 2010 14:29 Re: Piękny niebieski indywidualista szuka domu wychodzącego Łódź

tak Ważniak jest tu najwazniejszy na górę :kotek: :ok:

iwona66

[poprzednia][następna]