2 zdrowe kotki miały być uśpione,a WĘDRUJĄ DO NOWEGO DOMKU:)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 07, 2009 10:44 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Dziewczyny - zawsze znajdzie się wet, który uśpi zdrowe zwierzę... Przykładów nawet na tym forum trochę by się znalazło....
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Śro paź 07, 2009 11:14 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

No więc trzeba zrobić wszystko, żeby się nie zdarzyło! :evil:
Oddać do schronu, wypuścić - to jest przynajmniej szansa na życie. A póki życia, wszystko się może zdarzyć, nie tylko zło ale i dobro :idea:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro paź 07, 2009 11:21 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Gibutkowa pisze:
Ruach pisze:
Greta_2006 pisze:O czym my właściwie mówimy?
O zabiciu młodych, zdrowych zwierząt? 8O
No ręce opadają :evil:

nie ma takiej opcji....

żaden vet nie zabije zdrowych zwierząt!

pomijając sumienie, ale PRAWO też mu tego zabrania!!!!!!

Właśnie o tym pisałam powyżej! Nie ma takiego prawa - zobaczcie w ustawie o ochronie zwierząt! Nie ma mowy o eutanazji z przyczyn zbyt dużego przyrostu naturalnego lub z powodu braku domów dla zwierząt! Nie ma takiej opcji - jesli wet to zrobi to popełni przestępstwo!

Nie bądźcie naiwne. Nim zrobicie krzywdę wetowi koty będą już martwe. Komu będzie sie chciało dochodzic, czemu i po co.
Zrobicie to? Napewno? Porady, ze trzeba zgłosic i ogólnie tupnac nóżka sa bez sensu. Bo mleko juz będzie rozlane:((
to tylko dla kotów jest ważne, bo to ICH życie.

Może choc póki co jakaś klatka w piwnicy, która pozwoli spokojnie szukac domu a nie pod presją śmierci:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro paź 07, 2009 11:25 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Lidka pisze:Nie bądźcie naiwne. Nim zrobicie krzywdę wetowi koty będą już martwe. Komu będzie sie chciało dochodzic, czemu i po co.
Zrobicie to? Napewno? Porady, ze trzeba zgłosic i ogólnie tupnac nóżka sa bez sensu. Bo mleko juz będzie rozlane:((
to tylko dla kotów jest ważne, bo to ICH życie.

Może choc póki co jakaś klatka w piwnicy, która pozwoli spokojnie szukac domu a nie pod presją śmierci:(

Zgadzam się z Tobą.
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Śro paź 07, 2009 12:03 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Wiecie co jest najdziwniejsze w tym wszystkim?
Nie to, że wet chce uśpić zwierzaki (i tak z własnej woli nie zrobił tego od razu na życzenie kobiety, która kociaki przyniosła), ale to że babsko które przyniosło tu kicie mianuje się miłośniczką kotów i przez pół roku te kociaki karmiło (jak również ich matkę). A przyniosło je, bo ma dość nowych kociąt i nieustającego rozmnażania się ich matki, a samej kocicy na sterylkę nie udaje się jej złapać. Po prostu załamać się idzie.

W każdym razie, kociaki żyją i o dziwo dziś wet nic nie mówił o ich uśpieniu.
Przyniosłam im dziś troszkę konserwy i wątróbki...i przełamałam strach małego czarnego żarłoczka ;) Karmiłam ją z ręki i jak żuła wątróbkę zaczęłam ją głaskać pod bródką... i się zaczęło cudowne mruczando. Jak ją wzięłam na ręce, na początku motorek nie zaskoczył, ale po kilku minutach miziania się udało. Kicia robi coraz większe kroczki.
Za to buraska bez zmian.
Zakochałam się w czarnulce... :1luvu:
Ale niestety nie mogę ich wziąć, odbieram niedługo nowego forumowego kocurka, na którego zdecydowałam się już dawno temu (z racji gipsu nie mogłam go odebrać wcześniej), a na prawdę nie mam teraz warunków na więcej kotów.
Jeśli sytuacja będzie już na prawdę podbramkowa, pewnie wypuszczę kotki u mnie na wsi...ale z racji psa traktującego koty jak zdobycz, nie mają tam za wiele szans :|

Dlatego bardzo proszę o jakiś domeczek, choćby na tymczas...
Kociczki będą oczywiście wysterylizowane na mój koszt.
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Śro paź 07, 2009 12:11 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Draugia, gdzie są te koty?
W Warszawie czy w Suwałkach? Bo ja wywnioskowałam że w Suwałkach ale mogłam się pomylić :oops:

Bardzo Ci współczuję straty koteczki [*] ale mało który kot dożywa tak pięknego wieku.
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Śro paź 07, 2009 12:14 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

No to ja podniosę!

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Śro paź 07, 2009 14:06 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

:!: :!: :!:
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Śro paź 07, 2009 14:23 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Koty są w Suwałkach, jakby coś to mogę podwieźć do Warszawy czy gdziekolwiek się domek znajdzie...

Draugia

Post » Śro paź 07, 2009 15:07 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Kurcze ale daleko :roll:
Ja i tak mam kwarantanne,bo wzięłabym...
Gosiara

Post » Śro paź 07, 2009 15:32 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Gosiara pisze:Kurcze ale daleko :roll:
Ja i tak mam kwarantanne,bo wzięłabym...

Jeśli naprawdę byś mogła to może jak ten wet będzie wiedział że w taki i takim terminie koty pójdą do domu to się zgodzi przechować i nie usypiać :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro paź 07, 2009 16:50 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Więc sprawa wygląda następująco: koty nie zostaną uśpione, raczej (jeśli mi się uda wszystko zorganizować) za kilka dni przejdą sterylkę (poczekamy kilka dni po odrobaczeniu) i jeśli żaden domek się po nie nie zgłosi, pewnie do 20 października, zostaną wypuszczone na wsi...
Los też beznadziejny dla kociaków, które przez 5 miesięcy były karmione i mieszkały z mamusią w jakiejś ciepłej piwnicy w bloku (prawdopodobnie)...Szczególnie, że jak już pisałam, będą musiały jakoś się wybronić przed psem...ale zawsze dostaną jakąś szansę, a nie "magiczny" zastrzyk. Miejmy nadzieję, że kociakom się uda.

Mimo wszystko, wciąż szukam domku ( tymczasowy lub stały) dla obu panienek.
Zawsze to ciepły kąt i ich ludź, który by je miział... a czarnula to uwielbia ;)

Draugia

Post » Śro paź 07, 2009 22:56 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

:kotek: :kotek: cudne są, a te ich oczy na zdjęciach...
Obrazek

atrophy

Od: Śro lip 05, 2006 21:57

Post » Czw paź 08, 2009 7:30 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

A te ich oczy w rzeczywistości są jeszcze piękniejsze ;)

Draugia

Post » Czw paź 08, 2009 15:19 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Draugia pisze:Więc sprawa wygląda następująco: koty nie zostaną uśpione, raczej (jeśli mi się uda wszystko zorganizować) za kilka dni przejdą sterylkę (poczekamy kilka dni po odrobaczeniu) i jeśli żaden domek się po nie nie zgłosi, pewnie do 20 października, zostaną wypuszczone na wsi...

I koniecznie trzeba by zaszczepić...
Ale mam nadzieję że domek się znajdzie :ok:
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

[poprzednia][następna]