Finka [']

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 27, 2009 13:53 Re: Finka - ale ja już jej obiecałem

jerzykowka pisze:Przesłodka pralinka :1luvu: Wygląda na zupełne niewiniątko :wink:

Tak, tak, niewiniątko, zobacz Asiu ile guzików zostało na poduszkach (kiedyś były po 4 na poduszce w miejscach pikowania :twisted: ) :mrgreen:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto paź 27, 2009 14:06 Re: Finka - ale ja już jej obiecałem

gosiaa pisze:
jerzykowka pisze:Przesłodka pralinka :1luvu: Wygląda na zupełne niewiniątko :wink:

Tak, tak, niewiniątko, zobacz Asiu ile guzików zostało na poduszkach (kiedyś były po 4 na poduszce w miejscach pikowania :twisted: ) :mrgreen:

Widać, że jej smakowały - aż się mała oblizuje:lol:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto paź 27, 2009 14:07 Re: Finka - ale ja już jej obiecałem

magdaradek pisze:
vega29 pisze:Kurczę, naprawdę w całej Łodzi nie ma osoby, która by pomogła reszcie kociąt??

A malucha przepiękna!!!

vega29 - tam nie tylko sa te maluchy. Są też inne. Wszystkie DT są zakocone, co zrobić? Można tylko żywić nadzieję, że maluszki szybko domki znajdą. Uwierz, że gdybyśmy mogły - wzięłybyśmy je wszystkie :(

Ba, wierzę, bo u nas to samo. Całe szczęście, ostatnio maluchy udaje się wyciągać w komplecie...
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Wto paź 27, 2009 14:17 Re: Finka - ale ja już jej obiecałem

vega29 pisze:
magdaradek pisze:
vega29 pisze:Kurczę, naprawdę w całej Łodzi nie ma osoby, która by pomogła reszcie kociąt??

A malucha przepiękna!!!

vega29 - tam nie tylko sa te maluchy. Są też inne. Wszystkie DT są zakocone, co zrobić? Można tylko żywić nadzieję, że maluszki szybko domki znajdą. Uwierz, że gdybyśmy mogły - wzięłybyśmy je wszystkie :(

Ba, wierzę, bo u nas to samo. Całe szczęście, ostatnio maluchy udaje się wyciągać w komplecie...

Prośba o pomoc jest na wątku schroniskowym:

viewtopic.php?f=1&t=97312&start=1050

niestety nie ma ich gdzie zabrać :(

gosiaa

Post » Wto paź 27, 2009 21:26 Re: Finka - ale ja już jej obiecałem

Przepraszam że wam troche zmienie temat ale to jest pilna sprawa przeczytajcie proszę i podnieście viewtopic.php?f=1&t=102172&start=105
Obrazek

krzsztof

Od: Nie wrz 27, 2009 15:43

Post » Wto paź 27, 2009 21:34 Re: Finka - ale ja już jej obiecałem

Obrazek

krzsztof

Od: Nie wrz 27, 2009 15:43

Post » Wto paź 27, 2009 22:02 Re: Finka - ale ja już jej obiecałem

krzsztof pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102172&start=105

O Kici wiemy, zaglądamy i podnosimy, a co miałam do powiedzenia o "właścicielach" to już napisałam w wątku Kici :twisted:

gosiaa

Post » Wto paź 27, 2009 22:43 Re: Finka - ale ja już jej obiecałem

no....w końcu udało mi się odzyskać klawiaturę!
...hmmm, Finka, hehe, co o niej można napisać tak żeby nie skłamać? PRAWDĘ!!!!

Kot z cyklu tych co po 2 dniach szuka się im przełącznika ON/OFF 8O, nie żeby za dużo się działo w domu ale jak Szprotka podarowała sobie śledzenie skubańca małego to świadczy o doskonałym u niej wyczuciu szybkości u małego pingla - po co tracić bez sensu energię?

Trójkolorowy pingiel wydaje się natomiast być doskonale zorganizowaną maszynką do rejestrowania przejawów aktywności w świecie otaczającym, przy czym, rzecz jasna, obszarem największego zainteresowania i największych "ALARMÓW" pozostaje strefa okołolodówkowa, na co generalnie nie wskazuje jej tusza. Na to z kolei wskazuje przybierająca tusza Szprotki - na proteinkach Finki to dopiero się jeździ po parkiecie....hejaaaa! Wyżerają sobie skubańce jedno drugiemu jakby ligę rozgrywały (dobrze, że mi nie wyżerają).

Wracając do Finki; indywiduum niewątpliwe, z ogonem jednym z krótszych w gatunku, z maczanym "pędzlem" na końcu. Ryjek jak panterka u komandosa (na fotkach nie widać bo lampa grzeje po twarzy), znaczy kot raczej do zadań specjalnych przystosowany jest niewątpliwie; do tego odwaga wrodzona, wysokościowe obiekty niestraszne ale przy tym savoir vivre okołokuwetowy na wysokim poziomie ogarnięcia.

Lubi obraz w Hi Definition (mimo, iż takiego nie posiadamy :)) ale wskazuje na to zainteresowanie obrazem ruchomym i nieruchomym na monitorze - wszystko w obecności operatora monitora, czyli mnie. Na razie strat moralnych i innych brak, chwalcie Pana!! Murmurando furkoczące również na odpowiednio wypracowanym poziomie.

A! Jedna rzecz! Zarejestrowano intensywne myślenie w momentach pomiędzy jedną aktywnością a drugą, przechodzące stopniowo w delikatne zamyślenie i w efekcie w senność bez zmiany pozycji - znaczy potrafi spać na siedząco (kurna, potrafi to co ja!!).

To ważne w sumie, ponieważ pozwala zaoszczędzić sporo miejsca planując adopcję takiego modelu.

Ogólnie POLECAM tego kota, 100% POZYTYW!!!! :)

gocu

Od: Wto lis 18, 2008 9:11

Post » Wto paź 27, 2009 22:58 Re: Finka - ale ja już jej obiecałem

Ślicznota :1luvu:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Wto paź 27, 2009 22:59 Re: Finka - ale ja już jej obiecałem

gosiaa pisze:
Obrazek

gocu pisze:(...) Ryjek jak panterka u komandosa (na fotkach nie widać bo lampa grzeje po twarzy) (...)

komando foczka, cudo :ok: :1luvu: :ok: :1luvu: :kotek:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto paź 27, 2009 23:05 Re: Finka - ale ja już jej obiecałem

Jak zdolna ciocia Ruru do nas zawitała to się chyba uśmiechniemy o śliczny ciociowy banerek :oops:

gosiaa

Post » Wto paź 27, 2009 23:08 Re: Finka - ale ja już jej obiecałem

:oops: :P
s przyjemnością
Gosiu, a rodzeństwo malutkiej jest w szafie?
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto paź 27, 2009 23:46 Re: Finka - ale ja już jej obiecałem

Tatianko, rodzeństwo małej jest w klateczce naprzeciwko wejścia do kociarni, górna klatka po lewej stronie naprzeciwko wejścia. Stoi piramidka 2 na 2. Po lewej stronie na górze rodzeństwo, na dole był mały burasek (siostra w sobotę poszła do domu) i po prawej na górze burasia a na dole Miś. Mam nadzieje że z pozostałymi nic nie pokręcilam ale rodzeństwo było na górze po lewej na bank.

gosiaa

Post » Śro paź 28, 2009 11:30 Re: Finka - ale ja już jej obiecałem

Gosiaa, nie pokręciłaś :) Nad Misiem jest Frotka.

Gocu, pojechałeś :ryk: :ryk: :ryk:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro paź 28, 2009 12:07 Re: Finka - ale ja już jej obiecałem

Gocu :lol: :lol: :lol: 8) Witamy :D :D :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

[poprzednia][następna]