OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 11, 2024 17:38 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

piotr568 pisze:
ASK@ pisze:.....Pamiętam jak gdzieś przeczytałam, że samiec jest czarno-biały. A samica...biało-czarna. :mrgreen: Do dziś szukam różnic :placz:

Asiu, to jest taka różnica jak pomiędzy pingwinem a krową :lol:

Piotrek, niby wiem ale to silniejsze ode mnie. Gapię się na sroki i myślę :mrgreen: tak mi do łba wlazło :placz:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw lip 11, 2024 17:51 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Sroki piekne, ale szkodniki niemozliwe.
Piekielnie inteligentne, kosza drobne ptaki i nie tylko ptaki, w okolicy.
U nas z roku na rok srok coraz wiecej i nie wiem, czy jestem tym zachwycona, niestety.
Ladnie scharakteryzowane ;)
http://lasmira.blogspot.com/2012/10/usk ... sroka.html

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Czw lip 11, 2024 18:19 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

ASK@ pisze:Sroki są piękne. Pamiętam jak gdzieś przeczytałam, że samiec jest czarno-biały. A samica...biało-czarna. :mrgreen: Do dziś szukam różnic :placz:

A czy to nie tak czasami że czarno-biały ma więcej czarnego a biało-czarny więcej białego?
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pt lip 12, 2024 4:53 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

meg11 pisze:
ASK@ pisze:Sroki są piękne. Pamiętam jak gdzieś przeczytałam, że samiec jest czarno-biały. A samica...biało-czarna. :mrgreen: Do dziś szukam różnic :placz:

A czy to nie tak czasami że czarno-biały ma więcej czarnego a biało-czarny więcej białego?

A czort wie. Ja różnicy nie widzę.
Dla mnie to był żartobliwy wpis tylko utknął mi we łbie i tak się męczę :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Pt lip 12, 2024 14:45 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Mnie dziś powalił dyżur ranny :wink: u kotów. Jest dużo chodzenia bo wodę trzeba wymieniać. Idzie ona jak...woda :mrgreen: bo nie tylko kociny ją piją. Nie tylko piją ale i chlapią się w niej. Pełno ptaków siedzi i czeka na napełnienie misek i pojemników. Są postawione i mniejsze wodacze by drobnica ptasia miała gdzie pić i odświeżyć. I dziś w takim pojemniku zastałam...mleko 8O Oczywiście ścięte i śmierdzące. Z licznymi zwłokami much i insektów. Na zagrychę dorzucono łyse kości po żeberkach. :placz:
Jakim trzeba być miernotą umysłowym by ptakom i zwierzętom takie "dania" serwować. :strach: Sprzątnęłam. Co innego mogłam zrobić?
Szkoda, że do zsiadłego mleka nie dodali ziemniaczków z koperkiem i sadzonym jajkiem. :roll:
Obrazek

ASK@

Post » Nie lip 14, 2024 7:56 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Tak, to są bezmózgi. U mnie ostatnio mleko w misce popsute i śmierdzące, nie mogłam miski domyć.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Wto lip 16, 2024 9:49 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Cisza była bom deczko zabiegana jestem.
Mieliśmy wesele w rodzinie. Bardzo "nietypowe". Siostrzenica męża poznała młodego przystojniaka ...z Zimbabwe 8O Ślub na styl "amerykański" w ogrodowej altance. Potem było przyjęcie. Byli krewni i przyjaciele młodego. W tym orkiestra ze zgromadzenia ich kościoła. Dali popis muzyki ,śpiewu i tańców. Były skoki, jodłowanie, tupanie...Trudno to opisać. Porwali do śpiewu swoich, którzy czynnie brali w występie udział . Młodzi mężczyźni byli w garniturach lub oficjalnych ciuchach orkiestrowych. Kobiety zaś jakby żywcem wyjęte z "Koloru purpury" odziane w bajeczne i kolorowe, mocno obcisłe kreacje, z turbanami i kokami na głowie, kołnierzami z futra, wysokich do nieba obcasów. Wszyscy doskonale się bawili i ,jestem dumna z towarzystwa, nikt nie dał im odczuć "inności". Prowadzący muzyk starał się zapewnić muzykę każdej stronie. Było fajnie.
Na drugi dzionek były poprawiny. Już bardziej ścisłe grono się zebrało. Też fajnie było. Po powrocie do domu padłam.
Miałam to nieszczęście :mrgreen: zobaczyć się na filmiku podczas tańca z młodym. I mój humor padł :twisted: Ujrzałam roladkę baleronową :placz: obtoczoną koronkową kiecką. Ta roladka machała łapkami i nożynami jakbym przed ...widelcem uciekała :smokin: Nie dało się odzobaczyć :placz:
Obrazek

ASK@

Post » Wto lip 16, 2024 12:53 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Grunt, że dobrze się bawiłaś, reszta to pikuś :smokin:
:ok: :ok: :ok:

IrenaIka2

Od: Czw lut 11, 2016 18:19

Post » Wto lip 16, 2024 18:28 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

IrenaIka2 pisze:Grunt, że dobrze się bawiłaś, reszta to pikuś :smokin:
:ok: :ok: :ok:

oczywiście
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto lip 16, 2024 19:38 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Najważniejsze to mieć dystans do siebie i umieć się bawić! Posiadasz te 2 umiejętności więc jest dobrze. A swoją drogą dziś w przymierzalni chciałam kieckę kupić ale nie wiedziałam gdzie talia a gdzie biodra bo się mi to w jedno zlało i mimo okazyjnej ceny nie kupiłam.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Wto lip 16, 2024 20:48 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

ASK@ pisze:Mnie dziś powalił dyżur ranny :wink: u kotów. Jest dużo chodzenia bo wodę trzeba wymieniać. Idzie ona jak...woda :mrgreen: bo nie tylko kociny ją piją. Nie tylko piją ale i chlapią się w niej. Pełno ptaków siedzi i czeka na napełnienie misek i pojemników. Są postawione i mniejsze wodacze by drobnica ptasia miała gdzie pić i odświeżyć. I dziś w takim pojemniku zastałam...mleko 8O Oczywiście ścięte i śmierdzące. Z licznymi zwłokami much i insektów. Na zagrychę dorzucono łyse kości po żeberkach. :placz:
Jakim trzeba być miernotą umysłowym by ptakom i zwierzętom takie "dania" serwować. :strach: Sprzątnęłam. Co innego mogłam zrobić?
Szkoda, że do zsiadłego mleka nie dodali ziemniaczków z koperkiem i sadzonym jajkiem. :roll:

To wrony wrzucają, zresztą nie tylko one. Papużki kolezanki też sobie komponowały taką breję do picia. U mnie nawet łapkę gołębia wpakowały do pojemnika na balkonie.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw lip 18, 2024 12:41 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Dziś na fejsie trafiłam na artykuł dotyczący renowacji naszej ulicy. Doczytałam, że przesuną płot w głąb terenu "stadionu" i wyburzą stare drewniane budynki. W jednym jest misz masz. W drugim mieszkają dwie rodziny. Ludziom mają oferować lokale komunalne. Aż mi ich żal bo mieli mały raj wśród blokowiska. garaże też zostaną usunięte. Mnogo garaży. A Koty i jeże stracą stołówkę pod podłogą.Ptaki stracą poidła. Wszystko straci swoje terytorium.
Martwię się o Busię ,choć może ona wróci wtedy na posiłki do lasu. Po odłowieniu Iguni przestała się tam pokazywać. Wytną też wiele drzew. Starych drzew. I to niejedne. Czytając uświadomiłam sobie ,że nie tylko te zmiany będą. Będą musieli wyrżnąć zagajniczek. Oazę ptaków i wiewiórek. Wszystko się zmienia.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lip 18, 2024 13:45 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Ekologiczna władza :mrgreen:
A jednocześnie w samym centrum grodzą przejazdy i wprowadzają zieleń. Tam rzecz jasna dzikie życie się nie wylegnie, sztuczne jajo je zastąpi. Byleby się biznesy kręciły.
Wiem, jaki to horror dla karmiciela :(
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw lip 18, 2024 18:21 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

mziel52 pisze:Ekologiczna władza :mrgreen:

tak, w Otwocku bardzo ekologiczna....

Kurcze, strasznie szkoda...ja kiedyś strasznie się ściełam z panami od wycinki, jak lecieli po czubkach wszystkich drzew, na których co roku była masa gniazd- 3 lata drzewa odzyskiwały swoje korony i wydaje mi się, że ptaki w takiej liczbie już nie wróciły :(
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Sob lip 20, 2024 15:25 Re: OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Tak dziś patrzyłam na teren, który ma być zabrany pod ulicę. To kawał ziemi! Wielkie topole i świerki pójdą pod piłę.W tamtym roku przeprowadzono ich odgłowienie i teraz dopiero zaczynają odrastać. Świerki żyją życiem drobnicy. Drzewo aż kwili wiosną gdy rodzice zajmują się wysiadywaniem jajeczek i odchowaniem młodych. Ptaki stracą na terenie kortów swoje zielone przytulisko. Tam stawiam wodę. Praktycznie przestanie istnieć. Dostanie się też zagajnikowi przy ulicy gdzie jest pełno życia. Ptaki, wiewiórki, jeże...Bytują tam dzięcioły zielone i czarne prócz "normalnych". Za to "zyskamy" miejsca parkingowe :placz: Porządny chodnik. Który już dawno powinien być zrobiony. Niby rozumiem zmiany. Niby. Ale zieleni nikt nie odbuduje. Będzie większy ruch. Większe niebezpieczeństwo i pełno oparów spalin. Postęp.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]