czarna pantera Zuza, ma dom stały :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 12, 2010 23:08 Re: Toni , Strzałka i Zuza co ich łączy? zajrzyj

Agness78 pisze:A oto i Strzałka :1luvu:
Obrazek

i kot Sylwester :lol: prawda że jak dwie krople wody? :mrgreen:
Obrazek

Niesamowity zbieg okoliczności, imiona na S, w tym samym DT i tego samego dnia dostarczone w dwupaku razem, o wygladzie nie wspominam :1luvu:
No to teraz szukamy DS :ok:

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Śro sty 13, 2010 0:46 Re: Toni , Strzałka i Zuza co ich łączy? zajrzyj

Cześć,
tu Magda- nowy dom tymczasowy. Informuje, że koty maja się dobrze. Toniego -Sylwestra trzeba cały czas głaskać; z krótkimi przerwami na zabawę. Kiedy przestaję się nim zajmować głośno płacze, więc coś mi się zdaje,że czeka mnie dziś nieprzespana noc. :) Teraz też próbuje włazić na klawiaturę. Strzałka jest zafascynowana lustrem, zwiedza mieszkanie, łazi po meblach i domaga się miziania, ale aż nie tak namolnie, jak Sylwester. Zuzia nadal smutna, ale jest coraz lepiej. To bardzo miły ,spokojny i dobrze wychowany kotek, tylko myślę ,ze potrzebuje trochę czasu, żeby zapomnieć o złych przeżyciach. To na razie tyle moich obserwacji. Pozdrawiam wszystkich.

magnetka

Od: Wto sty 12, 2010 23:10

Post » Śro sty 13, 2010 8:24 Re: Toni , Strzałka i Zuza co ich łączy? zajrzyj

magnetka pisze:Cześć,
tu Magda- nowy dom tymczasowy. Informuje, że koty maja się dobrze. Toniego -Sylwestra trzeba cały czas głaskać; z krótkimi przerwami na zabawę. Kiedy przestaję się nim zajmować głośno płacze, więc coś mi się zdaje,że czeka mnie dziś nieprzespana noc. :) Teraz też próbuje włazić na klawiaturę. Strzałka jest zafascynowana lustrem, zwiedza mieszkanie, łazi po meblach i domaga się miziania, ale aż nie tak namolnie, jak Sylwester. Zuzia nadal smutna, ale jest coraz lepiej. To bardzo miły ,spokojny i dobrze wychowany kotek, tylko myślę ,ze potrzebuje trochę czasu, żeby zapomnieć o złych przeżyciach. To na razie tyle moich obserwacji. Pozdrawiam wszystkich.

:1luvu: Fajnie że już jesteś :ok: Obyś zawsze takie dobre wiadomości pisała na tym forum, tego Ci życzę :ok:
Ja dziś wstawię kilka innych zdjęć od Gosi i wieczorem zrobię kilka ogłoszeń dla Strzałki :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Śro sty 13, 2010 9:44 Re: Toni , Strzałka i Zuza co ich łączy? zajrzyj

magnetka pisze:Cześć,

Może Strzałka i Sylwester rozruszają trochę Zuzę, w kupie zawsze raźniej jej będzie :kotek:

natasza25

Post » Śro sty 13, 2010 12:39 Re: Toni , Strzałka i Zuza co ich łączy? zajrzyj

Moja Strzałka tu jest :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :kotek: :kotek:
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Śro sty 13, 2010 20:55 Re: Toni , Strzałka i Zuza co ich łączy? zajrzyj

magnetka i jak Toni? czekam na wieści :D

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Śro sty 13, 2010 22:25 Re: Toni , Strzałka i Zuza co ich łączy? zajrzyj

Jessi, bardzo dziękuję za założenie wątku. Wiem, że zobowiązałam się to zrobić, niestety z przyczyn rodzinnych nie miałam do tego głowy :oops: Zrehabilituję się i dostarczę karmę dla DT :)

Zuzię po raz pierwszy spotkałam wiosną 2008 - na działkach na Kozanowie, była wtedy parmiesięcznym kociakiem. Ja niestety wtedy nie byłam tak "zaangażowana" jak teraz, dopiero zaczynałam się "wkręcać". Spotkanie z Zuzią było początkiem tego "wkrętu". Co tydzień chodziliśmy z TŻetem ją karmić, potem zaczęliśmy planować, co by tu zrobić, żeby wysterylizować. Trochę czasu to planowanie nam zajęło, ja w międzyczasie trafiłam do schronu, poznałam Jesii i tak jakoś się stało, że Zuzia już ciachnięta :)

Zawsze była miziata, lubiła podchodzić i być głaskana. Pobyt u Beatki był jej pierwszym pobytem w innym miejscu, niż działki. Mam nadzieję, że dziewczynka przystosuje się do nowych warunków i szybciutko znajdzie wspaniały domek :ok:
Jak tylko znajdę zdjęcia z czasów, kiedy była mała, to na pewno dodam.
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Śro sty 13, 2010 22:30 Re: Toni , Strzałka i Zuza co ich łączy? zajrzyj

Kruszyna pisze:Jessi, bardzo dziękuję za założenie wątku. Wiem, że zobowiązałam się to zrobić, niestety z przyczyn rodzinnych nie miałam do tego głowy :oops: Zrehabilituję się i dostarczę karmę dla DT :)

Zuzię po raz pierwszy spotkałam wiosną 2008 - na działkach na Kozanowie, była wtedy parmiesięcznym kociakiem. Ja niestety wtedy nie byłam tak "zaangażowana" jak teraz, dopiero zaczynałam się "wkręcać". Spotkanie z Zuzią było początkiem tego "wkrętu". Co tydzień chodziliśmy z TŻetem ją karmić, potem zaczęliśmy planować, co by tu zrobić, żeby wysterylizować. Trochę czasu to planowanie nam zajęło, ja w międzyczasie trafiłam do schronu, poznałam Jesii i tak jakoś się stało, że Zuzia już ciachnięta :)

Zawsze była miziata, lubiła podchodzić i być głaskana. Pobyt u Beatki był jej pierwszym pobytem w innym miejscu, niż działki. Mam nadzieję, że dziewczynka przystosuje się do nowych warunków i szybciutko znajdzie wspaniały domek :ok:
Jak tylko znajdę zdjęcia z czasów, kiedy była mała, to na pewno dodam.
Kruszyna nie tłumacz się :mrgreen: , złapiesz tą drugę na sterylkę i będziemy kwita :mrgreen: :twisted:
Kruszyna, ta kotka jest raczej domowa, tam na działkach jest jeszcze inna czarna, może to tamta o której piszesz?

jessi74

Post » Śro sty 13, 2010 22:37 Re: Toni , Strzałka i Zuza co ich łączy? zajrzyj

Ta druga pojawiła się nie wiadomo skąd. Nie było jej długi czas, nagle bach - i jest :roll: Tamta jest troszkę bardziej dzikawa, ale mam nadzieję, że damy radę :)

Tylko nie wiem, kiedy :oops:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Śro sty 13, 2010 22:38 Re: Toni , Strzałka i Zuza co ich łączy? zajrzyj

ale karmę dla kotków możesz podrzucić, tylko uważaj gdyż magnetka ( notabene bardzo przesympatyczna) mocno chroniona przez Kocie Życie :x , dzisiaj się dowiedziałam , ze nasze umowy adopcyjne są nieprawidłowe i wszystkie uzgodnienia z dt oprócz magnetki muszę prowadzić z piecioma conajmniej osobami z KŻ 8)
Ostatnio edytowano Śro sty 13, 2010 22:55 przez jessi74, łącznie edytowano 1 raz

jessi74

Post » Śro sty 13, 2010 22:41 Re: Toni , Strzałka i Zuza co ich łączy? zajrzyj

tutaj drugi wątek kotków u magnetki http://www.kociezycie.pl/forum_kocie/vi ... 7&start=15

jessi74

Post » Śro sty 13, 2010 22:47 Re: Toni , Strzałka i Zuza co ich łączy? zajrzyj

jessi74 pisze:ale karmę dla kotków możesz podrzucić, tylko uważaj gdyż magnetka ( notebene bardzo przesympatyczna) mocno chroniona przez Kocie Życie :x , dzisiaj się dowiedziałam , ze nasze umowy adopcyjne są nieprawidłowe i wszystkie uzgodnienia z dt oprócz magnetki muszę prowadzić z piecioma conajmniej osobami z KŻ 8)

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Czego brakuje tym umowom adopcyjnym?
Przeciez jak byłysmy z Agness u magnetki ze Strzalka i Sylwestrem to mówiłam że przyjedzie DS który przez nas juz zostal porzadnie przesluchany i sprawdzony i nkt nie protestował wręcz przeciwnie :!:

natasza25

Post » Śro sty 13, 2010 22:52 Re: Toni , Strzałka i Zuza co ich łączy? zajrzyj

kiedy przychodzi domek po sobowtóra Strzałki?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Śro sty 13, 2010 22:55 Re: Toni , Strzałka i Zuza co ich łączy? zajrzyj

DS jest r ok, a jeszcze może udać się tam w razie potrzeby na wizytę poadopcyjną taka jedna wolontariuszka z Wysokiej :D
ehhh, szkoda słów, skomentowałabym coś więcej, ale szkoda sobie języka strzępić :wink:
Ostatnio edytowano Śro sty 13, 2010 23:03 przez jessi74, łącznie edytowano 1 raz

jessi74

Post » Śro sty 13, 2010 22:57 Re: Toni , Strzałka i Zuza co ich łączy? zajrzyj

mawin pisze:kiedy przychodzi domek po sobowtóra Strzałki?

Toni już wieczór spędza w DS, mam nadzieję że zostanie zaakceptowany przez rezydentkę :ok:

jessi74

[poprzednia][następna]