Zaginął z dt w Trzcianach Czarny kocurek z chorą łapką :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon gru 07, 2009 14:31 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

do góry czarnuszku:)

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Pon gru 07, 2009 14:53 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

mieszkamy między Nowym Dworem Mazowieckim a Jabłonną, dostałam linki do ogłoszeń i postaram się to zrobić jeszcze dziś :wink:
robiłam też info na forum lokalnym...
Któraś z Was pisała o Koterii...jakiś kontakt do nich mogłabym dostać :wink:
cieszę się że tak dużo osób stara się mi pomóc, początkowo myślałam, że jak wiele innych pójdzie w odstawkę ale mam tu Martynkę którą znam z dogo, kochana dziewczyna :1luvu:
ja generalnie nigdy nie zajmowałam się kotami w potrzebie, jestem tu kompletnym laikiem :cry: , pomagam ale bezdomnym szpicom i do tej pory myślałam że najciężej jest z tymi zwierzakami jeśli chodzi o domki, teraz zmieniam zdanie...
kastracja owszem ale co ja z nim potem zrobię :( rana musi się zagoić i najlepiej jakby był w domku, u mnie jest to raczej mało realne...
Jola
Obrazek Obrazek

jolek68

Od: Pon gru 29, 2008 3:04

Post » Pon gru 07, 2009 15:05 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

Tutaj wszystkie informacje odnośnie Koterii
Trzeba zatelefonować, umówić się na termin i po zabiegu odebrać kotka. Kotek będzie przetrzymany ze 2 doby tak by można go było wypuścić.

Choć opis Twoich okolic brzmiał znajomo to moje po przeciwnej stronie Warszawy :mrgreen:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Pon gru 07, 2009 15:16 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

u nas to zupełne "za...ie" :twisted: i niestety często tu dosłownie na oczach wyrzucają zwierzęta :evil: dzięki za namiary, zobaczę co zdziałam i napiszę :wink:
Jola
Obrazek Obrazek

jolek68

Post » Pon gru 07, 2009 15:24 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

Jeśli będziesz w Warszawie to chętnie przekażę Ci ok. 10 400g kartoników dobrego jedzenia dla kocura, marki Bozita. Moje potwory zbuntowały się na niektóre smaki, może czarny elegant nie byłby taki wybredny. No tylko musiałabyś do mnie wpaść (centrum).

serotoninka

Od: Śro sie 27, 2008 21:00

Post » Pon gru 07, 2009 15:33 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

Dzwoniłam, kastracja darmowa z dwudniowym pobytem kotka w fundacji :wink: potem spokojnie można go wypuścić na zewnątrz :wink: jedna sprawa z głowy, pozostaje łapka i reszta rzeczy z tym związanych...
Jola
Obrazek Obrazek

jolek68

Post » Pon gru 07, 2009 15:36 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

on nie gardzi praktycznie żadnym jedzeniem, nie jest tu wybredny :D nie to co moja wiedźma :evil: nie wiem dokładnie którego dnia ale będziemy jechali na kastrację do tej fundacji to umówimy się i podjadę :wink:serotoninka jak możesz to prześlij mi namiary do siebie na pw :) dzięki...
Ostatnio edytowano Pon gru 07, 2009 15:39 przez jolek68, łącznie edytowano 1 raz
Jola
Obrazek Obrazek

jolek68

Post » Pon gru 07, 2009 15:38 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

pisałam już wczesniej, ze mozesz poprosic by w trakcie zabiegu obejrzał wet łąpke. Ale przy przyjmowaniu kota w koterii musisz przydusic pracownika by wpisał to na tablice lub w karte. Wiek tez dobrze jest podać.
Z ogloszeniami wstrzymaj sie do kastracji. Ew napisz ze kot bedzie na 100% wykastrowany.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon gru 07, 2009 15:41 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

pytałam ich o tę łapkę i powiedzieli mi że jedyne co mogą to obejrzeć, że przydałby się rtg ale go nie mają :( co do wieku to przypuszczam że może być gdzieś w wieku mojej kici ale ja się na tym nie znam :oops:
Jola
Obrazek Obrazek

jolek68

Post » Pon gru 07, 2009 15:46 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

wim,ze nie maja.Ale moze cos podpowiedza, nakieruja. Moze okazac sie,ze musi tak zostac i po co kota kolejnym usypianiem meczyc.
Moj podworkowy Pikus ma źle zrosnieta łapke po złamaniu i nie zdecyduje sie na operacje w jego wypadku.
Obrazek

ASK@

Post » Pon gru 07, 2009 15:55 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

postaram się ich pomęczyć z tą łapką, nie wiem ale wydaje mi się że powinnam go odrobaczyć przed zabiegiem ale na ile dni przed...
Jola
Obrazek Obrazek

jolek68

Post » Pon gru 07, 2009 15:57 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

10-14.
Oni odrobaczaja. Mozesz po zabiegu powtórzyc jeszcze.
Obrazek

ASK@

Post » Pon gru 07, 2009 16:11 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

czyli teraz mu nic nie podawać :) a coś jeszcze mu zrobią, no szczepienie jakieś...
Jola
Obrazek Obrazek

jolek68

Post » Pon gru 07, 2009 16:27 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

szczepienie we wlasnym zakresie i po ciachaniu. jak kot osłabiony zabiegiem moze zle zareagowac na szczepionke a i jej dzialanie jest slabsze. jak chcesz to mozesz podac odrobaczenie to przy zabiegu bedzie 2 raz. Ale pilnuj tych 10-14 dni. Tyle trwa proces namnazania sie robali i dlatego trzeba podac druga dawke.
Jeszcze czyszcza uszy,zeby, odpchlaja i odrobaczaja.
na stronie Koterii wszystko pisze.
Ja mam Tysonka bardzo podobnego do twego.Tez wielki i czarny. Po kastracji juz go nie wypuscilam na podworko.Jest u nas i czeka na jazde do DT w Łodzi.
Obrazek

ASK@

Post » Pon gru 07, 2009 20:40 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

Napisała do mnie dziewczyna, której wczoraj w chwytający za serce sposób odpisałam na ogłoszenie. Prosi o zdjęcia kocurka. Ale zanim jej je wyślę, to prosze o ścisłość. W jakim wieku jest kocur? Nie chcę ściemniać, tamta Pani poszukuj młodego kota, dzisiaj w mailu poprosiła mnie wręcz"o zdjęcia kociaka". Chcę jej jasno napisać co i jak... MartynaP napisała mi wczoraj że kot ma 1-2 lata. No ale na zdjęciach jest data z maja 2007. Czyli miałby conajmniej 2,5... Tymczasem Twój pierwszy post Jolu zaczyna się od słów "gdy go około miesiąc temu pierwszy raz zobaczyłam...". To jak to w końcu jest? Z kiedy są te zdjęcia? Ila ma kotek?

serotoninka

Od: Śro sie 27, 2008 21:00

[poprzednia][następna]