Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sty 15, 2010 18:24 Re: Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

szaraczki pisze:no właśnie, więc tak ogółowi zadaję pytanie "co zrobić, gdy kot np. podczas zabawy podrapie dziecko"? i to nie jest atak tylko poważne pytanie. ja się naprawde zastanawiam, co zrobić w takiej sytuacji.

już mówię - przemyć zadrapanie woda utlenioną, a jak jest na buzi to pielęgnować potem bliznę kremem od blizn po nawet płytkie potrafią zostawać
następnie wzmóc kontrolę nad zabawami kota z dzieckiem

gorzej jak kot podrapie dziecko, bo go nie lubi
wtedy nie powinno sie spuścić towarzystwa z oczu aż dopóki się nie polubią

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Pt sty 15, 2010 18:49 Re: Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

ja też jestem ciekawa odpowiedzi na to pytanie
nie tak dawno był u mnie pan w sprawie adopcji Grety, przez telefon nic nie wspominał o tym że w domu jest roczne dziecko
na moje pytanie co się stanie jeśli kot nie bedzie chciał się bawić z dzieckiem albo jeśli dziecko bedzie miało alergię na siersć, Pan odpowiedział - no to bardzo mi przykro, kot zostanie oddany, jak spytałam dokąd oddany Pan zrobił dziwna minę (jakbym nie wiedziała co się robi z niegrzecznymi kotami), Pan szybciutko opuścił moje mieszkanie :evil:
A Greta mieszka szczęśliwie w domu z dorosłymi ludźmi :D
AnielkaG

Post » Pt sty 15, 2010 19:55 Re: Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

Madzix27, nie zniechęcaj się. Na pewno jest kot dla Twojej Rodziny.
Powodzenia w szukaniu :ok:

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Pt sty 15, 2010 20:43 Re: Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

Bardzo, bardzo proszę zobaczyć wątek kotków z Radomska (są tam cudowne młode kocurki ok. 9 miesięcy ) Kuki i Mikuś . Są bardzo łagodne , uwielbiają przebywać z człowiekiem . Proszę odwiedzić ten wątek ...

gonia37

Od: Nie sty 03, 2010 11:43

Post » Pt sty 15, 2010 21:12 Re: Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

AnielkaG pisze:ja też jestem ciekawa odpowiedzi na to pytanie
nie tak dawno był u mnie pan w sprawie adopcji Grety, przez telefon nic nie wspominał o tym że w domu jest roczne dziecko
na moje pytanie co się stanie jeśli kot nie bedzie chciał się bawić z dzieckiem albo jeśli dziecko bedzie miało alergię na siersć, Pan odpowiedział - no to bardzo mi przykro, kot zostanie oddany, jak spytałam dokąd oddany Pan zrobił dziwna minę (jakbym nie wiedziała co się robi z niegrzecznymi kotami), Pan szybciutko opuścił moje mieszkanie :evil:
A Greta mieszka szczęśliwie w domu z dorosłymi ludźmi :D

Mam nadzieję, że oddanie jakiegokolwiek kota z Forum = podpisanie umowy adopcyjnej a najlepiej jeszcze sprawdzenie domu, ustalenie kontaktu po adopcji, itp.
Obrazek

JoMaJ

Od: Czw sty 07, 2010 3:32

Post » Pt sty 15, 2010 21:21 Re: Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

AnielkaG pisze:A Greta mieszka szczęśliwie w domu z dorosłymi ludźmi :D

... którzy oby jej nie oddali, jak będą wymieniać meble ;)

Mam w domu kota oddanego właśnie z takiego powodu.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Pt sty 15, 2010 21:41 Re: Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

MadziX27

Każdy kot ma gdzieś swojego ludzia, a ponieważ tutaj trafiłaś, to twój już zaczął Ciebie szukać. Jeszcze chwileczka i siebie znajdziecie :D
Obrazek

Blusik

Od: Czw lut 22, 2007 22:29

Post » Pt sty 15, 2010 22:08 Re: Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

.. którzy oby jej nie oddali, jak będą wymieniać meble ;)

Mam w domu kota oddanego właśnie z takiego powodu.

ja mam takie dwa, m.in 10- letnią kotkę :evil:

i proszę nie uczcie mnie jak i na jakich zasadach oddawać koty do adopcji, bo to trochę... śmieszne :wink:
AnielkaG

Post » Pt sty 15, 2010 22:15 Re: Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

Jeśli zabrzmiało to jak pouczanie to przepraszam, nie o to mi chodziło :oops:
Obrazek

JoMaJ

Od: Czw sty 07, 2010 3:32

Post » Sob sty 16, 2010 19:41 Re: Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

Podniosę. Może ktoś ma kota dla was.

MaybeXX

Post » Sob sty 16, 2010 19:48 Re: Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

Madzix27 pisze:Jestesmy z Radosci pod Warszawą, ale mozemy dojechac :)
mieszkamy w domu z ogrodem wiec lepiej jesli bylby to kotek wychodzacy.

Co do Pumy to przepiekny kocur, ale niestety dla nas troche "za dorosly"

Ojej, za dorosły? To znaczy czego mu brakuje? Bo może jednak mu tego nie brakuje. Jest jak najbardziej zsocjalizowany z ludźmi, z innymi kotami.... No nie wiem... :(
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie sty 17, 2010 19:16 Re: Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

Marzenia11 pisze:
Madzix27 pisze:Jestesmy z Radosci pod Warszawą, ale mozemy dojechac :)
mieszkamy w domu z ogrodem wiec lepiej jesli bylby to kotek wychodzacy.

Co do Pumy to przepiekny kocur, ale niestety dla nas troche "za dorosly"

Ojej, za dorosły? To znaczy czego mu brakuje? Bo może jednak mu tego nie brakuje. Jest jak najbardziej zsocjalizowany z ludźmi, z innymi kotami.... No nie wiem... :(

mysle, ze po prostu nie pasuje

HOP :!:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt sty 22, 2010 12:46 Re: Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

Dziekuje bardzo wszystkim za te mile, mniej mile, ale bardzo pouczajace wypowiedzi.
Znalezlismy juz kotka, Mikusia z Radomska i zapewniam wszystkich, ze bedziemy robic wszystko, zeby czul sie u nas dobrze!!! Nie bede poruszala juz watku drapania i dziecka choc sama go zaczelam, powiem tylko, ze dolozymy wszelkich staran aby i Mikusiowi ja naszej corce nic sie nie stalo!!!

Pozdrawiam was wszystkich serdecznie
Madzix27

Madzix27

Od: Śro sty 13, 2010 22:33

Post » Pt sty 22, 2010 13:01 Re: Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

Madzix27 pisze:Dziekuje bardzo wszystkim za te mile, mniej mile, ale bardzo pouczajace wypowiedzi.
Znalezlismy juz kotka, Mikusia z Radomska i zapewniam wszystkich, ze bedziemy robic wszystko, zeby czul sie u nas dobrze!!! Nie bede poruszala juz watku drapania i dziecka choc sama go zaczelam, powiem tylko, ze dolozymy wszelkich staran aby i Mikusiowi ja naszej corce nic sie nie stalo!!!

Pozdrawiam was wszystkich serdecznie
Madzix27

Super :ok:

pucio79

Od: Nie sty 10, 2010 14:40

Post » Pt sty 22, 2010 13:01 Re: Szukamy kotka, kotki do domu z 14 miesiecznym dzieckiem

Pochwalisz się nowym domownikiem? :D

MaybeXX

[poprzednia][następna]