» Pon sty 25, 2010 8:42
Re: Kot Aston poszukuje nowego domu i dobrego właściciela !!!
Wiadomość od właścicielki Astonka !!!
W poniedziałek, 18.01., Aston miał zabieg kastracji. Podróż do lekarza i sam zabieg zniósł dobrze. Jest oczywiście samcem, dość młodym (3-5 lat), waży 6 kg.
Oko uszkodzone w walkach ma leczone kroplami (zapalenie rogówki), ale jest coraz lepiej. Lekarz stwierdził jednak, że być może uszkodzenie jest na tyle trwałe, że Aston może mieć ograniczone pole widzenia.
Aston w stosunku do ludzi jest bardzo sympatyczny, inteligentny, wiele rozumie, wiele potrafi pokazać i przekazać człowiekowi, ale też potrafi się człowiekowi przeciwstawić. Lubi przebywać na zewnątrz, poza domem i nie przeszkadzają mu niewielkie mrozy.
Ostatnio dowiedziałam się od sąsiadów, że jeszcze przed kastracją widziano go na drugim końcu naszej ulicy (na szczęście mało ruchliwej). Z tego wynika, że lubi wędrówki.
Najlepszy dla niego byłby dom bez innych zwierząt, z ludźmi szanującymi koci indywidualizm. Czy nadawałby się do domu z dziećmi? Nie wiem, ale mam wątpliwości...
Dotąd miałam dwa telefony z prośbami o bliższe informacje o Astonie, ale bez konsekwencji. Wiele osób się nim interesuje na zasadzie "przyjść i obejrzeć", bo rzeczywiście jest interesujący.
Ja z kolei chciałabym znaleźć mu solidnego właściciela o dobrym sercu, dla którego przyjęcie kota nie będzie chwilowym kaprysem, tylko decyzją na wiele lat.