Rolex-biały klejnot z rudym ogonkiem-znalazł forumowy dom!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lis 11, 2009 10:51 Re: Rolex-biały klejnot z rudym ogonkiem-znalazł forumowy dom!!!

Tulula pisze:Rolek dojechał szczęśliwie. Muszę przyznać, że podczas podróży narobił sobie mnóstwo przyjaciół. Pani z kiosku w Ostródzie krzyczała z daleka"o jaki łady kotek", na dworcu jeden Pan pomógł mi zapakować się z kociem do autobusu, w autobusie wszyscy życzliwi- słowem- sami kociarze :)

A co u samego Rolka - jego królestwem stała się łazienka.Niestety kocio ma paskudny kk i jeszcze jakiegoś wirucha więc leczymy antybiotykiem w tabletkach i kropelki do oczu. Na razie mam kurację dla Rolka do końca tygodnia, potem kontrola u weta. Zobaczymy :roll: Majka oczywiście dobija się do łazienki,ale nie ma wejścia.. roluś też ciekawie wygląda kiedy otwieram drzwi, ale póki co nie ma szans na poznanie. Codziennie odbywa się sesja miziankowa, rolek jest przesłodki :) i grzeczny- do kuwetki załatwia się wzorowo, tylko z jedzonkiem słabo- je tylko suche(po moich wielu namowach),próbowałam kurczaka, mokre z puszki, surowe mięso, nawet mleko dla kociąt. Może to przyzwyczajenie schroniskowe :roll: może choroba nie nastraja go do jedzonka..hmmm..za to pije sporo wody. To na tyle wieści.Postaram się cyknąć zdjątko Rolusia w łazience :kotek:

:ok: :ok: :ok:

Szkoda tylko, że Ci tą infekcję wkrakałam :( Problem, w tym, że nasi mali mieszkańcy schroniska wyglądają całkiem zdrowo, dopóki mieszkają w schronisku... Jak trafiają w domowe ciepełko, wyłażą efekty ciągłego kontaktu z mikrobami... Dlatego kwarantanna jest taka ważna.
Trzymamy kciuki i pazurki za szybki powrót do zdrowia!!!!
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Śro lis 11, 2009 13:08 Re: Rolex-biały klejnot z rudym ogonkiem-znalazł forumowy dom!!!

no to czekamy na kolejne dobre wieści i postępy w poznaniu z Majką :)
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Śro lis 11, 2009 21:03 Re: Rolex-biały klejnot z rudym ogonkiem-znalazł forumowy dom!!!

Zdjęcia Rolka Króla Małej Łazienki :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pragnę zaznaczyć, że Rolek nie współpracuje z aparatem :) kręci się i chce być głaskany, a nie jakieś tam nudne zdjęcia :) tak, że wybaczcie, ale dłuższą sesję mam nadzieję zrobić po zapoznaniu z Mają :mrgreen:
http://www.afn.pl/... zajrzyj....

Tulula

Od: Pt paź 06, 2006 9:56

Post » Śro lis 11, 2009 21:10 Re: Rolex-biały klejnot z rudym ogonkiem-znalazł forumowy dom!!!

:lol: A skąd my to znamy... Dobre zdjęcia, to on miał albo na rękach Oli, albo za kratami :wink:
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Śro lis 11, 2009 22:42 Re: Rolex-biały klejnot z rudym ogonkiem-znalazł forumowy dom!!!

Tulula pisze:Zdjęcia Rolka Króla Małej Łazienki :)

Obrazek

Pragnę zaznaczyć, że Rolek nie współpracuje z aparatem :) kręci się i chce być głaskany, a nie jakieś tam nudne zdjęcia :) tak, że wybaczcie, ale dłuższą sesję mam nadzieję zrobić po zapoznaniu z Mają :mrgreen:

tutaj widać że królestwo mu się podoba :) a swoją drogą to przy kwarantannie to trzeba wykazać się silną wolą bo pewnie pokusa żeby wypuścić kiciucha na salony... mnie by kusiło ale wiadomo że to dla dobra futrzastych... :)
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Czw lis 12, 2009 19:51 Re: Rolex-biały klejnot z rudym ogonkiem-znalazł forumowy dom!!!

Evalla, nooooooo :mrgreen: wiesz też już bym chciała żeby koty się poznały,ale jednak do niedzieli, czyli kontroli u weta Rolek będzie rządził w łazience :) zobaczymy co powie wet, ale Roluś z dnia na dzień wygląda lepiej,ma apetyt i fajnie byłoby gdyby już mógł brykać po domu :)

Tulula

Post » Czw lis 12, 2009 20:15 Re: Rolex-biały klejnot z rudym ogonkiem-znalazł forumowy dom!!!

Czyli teraz jedyne zmartwienie to teraz poznanie futrzaków... :)
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Sob lis 14, 2009 11:46 Re: Rolex-biały klejnot z rudym ogonkiem-znalazł forumowy dom!!!

i co tam u nie rudego kota ?:)
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Nie lis 15, 2009 16:50 Re: Rolex-biały klejnot z rudym ogonkiem-znalazł forumowy dom!!!

Miałyśmy gości :) Roli niestety mógł tylko nasłuchiwać odgłosów naszych szanownych koleżanek ze swego łazienkowego królestwa. Co prawda miał bardzo dużo mizianek tego weekendu, bo trafiło mu się parę rąk więcej do głaskania :) padło też znacznie więcej odgłosów zachwytu nad nie-rudym-a białym-kotkiem :mrgreen: Dziś była też kontrola u weta-antybiotyk zakończony, oczka dalej kropimy (nadal jest wyciek :( wet zastanawia się nad sterydem, ale póki co-gentamycyna) plus uszka w których pokazał się stan zapalny-będziemy przemywać i obserwować, jeśli się nie poprawi w przeciągu kilku dni dostaniemy lek.. Cóż, Rolik nadal będzie w łazience, jeśli oczka się poprawią i uszka też, popytam weta czy będzie można zaznajomić Majuna z Rolkiem vel Białym kotem :)

Tulula

Post » Wto lis 17, 2009 22:37 Re: Rolex-biały klejnot z rudym ogonkiem-znalazł forumowy dom!!!

do d... że tak to się babrze. przecież kot jak już trafił do domu to powinien się cieszyć z tego a nie być poddawany okrutnym torturom u weta :twisted: :twisted: Mógłby już biegać z Majką i myć sobie nawzajem z nią uszy ;)
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Czw lis 19, 2009 11:51 Re: Rolex-biały klejnot z rudym ogonkiem-znalazł forumowy dom!!!

Khm... :roll:
Rolek od wczoraj zwiedza mieszkanie i gania się z Mają :ryk:
Oczka już ładne, uszka dalej leczymy, ale wet zezwolił na wypuszczenie Rola na pokoje! :)
Kocio jest szczęśliwy, wreszcie może biegać :D zdjęć wspólnych z Mają jeszcze nie mam, ale dla przypomnienia:

Majun:
Obrazek

Roli vel Rolmops;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tulula

Post » Czw lis 19, 2009 14:26 Re: Rolex-biały klejnot z rudym ogonkiem-znalazł forumowy dom!!!

heheh biały klops na stole :)

a jak one ze sobą wojna ? bezpieczny dystans?

Fajnie że już Rolek wkroczył na salony :)
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Czw lis 19, 2009 15:42 Re: Rolex-biały klejnot z rudym ogonkiem-znalazł forumowy dom!!!

Muszę przyznać, że jestem w szoku, bo Maja przejawia zero fochów, prychów w stosunku do Rolka a nawet brak obrażania się na Pańcię 8O .. ona jest bardzo przyjazna i pokojowa do tego stopnia, że razem z rolem czyściła dziś rano miskę. Rolek wkładał łapę w michę i przesuwał w swoją stronę, Maja tup tup i znowu przy misce. Nie zauważyłam jeszcze żeby razem spały, ale ganiają się w ramach zabawy. Na pewno nie wygląda to na gonitwę - "złapię go i utłukę" :twisted: cieszy mnie to. Póki co-jest dobrze i niech tak zostanie :)

Tulula

Post » Pon lis 23, 2009 0:09 Re: Rolex-biały klejnot z rudym ogonkiem-znalazł forumowy dom!!!

no to fajnie :) pewnie przez to że Majka też przeszła szkołę życia to taka pokojowa. moja ruda znajd też nie miał nic przeciwko futrom które się pojawiały. Czekam teraz na wspólne foty :):):)
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Wto lis 24, 2009 11:33 Re: Rolex-biały klejnot z rudym ogonkiem-znalazł forumowy dom!!!

No to zaczęły się gonitwy po domu-we dnie i w nocy :D Pańcia nie może spać, bo koteczki uwielbiają galopować-tak galopować-po całym domu. Dziś rano zauważyłam że zabawa ewoluuje w stronę kocich zapasów :) maja poluje na rola i odwrotnie. Mimo wszystko zabawa jest przyjazna, nie ma dzikich miauków i rwania futra, choć jak na to patrzę to strasznie brutalnie wygląda. Rolek w objęciach Majuna , ta wgryza mu się w szyję i paca łapami :twisted: zdjęcia będą, jak tylko uda mi się uchwycić towarzystwo w ruchu :mrgreen:

Tulula

[poprzednia][następna]