Koty z Hucianego Grodu cd. Frodo wrócił.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 20, 2022 11:22 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Cały czas z niepokojem myślę o tych maluchach gdzie są. :placz:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro lip 20, 2022 12:04 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Nie wiem, naprawdę. Dorota przed chwilą była u Kulek i tego jednego łaciatka widziała. Kocia mama jest już wiekową kotką, może rodzi dzieci z jakimiś wadami i umierają ? Pojęcia nie mam, ale poprzednio też tylko jedno dziecko było. Lila miała kilkoro rodzeństwa, a tylko ona żyje.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lip 20, 2022 12:35 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Taki podły jest los wolnozyjacych kotów :placz: A właściwie to ludzie są podli i takie życie zgotowywuja zwierzakom.

Gosiagosia

Post » Czw lip 21, 2022 8:54 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Post » Czw lip 21, 2022 9:04 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:
Byłam u Kulek, była tylko Lila i spóźniona kocia mama, ale bez dziecka. Tyle. Jeszcze tam podjadę, oczywiście.
Domowe koty się wyszalały rano, teraz śpią. Upał straszny, w mieszkaniu już gorąco, trzeba zamykać okna.

ewar

Post » Czw lip 21, 2022 9:24 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Dziękuję :1luvu:
Byłam u Kulek, była tylko Lila i spóźniona kocia mama, ale bez dziecka. Tyle. Jeszcze tam podjadę, oczywiście.
Domowe koty się wyszalały rano, teraz śpią. Upał straszny, w mieszkaniu już gorąco, trzeba zamykać okna.

Ja mam przyjemnie chłodno, koło lasku inaczej więcej cienia.

Gosiagosia

Post » Czw lip 21, 2022 11:31 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Tylko pozazdrościć :lol:
Byłam jeszcze raz u Kulek, była Lila i kocia mama z dzieckiem :lol: Malutkie to jeszcze. Bało się, ale przyszło do miski i jadło razem z mamą. Bardzo głodne nie było, zjadło parę kawałeczków mięsa i skubnęło trochę mokrej karmy. Kucałam bez ruchu, aby go nie płoszyć, ale i tak uciekło pod samochód, kiedy Lila bliżej podeszła. Sreberka nie było, ale ona wczoraj zjadła ilości hurtowe, może na zapas? :wink:

ewar

Post » Pt lip 22, 2022 9:29 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Podjechałam do Kulek ok.9-ej, była tylko Lila i kocia mama bez dziecka. Sreberka nie ma już drugi dzień :( Oczywiście jadę raz jeszcze.

ewar

Post » Pt lip 22, 2022 11:28 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Byłam, była tylko Lila, ale Dorota zahaczyła o krzaczek i tam była Sreberko :ok: Uff! Jadła, a potem poszła przez tory w stronę parku albo lasu. Wygląda już lepiej.

ewar

Post » Sob lip 23, 2022 6:19 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Czy ten upał się nigdy nie skończy? :evil: Spać się nie da, żyć się nie da. Kotom odbija :mrgreen: Wylały wodę z fontanny, było przymusowe mycie podłogi, fontanna chodziła "na sucho" przez jakiś czas, ale działa, silnik się nie spalił.
Na razie balkon i okno w drugim pokoju otwarte, ale zaraz trzeba będzie zamykać. Wczoraj o 18-ej termometr zaokienny pokazywał 48 stopni :evil: A pod oknem mojej siostry wczoraj kosili trawę(?) 8O To jakiś obłęd, naprawdę. Zauważyłam, że sporo osób wystawia już miski z wodą dla ptaków. Dorota też i ma ubaw, bo dochodzi do konfliktów, jedno ptaszysko chce się kąpać, a inne pić. Pod oknem p.Izy są dwie miski, jedna naprawdę spora i ta głównie jest wykorzystywana jako basen. W bloku p.Izy mieszka parę osób, którym wszystko przeszkadza. Jedna baba( sorry, ale tak ja nazwać muszę) drze się na mnie, kiedy karmię ptaki i wali w parapet. Chwilowo jest spokój, bo chyba wyjechała i oby na dłużej. Ona trzyma na parkingu stary rzęch, który porasta już mchem. To jest OK. Inna sąsiadka zwróciła uwagę młodemu człowiekowi, że wyprowadza psa i pies się załatwia na trawniku. Nie byłoby w tym nic zabawnego, gdyby nie to, że to nie pies, a kotka wyprowadzana w szeleczkach, która w dodatku nie załatwia się na trawniku, a w domu do kuwety :ryk: Nad p.Izą mieszka kobieta, której ptaki przeszkadzają i ...drzewa, bo liście spadają i można się na nich pośliznąć. Inna ma pretensje do sąsiadów, że stukają butami o podłogę. Nie, nie mieszkają nad nią, ale obok. Bareja by tego nie wymyślił :mrgreen:

ewar

Post » Sob lip 23, 2022 8:37 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Głupota i bezduszność ludzi mnie dołuje. Na szczęście ja mam normalnych tak mu się wydaje sąsiadów.
Na działce koty są dokarmiane co prawda widzę kolorowe chrupki nie ruszane ale wodę też widzę wystawianą.
Nie mogę zrozumieć tej wredności.
Coraz więcej jest bezmyślnych ludzi pozostawiających zwierzęta w rozgrzanym samochodzie a obecnie się słyszy coraz więcej przypadków pozostawiania malutkich dzieci. :placz:

Gosiagosia

Post » Sob lip 23, 2022 8:55 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek
I troszeczkę chłodu.

Gosiagosia

Post » Sob lip 23, 2022 10:10 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dzięki :1luvu: Ma być gwałtowna burza i potem nieco chłodniej. Oby.
U Kulek byłam przed 9-tą. Były trzy dorosłe kotki, zjadły trochę i sobie poszły. Podjechałam pod krzaczek, a tam czekała już Sreberko. Najadła się pod domkiem, a tutaj możliwe, że chciała wyprowadzić kociaki. Dlaczego tak myślę? Nie jadła, ale rozglądała się, obserwowała, czy odjeżdżam, czy nie ma w pobliżu nikogo. Dorota podjechała do Kulek wracając z zakupów i żadnego kota nie było, a jedzenia sporo.

ewar

Post » Nie lip 24, 2022 6:25 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Wczoraj był taki upał, że aż przykro było patrzeć na koty. Leżały zmęczone, część na matach chłodzących. Tak były zmęczone, że nie miały siły protestować, kiedy podcinałam im pazurki. Potem rozpętała się burza, lało i bardzo się ochłodziło. Pierwszy raz widziałam poziome błyskawice. Bratek i Mimek obserwowali je przez szybę, żaden kot nie bał się huku. Potem można było otworzyć okna i balkon, wszyscy odczuliśmy ulgę.
Dzisiaj na nadsańskich błoniach ma być festiwal disco polo. Nie moja bajka, ale niechby była ładna pogoda, ludzie są spragnieni imprez, będą się świetnie bawić. U mnie co piątek jest koncert w hotelu Hutnik, obok którego mieszkam. W hotelowym ogródku śpiewają piękne piosenki Prońko, Sinatry, Wodeckiego ...itd. Wstęp wolny, ale wystarczy, że otworzę okno i uczestniczę w koncercie.
https://www.facebook.com/hotelhutnikstalowawola

ewar

Post » Nie lip 24, 2022 7:44 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Wczoraj był taki upał, że aż przykro było patrzeć na koty. Leżały zmęczone, część na matach chłodzących. Tak były zmęczone, że nie miały siły protestować, kiedy podcinałam im pazurki. Potem rozpętała się burza, lało i bardzo się ochłodziło. Pierwszy raz widziałam poziome błyskawice. Bratek i Mimek obserwowali je przez szybę, żaden kot nie bał się huku. Potem można było otworzyć okna i balkon, wszyscy odczuliśmy ulgę.
Dzisiaj na nadsańskich błoniach ma być festiwal disco polo. Nie moja bajka, ale niechby była ładna pogoda, ludzie są spragnieni imprez, będą się świetnie bawić. U mnie co piątek jest koncert w hotelu Hutnik, obok którego mieszkam. W hotelowym ogródku śpiewają piękne piosenki Prońko, Sinatry, Wodeckiego ...itd. Wstęp wolny, ale wystarczy, że otworzę okno i uczestniczę w koncercie.
https://www.facebook.com/hotelhutnikstalowawola

dobrze miec taki darmowy koncert :wink:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]