Śliczny rudy kocur - kciuki za Maxa w nowym domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro gru 09, 2009 18:07 Re: Śliczny rudy kocur pilnie potrzebny NIEZAKOCONY DS (Śląsk)

Hopsa! :D

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Śro gru 09, 2009 18:24 Re: Śliczny rudy kocur pilnie potrzebny NIEZAKOCONY DS (Śląsk)

amyszka pisze:Banerek dla kotka :P

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hxk5l][img]http://fotozrzut.pl/zdjecia/811200450e.gif[/img][/url]

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dziękuję bardzo :1luvu:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Śro gru 09, 2009 18:32 Re: Śliczny rudy kocur pilnie potrzebny NIEZAKOCONY DS (Śląsk)

Rudego kotka poszukuje lek.wet. pracujący w swojej Lecznicy w Stolarzowicach :
dr. Mazur Mateusz tel.608 624 289
FOZ

Post » Czw gru 10, 2009 9:11 Re: Śliczny rudy kocur pilnie potrzebny NIEZAKOCONY DS (Śląsk)

Max znowu podskakuje.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Czw gru 10, 2009 9:27 Re: Śliczny rudy kocur pilnie potrzebny NIEZAKOCONY DS (Śląsk)

Petka-P1 pisze:Max znowu podskakuje.

Podskakuje, i to nie tylko wirtualnie... ale o tym jak tylko znajdę chwilę, bo dzisiaj zamykamy cęść projektu - nawet po herbatę nie mam kiedy iść...

charm

Post » Czw gru 10, 2009 9:27 Re: Śliczny rudy kocur pilnie potrzebny NIEZAKOCONY DS (Śląsk)

Cudny kotu indywidualista :1luvu: takie ma piękne futerko

mruczka1

Od: Pon sie 24, 2009 13:34

Post » Czw gru 10, 2009 10:17 Re: Śliczny rudy kocur pilnie potrzebny NIEZAKOCONY DS (Śląsk)

charm pisze:
Petka-P1 pisze:Max znowu podskakuje.

Podskakuje, i to nie tylko wirtualnie... ale o tym jak tylko znajdę chwilę, bo dzisiaj zamykamy cęść projektu - nawet po herbatę nie mam kiedy iść...

Już się doczekać wieści nie mogę.
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za troszkę luzu
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Post » Czw gru 10, 2009 11:23 Re: Śliczny rudy kocur pilnie potrzebny NIEZAKOCONY DS (Śląsk)

Max ma obserwatora na allegro

Petka

Post » Czw gru 10, 2009 21:08 Re: Śliczny rudy kocur pilnie potrzebny NIEZAKOCONY DS (Śląsk)

Czekamy na zdjęcia tego cudego Maxa! Mamy nadzieję, że idealny domek się szybko znajdzie. Za obserwatrora :ok:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pt gru 11, 2009 9:35 Re: Śliczny rudy kocur pilnie potrzebny NIEZAKOCONY DS (Śląsk)

Nowe zdjęcia będą w weekend - jak już pisałam mam totalne urwanie głowy :(

W każdym razie, w ramach ciekawostek - Max mówi - gawoży jak kilkumiesięczne dziecko :lol:
Ale da się zrozumieć zlepki sylab jak baba, mama... :roll:
Nauczył się ostatnio wchodzić na plecy (osobie stojącej przodem do niego....), wpadł na genialny pomysł, żeby stojąc na automacie naciskać klamkę (na szczęście klamka chodzi na tyle ciężko, że parę kg kota nie wystarczy....), stając na automacie opiera się na drzwi i stuka w szybkę......

charm

Post » Pt gru 11, 2009 20:21 Re: Śliczny rudy kocur pilnie potrzebny NIEZAKOCONY DS (Śląsk)

Podrzucam rudaska i na fotki czekam.

Petka

Post » Sob gru 12, 2009 8:28 Re: Śliczny rudy kocur pilnie potrzebny NIEZAKOCONY DS (Śląsk)

Nowych fotek niestety nie ma, ale nowych wieści trochę tak....

Bardzo proszę wszystkich, którzy mają taką możliwość o pomoc w szukaniu niezakoconego odpowiedzialnego domu....

Max coraz bardziej przekonuje nas, jak bardzo jest wyjątkowy i pomysłowy....
Wpadł już na to, że drzwi otwiera się za pomocą klamki... na razie próbuje od prawej (od strony klamki) - próbuje skakać z automatu na klamkę, ewentualnie z podłogi - na szczęście, bo klamka działa na tyle ciężko, że ok 4kg kota to za mało... wpadł też na to, żeby stojąc na automacie stukać łapką w szybkę, albo próbować wyjąć kratkę wentylacyjną (trzyma się na jednej śrubce, ale na razie się nie poddaje....)
Ale jak wpadnie na to, żeby naciskać na klamkę z drugiej strony (a jest tam umywalka....), to będzie mógł nacisnąć na sam koniuszek klamki - i wtedy obawiam się, że może mu się udać.... a wtedy nie wiem, co będzie :(
pomysły mi się wyczerpują :cry: :oops:

nie mam możliwości zamknięcia łazienki - nie ma zamka (tzn teoretycznie jest wewnętrzny, ale nie działa... )
Jeśli udaje mu się uwolnić, to sytuacja staje się drastyczna - on jest wtedy bardzo agresywny, i atakuje rezydentów...
Poprzednio burasy, wczoraj dorwał Natalię..

Chciałyśmy go przenieść do klatki - wchodzenie i wychodzenie z łazienki do prostych czynności nie należy - on np stoi na automacie, daje buziaka na przywitanie (swoim ślicznym różowym noskiem :D), ale jak się chce wyjść, to od przodu wchodzi na plecy, albo atakuje nogi, i to tak drastycznie (skarpetę mamie udało się podrzeć...), próbuje wszystkiego, żeby się wydostać...

Z braku innej, zrobiłyśmy klatkę z siatki (taka dość stabilna, ale oczka prawie 10x10...
na to została szczelnie umocowana siatka rybacka (taka dość cienka, ale mocna, kupiona w sklepie rybackim nad morzem - miałam zapas, jakby zaszła potrzeba wymiany w oknie, albo jakbym chciała osiadkować jeszcze inne części okna)
W środku półeczka z kocem, na dole poduszka, miejsce na kuwetę, itp (wymiary to ok 1x1x1.5m)

I wszystko byłoby ok... ale....

Rezydenci parę razy podchodzili, a Max siedział spokojnie.. parę razy chciał trzepnąć łapą itp, ale siatka go powstrzymywała... do czasu... okazało się, że siatka rybacka nie wytrzymuje, jeśli skoczy się na nią z rozpędu i uderzy maksymalną siłą... :strach: dobrze, że nie dałam jej do okna :strach:... a miała być mocniejsza od zwykłej........... :roll:
W każdym razie wyskoczył z klatki, i potarmosił Natalię (kilka porządnych kęp futra, sporo wrzasków, konieczność rozdzielania poduszką)...
i znowu siedzi w łazience... ;-(

nie wiem, co jeszcze mogę zrobić... ;(

charm

Post » Sob gru 12, 2009 15:37 Re: Śliczny rudy kocur pilnie potrzebny NIEZAKOCONY DS (Śląsk)

piękny rudzielec
komu komu?

może ktoś umiałby porobić mu więcej ogłoszeń?
Obrazek

Lola_

Od: Śro gru 12, 2007 19:45

Post » Sob gru 12, 2009 16:29 Re: Śliczny rudy kocur pilnie potrzebny NIEZAKOCONY DS (Śląsk)

Jedno z ulubionych zajęć Maxa:
(reszta towarzystwa zamknięta...)
Obrazek

więcej zdjęć na picasie:
http://picasaweb.google.com/agnieszka.fizyka/Max#

charm

Post » Sob gru 12, 2009 17:01 Re: Śliczny rudy kocur pilnie potrzebny NIEZAKOCONY DS (Śląsk)

FOZ pisze:Rudego kotka poszukuje lek.wet. pracujący w swojej Lecznicy w Stolarzowicach :
dr. Mazur Mateusz tel.608 624 289

Czy ktoś się kontaktował z wetem w sprawie Maxa?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]