Koty z Hucianego Grodu cd. Frodo wrócił.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lip 17, 2022 16:09 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Byłam i ja, a potem jeszcze raz podjechałyśmy z Dorotą. Dołożyłam jedzenia do misek, ale była tylko kocia mama i dwa łaciatki. Triśki nie ma :placz: Sreberka dzisiaj nie widziałam, ale miska pod krzaczkiem wyczyszczona była dwa razy. Ona tam podchodzi.
https://stalowemiasto.pl/artykuly/artyk ... z&id=54232
Byłyśmy, było super! Pierożki gotowane i pieczone, kulebiaki, ciasta, ciasteczka jakie kto chce. Dorota kupiła sobie sernik i szarlotkę, mówiła, że czegoś tak pysznego jeszcze nie jadła. Były sery, miody, przetwory...itd. A ja kupiłam sobie kawałek pasztetu z grzybów leśnych. Była też lemoniada, taka domowa. Głównie wystawiały swoje wyroby panie z kół gospodyń wiejskich, wszystkie w strojach ludowych. Oczywiście można też było kupić rękodzieło. Pan lepił garnki na kole garncarskim, inny robił beczki i beczułki, a jeszcze była grupa szkutników, pokazywali łodzie przez siebie zrobione. Mnóstwo by pisać, fantastyczna impreza, poza obżarstwem, bo każdy prawie kupował pierogi, miało to walor edukacyjny. Pierwszy raz na takiej imprezie widziałam przenośne umywalki, można było umyć ręce.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lip 18, 2022 6:41 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Byłam i ja, a potem jeszcze raz podjechałyśmy z Dorotą. Dołożyłam jedzenia do misek, ale była tylko kocia mama i dwa łaciatki. Triśki nie ma :placz: Sreberka dzisiaj nie widziałam, ale miska pod krzaczkiem wyczyszczona była dwa razy. Ona tam podchodzi.
https://stalowemiasto.pl/artykuly/artyk ... z&id=54232
Byłyśmy, było super! Pierożki gotowane i pieczone, kulebiaki, ciasta, ciasteczka jakie kto chce. Dorota kupiła sobie sernik i szarlotkę, mówiła, że czegoś tak pysznego jeszcze nie jadła. Były sery, miody, przetwory...itd. A ja kupiłam sobie kawałek pasztetu z grzybów leśnych. Była też lemoniada, taka domowa. Głównie wystawiały swoje wyroby panie z kół gospodyń wiejskich, wszystkie w strojach ludowych. Oczywiście można też było kupić rękodzieło. Pan lepił garnki na kole garncarskim, inny robił beczki i beczułki, a jeszcze była grupa szkutników, pokazywali łodzie przez siebie zrobione. Mnóstwo by pisać, fantastyczna impreza, poza obżarstwem, bo każdy prawie kupował pierogi, miało to walor edukacyjny. Pierwszy raz na takiej imprezie widziałam przenośne umywalki, można było umyć ręce.

fajna impreza, wybór pierogów faktycznie dużo
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon lip 18, 2022 7:17 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Wszystkiego było mnóstwo i wszystko pyszne.
Dzisiaj koty dały mi popalić :evil: Tak szalały nad ranem, że myślę, że i na parterze było je słychać. Oczywiście piszę o Miszy i Bratku, bo na przykład Gabryś siedział na oparciu fotela i gapił się na tych dwóch wariatów. Reszta kotów spokojna, nawet powiedziałabym, że wyjątkowo. Niby taka aktywność to oznaka zdrowia, ale jest to nieco uciążliwe. Teraz już śpią, jest cisza.

ewar

Post » Pon lip 18, 2022 8:36 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon lip 18, 2022 8:59 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Wszystkiego było mnóstwo i wszystko pyszne.
Dzisiaj koty dały mi popalić :evil: Tak szalały nad ranem, że myślę, że i na parterze było je słychać. Oczywiście piszę o Miszy i Bratku, bo na przykład Gabryś siedział na oparciu fotela i gapił się na tych dwóch wariatów. Reszta kotów spokojna, nawet powiedziałabym, że wyjątkowo. Niby taka aktywność to oznaka zdrowia, ale jest to nieco uciążliwe. Teraz już śpią, jest cisza.

biedne zmęczone kociaki :mrgreen:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pon lip 18, 2022 9:05 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Gosia, dzięki :1luvu:
mir.ka pisze:biedne zmęczone kociaki :mrgreen:

Na pewno się zmęczyły :wink:
Dorota była u Kulek. Kocia mama przyszła do domku, była też Lila. Kociaków Dorota nie widziała, ale one nie wyjdą, kiedy nie ma ich mamy w pobliżu. Tam zostawiła też jedzenie. Po drodze spotkała Sreberko, kotka dostała jeść w krzaczkach niedaleko kanciapy. Potem Dorota jeszcze raz podjedzie.

ewar

Post » Pon lip 18, 2022 12:46 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Nie wiemy, co się dzieje :cry: Dorota była u Kulek raz jeszcze, jedzenie koło schodów nie ruszone, żadnego kota nie widziała. Najbardziej martwimy się o kociaki. Może ktoś je wyłapuje, a my o tym nie wiemy? Dorota jeszcze podjedzie po 16-ej, jest tam wtedy spokojniej, może coś się wyjaśni.

ewar

Post » Pon lip 18, 2022 15:36 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

No i się nie wyjaśniło :( Jedzenie koło schodów nieruszone, Dorota przeniosła wszystko koło domku. Spotkała jedynie Atola, który jadł z miski pod krzaczkiem. Jestem totalnie zdołowana, nie wiem, co mam robić, nie wiem, co się z tymi kotami dzieje.

ewar

Post » Pon lip 18, 2022 20:31 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

O rany… Może faktycznie ktoś łapie? Nie ma tam kogo spytać, czy ktoś coś widział?
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Wto lip 19, 2022 6:12 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Zapytam, oczywiście. Wczoraj była Dorota, ona jeszcze nie zna tam ludzi. Pytałam znajomą, która zna kilka osób zajmujących się zwierzętami, wydzwoniła ich, ale nikt tam nie łapie, wiedzą, że to "mój" teren.

ewar

Post » Wto lip 19, 2022 8:19 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Oby to było tylko chwilowe zniknięcie. Kciuki mocne za powrót podopiecznych.
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Wto lip 19, 2022 10:26 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dzisiaj podjechałam do Kulek i koło domku czekała kocia mama. Był też jeden łaciatek z nią 8O Ona jadła, a on uciekł pod samochód, więcej go nie widziałam. Spod schodów chyba już kocia mama i dziecko/dzieci (?) się wyprowadziły. Potem przybiegła Lila. Sreberko spotkałam, kiedy przechodziła przez tory, wracała z lasu. Nie była zainteresowana jedzeniem, chociaż widziała, że miska pod krzaczkiem pełna. Rozglądała się, przeszła znowu przez tory i patrzyła, czy na pewno odjeżdżam. Możliwe, że chciała wyprowadzić dzieci. Tego jednak nie wiem. Podjadę jeszcze później, ale jedzenia koty mają dużo.

ewar

Post » Wto lip 19, 2022 10:30 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Dzisiaj podjechałam do Kulek i koło domku czekała kocia mama. Był też jeden łaciatek z nią 8O Ona jadła, a on uciekł pod samochód, więcej go nie widziałam. Spod schodów chyba już kocia mama i dziecko/dzieci (?) się wyprowadziły. Potem przybiegła Lila. Sreberko spotkałam, kiedy przechodziła przez tory, wracała z lasu. Nie była zainteresowana jedzeniem, chociaż widziała, że miska pod krzaczkiem pełna. Rozglądała się, przeszła znowu przez tory i patrzyła, czy na pewno odjeżdżam. Możliwe, że chciała wyprowadzić dzieci. Tego jednak nie wiem. Podjadę jeszcze później, ale jedzenia koty mają dużo.

za wyjaśnienie sprawy kociaków :ok:
Obrazek

mir.ka

Post » Wto lip 19, 2022 12:23 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Koło domku siedziały trzy dorosłe kotki, oczywiście w sporej odległości od siebie. Kocia mama próbowała pogonić Sreberko, starałam się temu zapobiec, ale czy nie dopadła jej gdzieś dalej? Tego nie wiem. Jedzenia nie dokładałam, bo zostało mnóstwo, ewentualnie jeże to wykończą. Już więcej dzisiaj tam nie jadę.

ewar

Post » Śro lip 20, 2022 8:59 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dorota była u Kulek. Były trzy kotki i ...buras 8O
Obrazek
Kocia mama się go bała. Wszystkie koty były bardzo głodne, zwłaszcza Sreberko. Zjadła mnóstwo. Dorota podjedzie tam jeszcze, dołoży karmy. Żadnych kociaków nie widziała, słyszała jakieś miaukolenie, ale nie mogła się zorientować skąd pochodzi. Jedzenie jest w trzech miejscach, koty nie powinny być głodne.

ewar

[poprzednia][następna]